ارتباط قند و نشاسته با بی خوابی

به گزارش راه ساری، پزشکان در یک آزمایش نو دریافتند زنان مسنی که مصرف بالای شیرینی و نان سفید دارند، بیشتر محتمل است به بی خوابی مبتلا شوند.

ارتباط قند و نشاسته با بی خوابی

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، یک مطالعه روی بیش از 50 هزار زن بالای 60 سال در آمریکا نشان داد مصرف غلات فرآوری شده و مواد قندی با کمبود خواب مرتبط است.

متخصصان دانشگاه کلمبیا در نیویورک اعلام نموده اند: مصرف بالای قند می تواند سطح قند خون را به حدی تغییر دهد که بدن آغاز به ترشح هورمون هایی کند که این هورمون ها باعث بیدار نگه داشتن افراد می گردد. هم چنین کمبود خواب ممکن است باعث گردد افراد بیشتر هوس خوردن مواد شیرین و هله و هوله بنمایند.

اما زنان در این مطالعه هم چنین 16 درصد بیشتر احتمال ابتلا به نوعی بی خوابی را در صورت مصرف غذاهای ناسالم داشتند.

نتایج این مطالعه به اهمیت توجه به نوع رژیم غذایی برای افرادی که از بی خوابی رنج می برند، اشاره دارد. در نتیجه برای جلوگیری از ابتلا به بی خوابی بهتر است از مصرف بالای شیرینی ها و نان سفید خودداری کنیم.

بر اساس این مطالعه شیرینی ها و کربوهیدرات های تصفیه شده که شامل نان، کیک، شیرینی و ماکارونی است، می توانند بر خواب شخص تأثیر بگذارند اما دلیل این موضوع هنوز معین نیست.

به گفته محققان ممکن است تغییرات هورمونی مسوول این موضوع باشد. هنگامی که قند خون به سرعت بالا می رود، بدن با آزاد کردن انسولین واکنش نشان می دهد و در نتیجه افت قند خون می تواند منجر به ترشح هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول گردد که می توانند در خواب اختلال ایجاد نمایند.

همه چیز درباره قند

زنان در این مطالعه قبلاً یائسگی را پشت سر گذاشته بودند و شاخص گلیسمی رژیم غذایی آن ها به وسیله محققان مقدار گیری شده بود. شاخص گلیسمی تأثیر مواد غذایی بر قند خون شخص را مقدار گیری می نماید. غذاهایی با اندازه چربی یا پروتئین بالا دارای شاخص قند خون پایین تر از کربوهیدرات ها و قندهایی هستند که باعث افزایش قند خون می شوند.

در این مطالعه زنان با بالاترین نمرات شاخص گلیسمی در رژیم غذایی، 11 درصد بیشتر از زنان با کمترین اندازه شاخص گلیسمی دچار بی خوابی بودند. آن ها بعلاوه 16 درصد بیشتر در دوره پیگیری سه ساله مطالعه دچار نوعی تازه از بی خوابی شدند.

زنانی که رژیم غذایی آن ها حاوی مقادیر بیشتری از سبزیجات، فیبر و میوه های کامل (نه آبمیوه) بود، کمتر به بی خوابی دچار بوده و احتمال ابتلای آن ها نیز کمتر بود. اگرچه میوه های کامل حاوی قند هستند اما هم چنین حاوی فیبر هستند که افزایش فشار خون را به حداقل می رساند.

به نوشته روزنامه دیلی میل، متخصصان توصیه می نمایند افراد با مسائل مربوط به بی خوابی، رژیم غذایی خود را اصلاح نموده و کمتر غذاهای قندی و هله و هوله مصرف نمایند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 12 مرداد 1404 بروزرسانی: 12 مرداد 1404 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 14958

به "ارتباط قند و نشاسته با بی خوابی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارتباط قند و نشاسته با بی خوابی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید