اختلالات روانی شایع در خانم ها
به گزارش راه ساری، در طول زندگی مان ممکن است با مسائل جسمی مختلفی روبرو شویم و بدنمان بیمار گردد، در این مواقع برای مقابله با بیماری ها از پزشک یاری می گیریم.

به گزارش خبرنگاران، بنابراعلام دکتر ساینا، همان طور که بدنمان در خطر ابتلا به عوارض متعدد است، ممکن است روانمان نیز در مواجهه با اتفاقات بیرونی دچار عارضه های مختلفی گردد. در این مواقع مشاوره روانشناسی با روانشناس یا روانپزشک می تواند برایمان یاری نماینده باشد.
برای ساده تر شدن فرایند دریافت یاری روانی، می توان از سامانه مشاوره اینترنتی دکتر ساینا یاری گرفت. این سامانه امکان مشاوره به صورت آنلاین یا تلفنی را برای افراد فراهم نموده است. مشاوره روانشناسی دکتر ساینا، راهی امن برای مراقبت از روانمان است.
با وجود اینکه همه افراد بدون در نظر دریافت جنسیت، ممکن است دچار دغدغه های روانی متفاوتی شوند، اما این احتمال وجود دارد که هر کدام از انواع اختلالات در خانم ها یا آقایان بیشتر دیده گردد. در این متن قصد داریم نگاهی به اختلالات روانی رایج در میان خانم ها داشته باشیم.
سلامت روان خانم ها
جنسیت یک معیار مهم برای ابتلا به برخی از عارضه های روانی به حساب می آید. این تفاوت می تواند از ژنتیک متفاوت زن و مرد یا صندلی متفاوتی که خانم ها در خانواده، اجتماع یا فرهنگ دارند حاصل گردد.
فاکتورهای خطر مختلفی که برای ابتلای خانم ها به برخی از عارضه های روانی وجود دارد شامل سابقه قربانی خشونت بودن، شرایط مالی ضعیف و فشار مراقبت از دیگران هستند.
توجه نمودن به جنسیت در طی مشاوره روانشناسی باعث می گردد روانشناس یا روانپزشک بهتر بتواند یک عارضه خاص را تشخیص داده و به شکل کارآمدتری برای از بین بردن عارضه برنامه ریزی کند.
افسردگی، عارضه ای شایع در کمین خانم ها
واقعیت این است که خانم ها تقریباً دو برابر آقایان در خطر ابتلا به افسردگی هستند. افسردگی، عارضه ای است که با علائمی مانند ناراحتی، عدم احساس لذت، کاهش قابل توجه انرژی، اختلال در چرخه خواب و خوراک و افکار تخریبی و منفی معین می گردد.
این اختلال ممکن است در طول زندگی فرد یک بار رخ دهد یا به شکل دوره ای روان فرد را تحت فشار قرار دهد. برخی از مدل های افسردگی تنها چند روز یا چند هفته طول می کشند اما ممکن است افسردگی در صورت عدم دریافت مشاوره روانشناسی حتی برای چند سال فرد را درگیر کند.
افرادی که دچار افسردگی می شوند، نمی توانند زندگی عادی خود را ادامه دهند و معمولاً در فرایند زندگی شخصی و کاریشان اختلال ایجاد می گردد.
خانم ها از آنجایی که بیشتر نسبت به ابتلا به این عارضه آسیب پذیری دارند، باید به شکل دقیق خلق وخوی خود را موردآنالیز قرار دهند و از روانکاو یاری بگیرند. مشاوره تلفنی یا آنلاین با یاری سایت مشاوره دکتر ساینا، راهی آسان برای آنالیز شرایط سلامت روان است.
کافی است به وب سایت www.drsaina.com مراجعه نمایید. همچنین ممکن است افسردگی باعث روی آوردن فرد به مواد مخدر یا پرخوری زیاد گردد.
بنابراین اطرافیان فردی که دچار افسردگی می گردد باید اعمال او را تحت نظر داشته باشند. با وجود اینکه افسردگی در خانم ها بیشتر دیده می گردد، آمار ابتلای خانم ها و آقایان به عارضه اختلال دوقطبی برابر است.
خطر ابتلا به اختلالات تغذیه برای خانم ها
یکی دیگر از عارضه های روانی خانم ها اختلالات مرتبط با رژیم غذایی است. بسیاری از روانشناسان علت این تفاوت جنسیتی در ابتلا را عوامل اجتماعی می دانند. خانم ها بیشتر در خطر این هستند که تصویری منفی نسبت به بدن خود شکل دهند. بنابراین خوردن برای خانم ها به چالشی مهم تبدیل می گردد.
انواع رایج اختلالات غذا خوردن
اختلالات تغذیه ای به طور کلی شامل کم خوری عصبی (آنورکسیا) و پرخوری عصبی (بولیمیا) می گردد. عارضه کم خوری عصبی، زمانی اتفاق می افتد که فرد به اشتباه تصور می نماید، دچار اضافه وزن است.
بنابراین رژیم های غذایی سخت می گیرد و از خوردن غذا امتناع می نماید. افرادی که دچار عارضه آنورکسیا هستند باید حتماً مشاوره روانشناسی دریافت نمایند زیرا مبتلایان به این مشکل حتی ممکن است در خطر مرگ قرار بگیرند.
مشکل دیگر در ارتباط با خوردن، پرخوری عصبی است. افراد مبتلا به این عارضه نمی توانند اشتهای خود را کنترل نمایند و میزان زیادی غذا در هر وعده مصرف می نمایند.
پس از خوردن غذا این افراد دچار اضطراب زیاد می شوند و برای کاهش اضطراب ممکن است اقدام به استفراغ کردن یا مصرف قرص های مسهل نمایند. پرخوری عصبی نیز عارضه ای بسیار جدی است و ممکن است باعث مرگ فرد گردد. بنابراین دریافت مشاوره روانشناسی ضرورت دارد.
شرایط بد روحی خود را جدی بگیرید
این اختلالات روانی در خانم ها بسیار شایع است. به طور کلی، مشاوره روانشناسی، برای سلامت و شادی ما نقشی حیاتی دارد. همان طور که مراقبت از بدنمان لازم است، باید بتوانیم از روانمان نیز مراقبت کنیم.
بنابراین اگر احساس می کنید در برهه ای پرفشار در زندگی تان قرار دارید، صحبت کردن با روانشناس و روانپزشک را در برنامه خود قرار دهید. با استفاده از مشاوره آنلاین یا تلفنی می توانید در محیط امن منزل خودتان و بدون احتیاج به صرف وقت برای رفت وآمد، خدمات حرفه ای دریافت کنید.
سامانه مشاوره اینترنتی دکتر ساینا، به عنوان اولین استارتاپ تخصصی در حوزه مشاوره از راه دور پزشکی (telemedicine) در ایران، می تواند خدمات مرتبط با سلامت روان را به شما عرضه نماید.
با مراجعه به وب سایت سامانه یا نصب اپلیکیشن دکتر ساینا، فهرستی از روانشناسان و روانپزشکان برای انتخاب در اختیار شما قرار می گیرد. می توانید با مراجعه به پروفایل هر متخصص و خواندن نظر دیگر کاربران، انتخابی مناسب برای خود داشته باشید و در جهت بهبود سلامت روان خود گام بردارید.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع: خبرگزاری ایسناتور کیش: سفری هیجان انگیز به مروارید خلیج فارس
مجله سایه: گلچینی از بهترین های وب