ایده های نورپردازی آشپزخانه
به گزارش راه ساری، آشپزخانه یکی از مهم ترین قسمت های خانه محسوب می شود. از آشپزخانه تنها برای آشپزی استفاده نمی شود. امروزه شاهد آن هستیم که آشپزخانه به مکانی برای انجام کلیه کارهای روزانه و جمع شدن خانواده و حتی دوستان در کنار یکدیگر برای صرف غذا تبدیل شده است. نور پردازی این مکان چند منظوره، بسیار اهمیت دارد. این نورپردازی شامل سه روش نورپردازی عمومی، دکوراتیو و کاربردی می باشد. برای طراحی نورپردازی آشپزخانه، به شکل مؤثر و زیبا ابتدا باید به اجرای نورپردازی کاربردی پرداخت. استفاده از این روش برای قسمت هایی که بیشترین استفاده را دارند الزامی می باشد. در مرحله بعد برای ایجاد جذابیت دیداری، از نورپردازی دکوراتیو استفاده نمایید. در مرحله آخر برای ایجاد روشنایی کافی به اجرای نورپردازی عمومی بپردازید. استفاده درست از این سه روش و انتخاب درست وسیله روشنایی مانند لوسترهای مناسب آشپزخانه و دیمرها باعث می شود نورپردازی آشپزخانه شما به بهترین شکل صورت گیرد.
اجرای نورپردازی کاربردی در آشپزخانه
استفاده از نورپردازی کاربردی در جهت روشنایی قسمت مشخصی صورت می گیرد. آشپزخانه خود را مجسم کنید و به این فکر کنید که معمولا از کدام قسمت های آشپزخانه بیشترین استفاده را می کنید. کابینت ها، کشوها، کانتر آشپزخانه و سینک ظرفشویی از جمله قسمت هایی هستند که بیشترین استفاده را دارند و به این خاطر وجود روشنایی در این قسمت ها الزامی است.
نورپردازی داخل کابینت
اولین کاری که هر کس با ورود به آشپزخانه انجام می دهد روشن کردن چراغ و رفتن سراغ یخچال می باشد. داخل هر یخچال نیز چراغی تعبیه شده است. در اینجاست که اهمیت وجود روشنایی در هر فضایی مشخص می شود. با این تفاسیر آیا بهتر نیست هنگامی که در کابینت را باز می کنید داخل آن هم روشن باشد؟ در این جا بهترین راه، استفاده از چراغ های مخصوص، در داخل و زیر سقف هر کابینت می باشد. بهتر است این چراغ ها در قسمت جلوی کابینت نصب شوند و در حدود چند اینچ با درب آن فاصله داشته باشند. از ریسه های ال ای دی نیز می توان برای روشنایی داخل کابینت استفاده کرد. برای کابینت هایی که درب شیشه ای دارند و بیشتر به عنوان دکور استفاده می شوند می توان در قسمت عقبی کابینت چراغ مناسبی نصب کرد.
نورپردازی داخل کشوها
زمانی که درب یخچال را باز می کنید، از اینکه در داخل آن چراغی تعبیه شده تا به راحتی ببینید احساس رضایت می کنید. به این خاطر شاید استفاده از روشنایی در داخل کشو ها نیز ایده خوبی باشد. اگرچه ممکن است این کار چندان لزومی نداشته باشد، اما برخی از طراحان داخلی بر این عقیده اند که بهتر است برای بهتر دیده شدن داخل کشو مخصوصا به هنگام شب، از این روش استفاده نمود. روش نورپردازی این قسمت باید به گونه ای باشد که با باز کردن درب کشو چراغ روشن و با بستن آن خاموش شود.
نورپردازی کانتر آشپزخانه
برای انجام بیش ترین کارها در آشپزخانه از قسمت کانتر استفاده می شود. محل قرار گیری کانتر درست روی کابینت می باشد، بنابراین آسان ترین راه برای روشن سازی آن ها، نصب چراغ های زیر کابینتی می باشد. به یاد داشته باشید که بیشتر کانترها سطوحی درخشنده دارند چرا که در ساخت آن ها از متریالی مانند سنگ مرمر یا گرانیت استفاده می شود. بنابراین به منبع نوری نیاز دارد که نور را در سطح کانتر آشپزخانه منتشر کند تا از بازتاب نور جلوگیری به عمل آید.
مفهوم روشنایی
زمانی که تصمیم به انتخاب روش های نورپردازی می گیرید، تنها به میزان انرژی برق مصرفی فکر نکنید، بلکه میزان نور واقعی تولید شده توسط لامپ های مختلف را نیز در نظر بگیرید. میزان این نور در زمان استفاده برای کانترها بسته به سن افرادی که بیش ترین استفاده از آن قسمت را دارند متفاوت می باشد. به طور حتم افرادی که سن بالاتری دارند نیاز به نور بیشتری خواهند داشت.
نورپردازی قسمت جزیره در آشپزخانه
اگر از قسمت جزیره آشپزخانه برای آماده سازی غذا و یا دیگر کارها استفاده می نمایید، قبل از هر گونه اقدامی برای تزئین آن نیاز به استفاده از نورپردازی مناسب خواهید داشت. از آن جایی که در این قسمت از آشپزخانه از لوازم تزئینی زیادی از جمله آویزها استفاده می شود، ممکن است در انتشار نور به تمامی قسمت ها خلل ایجاد شود. استفاده از چراغ های آویز دکوراتیو در این قسمت می تواند باعث ایجاد نمای زیبایی شود.
نورپردازی بالای سینک ظرفشویی
زمانی که نورپردازی کابینت ها، کشوها و کانتر را انجام دادید، در مرحله بعد نوبت به نورپردازی قسمت سینک ظرفشویی می رسد. برای اطمینان از درست شستن ظروف، استفاده از چراغ مناسب در قسمت بالای سینک ظرفشویی به شما پیشنهاد می شود.
