توصیه های تغذیه ای برای دانش آموزان در ایام کرونا

به گزارش راه ساری، به دنبال بازگشایی مدارس و احتمال برگزاری کلاس های مجازی در منزل به دلیل شرایط کرونا، دانش آموزان در این دوران از تحرک کمتری برخوردار خواهند بود، بنابراین تغذیه آنها در چنین وضعیتی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

توصیه های تغذیه ای برای دانش آموزان در ایام کرونا

به گزارش خبرنگاران و بنابر اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانش آموزان برای این که بتوانند روزانه جهت یادگیری و انجام تکالیف در خانه فعال باشند باید طی روز یک یا دو میان وعده بخورند؛ بنابراین بهتر است بجای این که به بچه ها میان وعده های شور یا شیرین بدهید، از جایگزین های سالم تر مانند خشکبار، پنیر، ماست، تکه های میوه و یا میوه خشک، تخم مرغ سفت شده، یا انتخاب های سالم دیگر بهره ببرید. این مواد غذایی مغذی و سیرنماینده هستند و به ایجاد و پایه گذاری عادت های غذایی سالم در طول زندگی یاری می نمایند، چرا که تنظیم برنامه غذایی متنوع و مغذی می تواند رشد و تکامل آن ها را تأمین کند و هم چنین عادات غذایی سالم را در آن ها پایه گذاری کند.

کنسرو ماهی های چرب مانند ساردین و سالمون غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و انواع ویتامین ها و املاح معدنی هستند که می توانند به صورت سرد در انواع ساندویچ ها، سالادها یا با ماکارونی و یا به صورت قسمتی از وعده غذایی گرم به طور پخته برای دانش آموزان مصرف شوند.

جو دوسر پخته شده با شیر یا آب می تواند یک انتخاب غذایی سالم برای صبحانه باشد و یا این که می توان آن را با ماست، تکه های میوه یا کشمش مصرف کرد.

گفتنی است، با وجود این که تا به امروز هیچ مدرکی دال بر ارتباط غذا یا بسته های غذایی با انتقال ویروس کرونا یافت نشده اما این احتمال وجود دارد که افراد در تماس با سطوح یا اشیاء آلوده به ویروس و سپس لمس صورت شان، به ویروس مبتلا شوند و البته این خطر زمانی بیشتر می گردد که افراد در تماس نزدیک با افراد دیگر در هنگام خرید اقلام مورد احتیاج و یا دریافت مواد غذایی ارسالی توسط پیک قرار می گیرند. گفتنی است که به منظور پیشگیری از بیماری های با منشاء غذایی، رعایت نکات بهداشتی در زمان تهیه و پخت مواد غذایی همیشه لازم است.

براساس این گزارش، دکتر ناصر کلانتری - مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام نمود: تغذیه بچه ها در شرایط کرونا تفاوتی با قبل ندارد و اگربه توصیه کارشناسان و متخصصین تغذیه بچه ها توجه گردد، احتیاج به کار خاصی در تغذیه بچه ها در دوره کرونا نیست.

وی اضافه نمود: در دوران کرونا از خوراندن نوشابه های شیرین بخصوص گازدارها، فست فودها، تنقلات، انواع کیک ها، کلوچه ها، شکلات های مختلف و همه موادی که عمدتا قند ساده هستند، به فرزندان خودداری گردد. قند ساده عارضه بیماری را برای بچه بیشتر می نماید.

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مصرف میوه و سبزیجات در بچه ها را بیشتر از دوران قبل کرونا باید توجه داشته باشیم، اعلام کرد: اینکه فقط با لیموشیرین و لیموترش ویتامین (سی) دریافت می کنیم، کافی نیست بلکه همه میوه ها از ویتامین (سی) برخوردار هستند.

وی ادامه داد: بچه ها زیر دوسال باید مکمل ها را طبق پروتکل خود دریافت نموده و از تولد تا 2 سالگی، روزی 1500 واحد ویتامین (آ) و 400 واحد ویتامین (دی) مصرف نمایند.

این استاد دانشگاه اضافه نمود: بچه ها از دو سالگی به طور معمول احتیاج به مکمل خاصی ندارند؛ مگر اینکه کمبود آن اثبات شده باشد. تنها مکملی که در پروتکل کشوری تاکید شده است، دریافت ویتامین (دی) است که روزی 800 واحد از بچه ها بالای 2 سال تا افراد بالای 60 سال لازم است تا کمبود آن در جامعه رخ ندهد.

وی در خصوص ابتلا به کووید 19 در سنین مختلف اظهارکرد: امکان کرونا در همه گروه های سنی وجود دارد به طوری که در ابتدای شیوع کرونا، نوزاد 48 ساعته و نوزاد 15 روزه مبتلا به کرونا در دنیا داشتیم و به ایران مرتبط نبود. اما نکته ای که در خصوص کرونا و بچه ها اهمیت دارد، این است که بیماریهای زمینه ای بخصوص دیابت، فشارخون، قلبی و عروقی، خودایمنی ها، اختلالات کبدی، کلیوی، ریوی و انسداد ریوی در بچه ها می تواند عامل تشدید کرونا در صورت ابتلا به آن باشد.

مدیرگروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کرونا بیماریهای زمینه ای را شدیدتر می نماید تا جایی که می تواند منجر به فوت افراد گردد.

بالی: سفر به جزیره ای شگفت انگیز در اندونزی

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 11714

به "توصیه های تغذیه ای برای دانش آموزان در ایام کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه های تغذیه ای برای دانش آموزان در ایام کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید