استفاده از بتادین برای زخم چه مضراتی دارد؟
به گزارش راه ساری، استفاده از بتادین برای زخم به دلیل وجود عنصر ید صحیح نیست. این ماده باعث ایجاد تاخیر در بهبود زخم می گردد، در نتیجه اثر زخم و جوشگاه ببیشتر از قبل نمایان خواهد شد. از مقدار کم بتادین می توانید برای ضد عفونی پوست اطراف زخم بهره ببرید، نه خود زخم!

خبرنگاران | سرویس سلامت - حتما برای شما هم پیش آمده است که موقع آشپزی یا سایر کارها، به یکباره دست خود را ببرید. در این شرایط اولین چیزی که به ذهن می رسد، استفاده از چسب زخم است اما گاه میزان بریدگی آنقدر عمیق است که باید زخم سریعا پانسمان گردد تا از خونریزی بیشتر آن جلوگیری گردد. معمولا بتادین به عنوان یکی از مواد ضدعفونی نماینده است که در جعبه یاری های اولیه بیشتر خانه ها پیدا می گردد. استفاده از بتادین برای زخم آنچنان که تصورش را می کنید مورد احتیاج نیست. گاه استفاده از آب ساده به تنهایی برای شستشوی زخم کفایت می نماید. به هر حال در مواقعی که زخم عمیق است، بهتر است به نزدیکترین درمانگاه مراجعه و نسبت به درمان آن اقدامات لازم را انجام دهیم. در ادامه به مضرات استفاده از بتادین برای زخم اشاره خواهیم کرد.
استفاده از بتادین برای زخم چه مضراتی دارد؟
بتادین یک ماد ضدعفونی نماینده حاوی ید است که برای ضدعفونی کردن پوست، قبل و بعد از جراحی به کاربرده می گردد. برای ضدعفونی کردن زخم ها، 5 الی 6 دقیقه این ترکیب روی پوست قرار گرفته و بلافاصله از محل پاک می گردد. اگرچه بتادین می تواند زخم را از هر گونه آلودگی پاک کند؛ اما به دلیل وجود ید در این ماده ضدعفونی نماینده، بافت های زنده داخل زخم تخریب شده و باعث می گردد درمان زخم با تاخیر انجام گردد. بعضی از افراد فکر می نمایند که اگر بتادین را در حفره زخم بریزند باعث بهبود سریع تر زخم می گردد اما برعکس، این کار باعث تاخیر در ترمیم زخم شده و متعاقب آن جوشگاه و اسکار بیشتری از زخم به جا می ماند.
بهترین روش برای شستشو و پانسمان کردن زخم
مهم ترین مساله پس از ایجاد زخم در بدن، حفظ خونسردی و متعاقب آن کنترل خونریزی است که می توان با فشار دست یا با یک پارچه و گاز استریل تمیز آن را کنترل کرد. پس از آن، می توانید از سرم برای شستشوی زخم بهره ببرید. پس از شستشو دادن زخم، برای اطمینان از عدم وجود آلودگی می توانید اطراف آن را با بتادین ضدعفونی کنید. در نهایت برای پانسمان کردن زخم می توانید از گازهای استریل موجود در داروخانه ها بهره ببرید.
به طور کلی در اولین ثانیه های ایجاد زخم در بدن فرایند ترمیم زخم شروع می گردد. معمولا از روز اول تا روز چهارم باکتری ها و آلودگی ها از محل زخم پاک می شوند. در مرحله بعدی، واسطه های التهابی ترشح شده که این مرحله معمولا از روز چهارم تا دهم یا دوازدهم بعد از ایجاد زخم طول می کشد. در نهایت مرحله سوم ترمیم زخم از روز دهم تا دوازدهم طول می کشد. در این مرحله، بدن زوائد را از زخم برداشت می نماید و زخم همانند بافت های اطرافش شکل می گیرد. اگر مراحل گفته شده روال عادی خود را طی کند، معمولا جای زخم بر روی پوست باقی نمی ماند.
بیشتر بخوانید: بهترین روش پانسمان زخم چیست؟
امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. درصورتی که تجربه مصرف این ماده ضدعفونی نماینده را داشته و دیدگاهی در این باره دارید، نظرات و تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: setare.comتور کیش: سفری هیجان انگیز به مروارید خلیج فارس
مجله سایه: گلچینی از بهترین های وب