اجرای نورپردازی دکوراتیو در آشپزخانه
زمانی که مرحله اجرای نورپردازی کاربردی آشپزخانه به انتها رسید، نوبت به اجرای نورپردازی دکوراتیو برای مشخص سازی جزئیات معماری و یا قسمت هایی که در آن ها از عناصر زیباشناسی مانند یک تابلو نقاشی استفاده شده است، می رسد. در اجرای این نوع نورپردازی به یاد داشته باشید که شدت کنتراست نور نسبت به نورپردازی عمومی باید حداقل 3 به 1 باشد. این بدان معناست که میزان نور در نورپردازی دکوراتیو، باید 3 برابر نورپردازی عمومی باشد. اگر قسمت ویژه ای در آشپزخانه شما وجود دارد که تمایل دارید توجه همگان را به آن جلب کنید میزان این نور می تواند تا 5 برابر بیشتر باشد.
استفاده از روشنایی در اطراف آشپزخانه
آسان ترین روش برای نورپردازی دکوراتیو استفاده از روشنایی دور تا دور قسمت هایی مانند زیر کابینت هایی که در قسمت پایین آشپزخانه قرار دارند و یا در قسمت زیرین جزیره می باشد. استفاده از این روش، راهکاری ساده برای مشخص سازی فضا و ایجاد نورپردازی زیبا برای استفاده در شب می باشد. اگر کف آشپزخانه از کفپوشی پوشیده شده است که خاصیت انعکاس نور دارد، بهتر است از وسیله های روشنایی که نور را در کل فضا انتشار می دهند استفاده نمود. به یاد داشته باشید که در استفاده از این روش، برای کنترل روشنایی از کلیدهای برق جداگانه و یا دیمر استفاده نمایید. با این کار می توانید روشنایی هر قسمت را به صورت جداگانه کنترل کنید.
نورپردازی قسمت بالای کابینت
استفاده از منبع روشنایی در قسمت بالای کابینت، می تواند به عنوان نورپردازی عمومی و در عین حال دکوراتیو در نظر گرفته شود.
نورپردازی دکوراتیو در قسمت داخلی کابینت های آشپزخانه
این نوع نورپردازی برای کابینت های شیشه ای و یا شلف های استفاده شده در این فضا مناسب می باشد. از کابینت های شیشه ای و شلف ها برای قرار دادن وسایل تزئینی استفاده می شود. انجام این روش نورپردازی در این قسمت ها باعث می شود، وسایل تزئینی قرار داده شده نمای بهتری داشته و زیبایی آن دوچندان شود. استفاده از یک ظرف زیبا در این قسمت می تواند جلوه خاصی به آشپزخانه ببخشد.
اجرای نورپردازی عمومی آشپزخانه یا نورپردازی محیط
زمانی که نورپردازی کاربردی و دکوراتیو به انتها رسید، نوبت به مرحله آخر که اجرای نورپردازی عمومی یا همان روشنایی محیط می باشد، می رسد. اگر انجام دو روش قبلی درست اجرا شده باشد در این مرحله نیاز به اضافه کردن نور زیادی نخواهید داشت، زیرا چراغ های سقفی که در جای مناسبی قرار گرفته اند، لوسترها و یا چراغ های آویز دکوراتیو، میزان نور مورد نیاز را تامین می کنند. در هنگام خرید لوستر آشپزخانه به سبک و اندازه فضای آشپزخانه توجه داشته باشید.
لوسترها و چراغ های آویز دکوراتیو مناسب آشپزخانه
لوسترها، یکی از محبوب ترین وسیله های روشنایی برای استفاده در قسمت جزیره آشپزخانه می باشند. برای انتخاب لوستر مناسب، در ابتدا باید در نظر داشته باشید که از چه متریالی برای ساخت جزیره استفاده شده است. جزیره ها می توانند از جنس شیشه، فلز و یا حتی بتن باشند. نکته مهم و قابل توجه در استفاده از چراغ های آویز دکوراتیو توجه به فرد بودن تعداد آن ها می باشد. برای مثال با توجه به اندازه جزیره می توانید از یک یا سه چراغ آویز بالای آن استفاده نمایید. این تعداد می تواند بیشتر نیز باشد. لازم به ذکر است که در زمان نصب این آویزها باید به فاصه آن ها نسبت به کانتر توجه کرد. این فاصله باید چیزی در حدود 76 سانتیمتر باشد. نصب آن ها باید به گونه ای باشد که جلوی دید افراد را نگیرد. لوسترهای آشپزخانه انواع مختلفی دارند و استفاده از آن ها جلوه زیبایی به آشپزخانه می بخشد. استفاده از لوسترهای مدرن بالای میز غذا خوری در آشپزخانه یا در قسمت بالای جزیره، نمای زیبایی خواهند داشت. به یاد داشته باشید که درانتخاب این لوسترها به دکوراسیون کلی خانه نیز باید توجه کرد.
نکات انتهای
در انتها کار، نگاهی کلی به آشپزخانه بیاندازید و اطمینان حاصل کنید که قسمتی را فراموش نکرده اید. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد، محل قرار گیری پریز و کلید های برق می باشد. در زمان نصب کلیدهای برق باید توجه داشت که دسترسی به آن ها آسان باشد. هر آشپزخانه ای دیزاین خاصی دارد. بنابراین شما می توانید در فضای آشپزخانه از عناصر مختلف مانند قاب عکس، نقاشی و یا دیگر لوازم تزئینی استفاده نمایید.
منبع: ساختمانچیparisro.ir: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه
italyro.ir: سفر به اروپای شگفت انگیز