تریدی پنل و نکات دانستنی آن
به گزارش راه ساری، به دیوارهای پیش ساخته ای که در ساختار آن ها از عایق پلی استایرن و مش یا همان شبکه های پیش جوش فولادی استفاده شده باشد، تریدی پنل گفته می گردد. از جمله کاربردهای این گونه پنل ها می توان به استفاده از آن ها به عنوان دبوار باربر یا دیوارهای جداکننده غیر باربر اشاره نمود. در ادامه این مطلب از ما به بیان جزئیات بیش تر در خصوص تری دی پنل ها می پردازیم. با ما همراه باشید.
تعیینات تری دی پنل
همان گونه که در بالا اشاره شد، 3D پنل ها نمونه ای از دیوارهای پیش ساخته محسوب می شوند. این امکان وجود دارد که از تری دی پنل به جای دیوارهای آجری استفاده کرد. هم چنین می توان از آن به عنوان سیستمی مناسب برای کف، سقف و بام یاد کرد. در سیستم پانل های سه بعدی، دیوارها و سقف یکپارچه می باشد و می توان آن ها را به عنوان المانی باربر نیز مورد استفاده قرار داد. همین امر حذف ستون و تیرها را سبب می گردد. از جمله ویژگی های این گونه پانل ها می توان به وزن کم آن ها و در نتیجه کاهش وزن ساختمان به واسطه استفاده از آن ها اشاره نمود. این ویژگی سبب می گردد ساختمان هایی که در آن ها از تریدی پنل استفاده شده است، در برابر زلزله از خود مقاومت نشان دهند.
از دیگر ویژگی های تریدی پنل ها می توان به قابلیت برش آن ها در ابعاد و اشکال مختلف اشاره نمود. ساختار این المان به گونه ای است که امکان اجرای تاسیسات ساختمانی مانند تاسیسات برقی تا قبل از بتن پاشی فراهم می باشد.
همان گونه که در بالا اشاره شد، در ساخت تریدی پانل ها از پلی استایرن استفاده می گردد. از ویژگی های پلی استایرن ها می توان به نسوز بودن آن ها اشاره نمود. میزان مقاومت حرارتی پلی استایرن به کار رفته در ساختار این گونه دیوارهای پیش ساخته بین 90 تا 120 می باشد. هم چنین میزان تحمل بار ساختمانی این گونه پنل ها پس از بتن پاشی به اندازه 200 کیلوگرم بر مترمربع می باشد.
معرفی انواع تری دی پنل
تری دی پنل ها انواع مختلفی دارند که از جمله می توان به انواع غیر باربر، باربر و تریدی پنل های سقفی اشاره نمود. در ادامه به بیان توضیحاتی در خصوص هر یک از آن ها می پردازیم.
تریدی پنل باربر
تریدی پنل های دیوار باربر به عنوان دیوار برشی در سازه مورد استفاده قرار می گیرد. آن چه که در استفاده از تریدی پنل های باربر حائز اهمیت می باشد نحوه اجرای آن ها می باشد. اجرای این پنل ها باید به گونه ای باشد که انتقال نیروهای جانبی به آن ها به درستی صورت پذیرد. ضخامت این گونه پنل ها نسبت به نمونه های غیر باربر بیش تر می باشد.
تریدی پنل غیر باربر
تری دی وال غیر باربر به عنوان دیوار جدانماینده در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. این گونه پنل ها از ضخامت کم تری نسبت به نمونه های باربر برخوردار می باشند.
تریدی پنل سقفی
پانل های سقفی به صورت افقی یا شیبدار می باشند و به عنوان باربر خمشی و دیافراگم افقی عمل می نمایند.
مزایای پانل های سه بعدی
استفاده از پانل های سه بعدی یا تری دی پنل ها مزایایی به همراه دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- از آن جایی که این گونه پنل ها از وزن کمی برخوردار هستند، استفاده از آن ها باعث کاهش وزن سازه خواهد شد.
- به کارگیری این گونه دیوارهای پیش ساخته باعث کاهش زمان اجرای سازه می گردد.
- استفاده از پنل های تریدی این امکان را فراهم می نماید که قبل از بتن پاشی اجرای تاسیسات ساختمانی صورت پذیرد.
- استفاده از پنل ها در ساختمان سازی می تواند ساختمان را در برابر نفوذ حشرات مقاوم سازد.
- یکی از مزایای استفاده از پانل های سه بعدی در ساختمان سازی، افزایش عمر مفید ساختمان می باشد.
- از آن جایی که در ساختار این گونه پنل ها از پلی استایرن استفاده می گردد، این پنل ها به عنوان عایقی مناسب در برابر حرارت، رطوبت و صدا عمل می نمایند.
- حمل و نقل و جابه جایی این گونه پنل ها آسان می باشد.
- استفاده از این پنل ها می تواند در هزینه های اجرای فونداسیون تاثیر گذار بوده و باعث صرفه جویی در آن ها گردد.
- این پانل ها در برابر آتش سوزی از خود مقاومت نشان می دهند.
- از آن جایی که تریدی پانل ها ضخامت ناچیزی دارند، فضای مفید بیش تری ایجاد می نمایند .
- به کارگیری تریدی پنل ها در ساختمان سازی می تواند ساختمان را تا اندازه زیادی در برابر زلزله مقاوم کند.
اجرای تری دی پانل
به طور کلی اجرای تری دی پانل شامل اجرای فونداسیون، نصب پنل ها، اجرای اتصالات، بازشوها و تاسیسات و بتن پاشی می باشد. در مرحله اجرای فونداسیون بر اساس پلان ساختمان، آرماتورها کار گذاشته می شوند. در این مرحله میلگردهایی به قطر 10 میلی متر و ارتفاع 40 سانتی متر در فواصل 40 سانتی متری از یکدیگر قرار می گیرند. از این میلگردها برای نصب پانل استفاده می گردد. پس از نصب میلگردها پنل ها از داخل به میلگردها متصل می شوند. این پنل ها باید در فاصله 40 سانتی متری از یکدیگر قرار داشته باشند. پس از نصب و اتصال پنل ها مکان درب ها و پنجره ها که از قبل تعیین شده است، بریده شده و با استفاده از اتصالات حصیری ساده و گونیا تقویت می گردد. در مرحله بعد نوبت به اجرای تاسیسات می رسد. تاسیسات برقی و مکانیکی تا قبل از بتن پاشی پانل ها صورت می گیرد. آن چه که در اجرای تریدی پنل ها حائز اهمیت می باشد، تراز بودن دیوارها می باشد. پس از اجرای تاسیسات و کنترل تراز دیوارها، نوبت به بتن پاشی می رسد. انجام این کار به صورت دستی و با استفاده از ماشین بتن پاشی انجام می گردد. بهترین روش برای انجام این کار شاتگریت خشک می باشد. بتن پاشی در دو مرحله صورت می گیرد. در جهت اطمینان از مقاومت بالای پنل ها تا 48 ساعت سطح بتن را مرطوب نگه می دارند.
منبع: ساختمانچیtour-malaysia.ir: تور مالزی ارزان، تور لحظه آخری مالزی، تور مالزی نوروز، بهار، پاییز، تابستان، زمستان مالزی را از ما بخواهید.
kheimehnews.ir: با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.