خطر نفوذ به سیستم مدیریت محتوای وردپرس

به گزارش راه ساری، به گزارش خبرنگاران به نقل از مرکز ماهر، محقق امنیت سایبری مرکز Secarma ، به تازگی یک ‫آسیب پذیری بر روی زبان PHP منتشر نموده که بخش Installations سیستم مدیریت محتوای سایت وردپرس (Wordpress) را آسیب پذیر خواهد نمود. بر اساس گزارش منتشره، این آسیب پذیری که از نوع Code Execution بوده در تاریخ 28 فوریه 2017 به تیم امنیتی وردپرس گزارش گردیده، اما تا به امروز این آسیب پذیری برطرف نگردیده است.

خطر نفوذ به سیستم مدیریت محتوای وردپرس

این آسیب پذیری تنها سیستم مدیریت محتوا Wordpress را هدف نمی گیرد، چراکه آسیب پذیری در زبان برنامه نویسی PHP بوده و تمامی اپلیکیشن های مبتنی بر پی اچ پی (PHP-based) را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.

این آسیب پذیری در ساختار Deserialization زبان برنامه نویسی PHP وجود دارد که همان عملکرد بازگرداندن String ها به PHP Object ها بوده و از سال 2009 که اولین بار محقق امنیت سایبری آلمانی به نام Stefan Esser حمله موفقیت آمیز به ساختار Deserialization را منتشر کرد، بارها آسیب پذیری های مشابه و Exploit های آنها توسط روش های مختلف منتشر گردیده که باعث حملات مختلف علیه سرورها و اپلیکیشن PHP ها گردیده است.

آسیب پذیری جدید منتشر گردیده باعث می گردد که نفوذگر بتواند داده های مد نظر خود را روی سرور قربانی آپلود کند. این خود باعث می گردد که راهی برای فراخوانی phar:// را برای نفوذگر فراهم کند در نهایت امکان اجرای کدهای آلوده روی سرور قابل انجام خواهد بود.

این آسیب پذیری روی پروسه عملکرد توابع thumbnail در سیستم مدیریت محتوا Wordpress اثر می گذارد و در صورت آپلود فایلهای عکس آلوده روی سرور مدنظر، امکان Exploit کردن این آسیب پذیری برای نفوذگر فراهم می گردد.

در تحقیقات اولیه علاوه بر وردپرس، سیستم مدیریت محتوا Typo3 و Contao هم دارای این آسیب پذیری هستند.

برای انجام این حمله به وردپرس، دو فایل متفاوت Payload، یکی برای نسخه 4.9 و دیگری برای نسخه های پایین تر باید آماده گردد. برخلاف وردپرس که تا این لحظه به روز رسانی برای برطرف آسیب پذری فوق ارائه ننموده است، تیم پشتیبانی Typo3 در آخرین به روزرسانی خود این آسیب پذیری را برطرف نموده است.

این آسیب پذیری در هفته گذشته در دو کنفرانس BlackHat و BSides معرفی گردیده است. همچنین روی کتابخانه TCPDF هم وجود دارد که برای کار کردن با فایلهای PDF در زبان PHP است.

مرکز ماهر از کاربران خواست که برای جلوگیری از حمله علیه این CMS ها و کتابخانه های مشابه، به روزرسانی هایی که در چند روز آینده ارائه خواهند شد را حتما روی سامانه های خود اعمال نمایند.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا برای سایت ها و وبلاگ ها است. به بیان دیگر وردپرس یک سیستم رایگان وبلاگ نویسی است که به صورت یک CMS یا نرم افزار متن باز برای مدیریت محتوای سایت ها معرفی گردیده است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 25 شهریور 1397 بروزرسانی: 8 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 25

به "خطر نفوذ به سیستم مدیریت محتوای وردپرس" امتیاز دهید

1 کاربر به "خطر نفوذ به سیستم مدیریت محتوای وردپرس" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر نفوذ به سیستم مدیریت محتوای وردپرس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید