ابداع ژل خنک کننده با الهام از موی شتر

به گزارش راه ساری، پژوهشگران دانشگاه ام.آی.تی در بررسی جدید خود، یک ژل دولایه را با الهام از موی شتر ابداع کرده اند که می تواند بدون نیاز به منبع انرژی، به خنک نگه داشتن مواد غذایی کمک کند.

ابداع ژل خنک کننده با الهام از موی شتر

شاید یک لایه نازک از ژل که با الهام از موی شتر ساخته شده است، بتواند به عایق بندی اشیا کمک کند و آنها را بدون نیاز به الکتریسیته برای چندین روز خنک نگه دارد.

پژوهشگران دانشگاه ام.آی.تی (MIT) مدت هاست که سعی دارند هیدروژل هایی ارائه دهند که می توانند به جذب آب بپردازند و سپس آن را به واسطه تبخیر رها کنند تا بدین ترتیب، یک اثر خنک کننده بدون نیاز به نیروی خارجی دیگر داشته باشند.

جفری گروسمان (Jeffrey Grossman)، پژوهشگر دانشگاه ام.آی.تی و همکارانش در این پروژه، به بررسی موی شتر پرداختند و هیدروژل را با هواژل ترکیب کردند که یک ماده عایق سبک و متخلخل است.

گروسمان گفت: عملکرد این لایه هیدروژل، مانند غده عرق شتر است. این لایه، امکان تبخیر آب را فراهم می سازد و اثر خنک کننده ایجاد می کند. لایه هواژل نیز عملکرد موی شتر را دارد و مانند عایقی در برابر گرمای محیط اطراف عمل می کند.

وی اضافه کرد: ما پیروز شدیم به صورت همزمان به قابلیت تبخیر و عایق کاری دست یابیم و مدت زمان خنک ماندن را افزایش دهیم.

ضخامت این ژل دولایه، به 10 میلی متر می رسد. پژوهشگران این ژل را در آزمایشگاه و در محفظه کنترل دما و رطوبت ارزیابی کردند و دریافتند که اضافه کردن لایه هواژل، اثر خنک کنندگی را تا پنج درصد افزایش می دهد.

گروسمان اضافه کرد: ما سعی داریم که مقیاس پذیری این مواد را افزایش دهیم تا زمینه را برای استفاده بیشتر از این فناوری فراهم کنیم. شاید این ژل دولایه بتواند کاربردهایی از جمله خنک نگه داشتن مواد غذایی یا تجهیزات پزشکی نیز داشته باشد. همچنین این ژل می تواند به خنک نگه داشتن ساختمان ها کمک کند و مصرف انرژی را کاهش دهد.

این پژوهش، در مجله Joule به چاپ رسید.،ایسنا

تفطن: مجله مطالب خواندنی سفر و گردشگری

مجله آراد: گفتگوی آزاد و اخبار روز

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 12635

به "ابداع ژل خنک کننده با الهام از موی شتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابداع ژل خنک کننده با الهام از موی شتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید