حامد شیدائیان؛ سرپرست مدیریت کسب و کارهای نوین بیمه تجارت نو

به گزارش راه ساری، صنعت بیمه در کشور ایران عمدتاً در فضایی سنتی در حال حرکت است. بیمه، محصولی غیرقابل لمس است که مشتری تا وقتی واقعاً احتیاجی به آن نداشته باشد، خریداری نمی کند. عدم توجه به احتیاج مشتری و معرفی نادرست محصولات بیمه ای نیز سبب می شود تا در نهایت مشتری ناراضی بوده و دچار شک و بی اعتمادی به این صنعت شده و در نهایت به مزایای واقعی بیمه آسیب جدی وارد شود.

حامد شیدائیان؛ سرپرست مدیریت کسب و کارهای نوین بیمه تجارت نو

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران به نقل از روابط عمومی بیمه تجارت نو؛ صنعت بیمه در کشور ایران عمدتاً در فضایی سنتی در حال حرکت است. بیمه، محصولی غیرقابل لمس است که مشتری تا وقتی واقعاً احتیاجی به آن نداشته باشد، خریداری نمی نماید. عدم توجه به احتیاج مشتری و معرفی نادرست محصولات بیمه ای نیز سبب می شود تا در نهایت مشتری ناراضی بوده و دچار شک و بی اعتمادی به این صنعت شده و در نهایت به مزایای واقعی بیمه آسیب جدی وارد شود. بنابراین صنعت باید با ایجاد شفافیت و آگاهی، افزایش سرعت خدمات دهی و بهره گیری از نوآوری و فناوری در زنجیره ارائه ارزش به مشتری، به سمت دگرگونی و تحوّل حرکت کند. تغییر در انتظارات و رفتارهای مشتریان نیز شاهدی است بر احتیاج به نوآوری در صنعت بیمه. در واقع این صنعت احتیاجمند ارتباط مستقیم و هوشمند با مشتری، حرکت به سوی پیشگیری از خسارت به جای جبران خسارت، ارائه خدمات متمرکز بر مشتریان و عرضه تجربه ای مناسب به وسیله کانال های دیجیتال به آنهاست.

اما متاسفانه به دلیل تصور نادقیقی که از حوزه تحول در صنعت بیمه (و بخصوص اینشورتک ها) در کشور ما وجود دارد، فناوری و نوآوری فقط محدود به بازاریابی دیجیتال محصولات بیمه ای و راه اندازی وب سایت ها و اپلیکیشن های تلفن همراه جهت مقایسه قیمت بیمه نامه و فروش آنلاین این محصولات می شود. اما فناوری و نوآوری بعنوان دو مفهوم استراتژیک جهت ایجاد تحول در صنعت بیمه، دارای ابعادی بسیار وسیع تر و گسترده تر هستند. در واقع تحول در الگوهای کسب و کاری و ارائه طرح های نوآورانه مرتبط با زنجیره ارزش بیمه، از اهداف اصلی بکارگیری این دو مفهوم می باشد. تحول دیجیتال در سازمان ها و شرکت ها در راستای درک انتظارات مشتریان و داشتن نگاهی 360 درجه به آنها، تغییر در ماهیت خلق ارزش برای آنها و در نتیجه تغییر در مدل های کسب و کاری با یاری فناوری های دیجیتال انجام می گیرد. بنابر این در تحول دیجیتال، علاوه بر فرایندها و محصولات، مدل های کسب و کاری، ساختار سازمانی و حتی ساختار اقتصادی شرکت نیز ممکن است احتیاج به تغییر داشته باشد. از این رو در بیمه تجارت نو، ترسیم یک نقشه راه تحول دیجیتال چابک و اجرایی ساختن آن هدف گذاری شده که البته بایستی متناسب با استراتژی و فرهنگ سازمانی، توانمندی ها، محدودیت ها و ظرفیت های شرکت باشد.

اما اولین قدم در رسیدن به این هدف متعالی، الکترونیکی شدن خدمات و فرایندهای سازمان است. در واقع الکترونیکی شدن، پیش از دیجیتالی شدن اتفاق می افتد. این گام شامل اصلاح و به روزرسانی زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری جهت استفاده از ظرفیت های حداکثری فناوری اطلاعات و به منظور مدیریت بهتر سازمان، اصلاح و بکارگیری فرایندهای بهینه بین تمام ذی نفعان، افزایش بهره وری، کارایی و اثربخشی فعالیت ها، اصلاح زیرساخت های فناوری و الکترونیکی شدن فرایندها و عرضه خدمات گوناگون بیمه ای است. لذا یکی از مهترین قدم هایی که در چند ماه گذشته در شرکت بیمه تجارت نو برداشته شده، اصلاح روندهای فناوری اطلاعات و بکارگیری ابزارهای فناور- محور (IT) در زنجیره ارزش ارائه خدمات به بازیگران اصلی در شرکت شامل شعب، نمایندگان، بازاریاب ها، کارکنان و مشتریان بوده است. به روزرسانی زیرساخت های سخت افزاری و شبکه ای در دیتاسنتر شرکت، برنامه ریزی برای راه اندازی مرکز تماس شرکت، تهیه سیستم های نرم افزاری مناسب و کارآمد (همچون سیستم فروش آنلاین نمایندگان، سیستم مدیریت بازاریاب ها و شبکه فروش، پرتال سازمانی و نیز سیستم ارتباط با مشتریان)، اصلاح تجربه کاربری در اپلیکیشن بنو و برنامه ریزی جهت پیاده سازی نسخه جدید آن و نیز توسعه زیرسیستم خسارت درمان، نمونه هایی از این اقدامات هستند که در مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات اجرا شده است. در نهایت در کوشش هستیم تا بحث فروش آنلاین محصولات بیمه ای را نیز در بستر اپلیکیشن بنو و وب سایت شرکت، عملیاتی سازیم.

از سوی دیگر جهت برداشتن گام های اساسی به سوی فرهنگ تحول دیجیتال، یکسری اقدامات کلیدی و زیرساختی نیز توسط مدیریت کسب و کارهای نوین با همکاری سایر مدیریت های شرکت انجام گرفته که در ادامه به بعضی از آنها اشاره می شود:

یاری به شکل گیری فرهنگ و ارزش های تحول و نوآوری در شرکت؛ با برگزاری کارگاه های تحول دیجیتال و اینشورتک، تهیه کتب مناسب برای مدیران ارشد شرکت، و برگزاری جلسات مستمر تحول دیجیتال در قالب کمیته های مختلف.نقشه راه بیمه تجارت نو برای تحول دیجیتال شرکت و حرکت به سوی مفهوم اقتصاد دیجیتال، بر چهار اصل متمرکز است:

ایجاد مدل های کسب و کاری دیجیتال ایجاد و یا بهبود تجربه مشتری به وسیله کانال های دیجیتال و کاهش احساسات منفی مشتری در نقاط تماس با شرکت اصلاح فرایندهای سازمانی با توانمندسازی کارکنان، ارتقای مهارت های نوآورانه در آنها و بهره گیری از ابزارهای فناوری اطلاعات یاری به ایجاد یک محیط کار مناسب و دیجیتال- محور برای همکاران داده- محور بودن و پایش داده ها در یک سازمان؛ یکی از ابزارهای اساسی جهت تحلیل کسب و کار و دریافت تصمیمات هوشمندانه است. در واقع استفاده از سامانه های هوش تجاری و تصمیم گیری متاثر از داده، به یک سازمان یاری می نماید تا هم به اطلاعات و دانش گذشته خود توجه نماید و هم روندهای آینده را پیش بینی کند. همچنین استفاده از روش های داده کاوی و هوش مصنوعی، به سازمان یاری می نماید تا ریسک های بیمه ای را به درستی شناسایی، تحلیل و مدیریت نموده و قدم های مناسبی در راستای تنظیم و تعدیل سیاست ها، فرایند ها، استراتژی های فروش و بازاریابی و همچنین پیشگیری از تقلب بردارد.به همین دلیل، اداره تحلیل داده و هوش تجاری شرکت، ذیل مدیریت کسب و کارهای نوین شکل گرفته و در اولین قدم، در حال راه اندازی انبار داده و سامانه هوش تجاری جهت ارائه داشبوردها و شاخص های کلیدی عملکرد به مدیران ارشد و تصمیم سازان شرکت می باشد.

برنامه ریزی جهت حرکت به سوی مفهوم بیمه گری باز در شرکت و ارائه خدمات بیمه ای به کسب و کارهای استارتاپی؛ در جهان این مفهوم (که یکی از بازوهای اساسی تحول دیجیتال است) تحت عنوان اقتصاد مبتنی بر ای پی آی نیز شناخته می شود که عبارت است از عرضه خدمات و دارایی های یک سازمان به سایر شرکت ها و سازمان ها به وسیله سرویس های نرم افزاری.مفهوم نوآوری باز و ایجاد پلتفرم بیمه گری باز، به بیمه تجارت نو یاری می نماید تا بتواند محصولات بیمه ای را در اختیار کسب و کارهای غیربیمه ای قرار دهد تا آنها نیز با ترکیب و ادغام این محصولات در مدل های کسب و کاری، محصولات و یا کانال های عرضه شان، بتوانند خدمات و ارزش افزوده تازه ای برای مشتریان خود فراهم سازند و به این شکل، بازار بیمه گر نیز توسعه خواهد یافت.

در این راستا، از یک سو مذاکرات خوبی با شرکت فناوران جهت انعقاد قرارداد دریافت ای پی آی های بیمه ای انجام گرفته و از سوی دیگر، با همکاری مدیریت فناوری اطلاعات، طراحی و پیاده سازی سرویس های کسب و کاری بر روی این ای پی آی های فنی شروع شده است تا در نهایت بتوانیم محصولات بیمه ای را بر اساس احتیاج سایر کسب و کارها و به ویژه استارتاپ های مختلف و مشتریان شان، سفارشی سازیم.

طراحی مدل های کسب و کاری جدید، هوشمندانه و فناور- محور جهت شخصی سازی محصولات بیمه ای بر اساس احتیاج بیمه گذار؛ بهبود تجربه او در فرایند خرید خدمات بیمه ای و همچنین دریافت خسارت. برای این منظور بیمه تجارت نو همکاری های استراتژیکی را با شرکت های اینشورتکی فعال در حوزه های مختلف زنجیره ارزش بیمه شروع نموده است. برای مثال ارائه خدمات بازدید آنلاین و غیرحضوری جهت صدور بیمه بدنه، استفاده از یک سیستم هوشمند ارزیابی ریسک بیمه گذار در بیمه های عمر و سرمایه، و عرضه محصولات نوینی همچون بیمه بدنه کیلومتری.یکی از استراتژی های اصلی بیمه تجارت نو، شناسایی و توسعه همکاری با شرکت ها و استارتاپ های فعال در حوزه ایشنورتک و همچنین مراکز رشد و سرمایه گذاری خطرپذیر حوزه استارتاپی (مانند تکنوتجارت و پلنت) است.

کوشش برای شناسایی راهکارهایی حرکت به سوی پیش گیری از خسارت، به جای جبران خسارت؛ در این راستا مذاکرات خوبی با شرکت های ارائه فناوری های مختلف درحوزه پایش رفتار راننده و نیز پایش سلامت افراد اجرا شده است و در کوشش هستیم تا با طراحی خدمات و محصولات نوآورانه بیمه ای (مانند بیمه رفتار- محور راننده و یا بیمه چک آپ) به سوی این هدف حرکت کنیم.

آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 12668

به "حامد شیدائیان؛ سرپرست مدیریت کسب و کارهای نوین بیمه تجارت نو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حامد شیدائیان؛ سرپرست مدیریت کسب و کارهای نوین بیمه تجارت نو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید