باید بورس زعفران بین المللی پایه گذاری گردد
به گزارش راه ساری، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اگر فعالیت بورس تنها به داخل منتهی گردد، نتیجه ای نخواهد داشت. زمانی به بازار 8 میلیارد دلار خواهیم رسید که تاجر خارجی در بورس زعفران کشور سرمایه گذاری کند و این امر زمانی محقق خواهد شد که بورس زعفران بین المللی پایه گذاری گردد.
به گزارش خبرنگاران- سید هاشم نقیبی در میزگرد تخصصی آنالیز بازار زعفران ایران در حاشیه نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و رفتارهای مالی مشهد در محل سالن همایش نمایشگاه بین المللی مشهد در رابطه با ارائه گزارشی از وضعیت فراوری زعفران در استان خراسان، اظهار کرد: سطح زیر کشت زعفران در استان خراسان رضوی 86 هکتار بوده که مقام اول فراوری در کشور را داراست، همچنین فراوری خالص زعفران در استان بین 300 تا 310 تن است.
وی اضافه نمود: با توجه به رویکرد کشاورزان و شرایط آب وهوایی استان به سمت اقلیم خشک، به طور طبیعی شاهد حذف محصولات پر آب طلب هستیم، البته این بدین معنا نیست که زعفران محصولی کم آب طلب است اما با توجه به مزیت نسبی این گیاه در مصرف کم آب در استان و کشور مورد کشت قرار می گیرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: در استان خراسان در طی چند سال اخیر به طور متوسط سالانه دو تا 2500 هکتار به سطح زیر کشت زعفران استان اضافه نموده شده، البته در سال های گذشته شاهد رشد بیشتری بوده ایم، اما با توجه به بازار فروش و تکمیل آن، تقریباً این روند رشد کاهش پیدا نموده است.
نقیبی در رابطه با تنوع فراوری زعفران توضیح داد: اولویت اصلی جهاد کشاورزی افزایش کمی عملکرد و کیفی فراوری برای تثبیت صندلی در بازارهای جهانی است. از نظر کمی راهکار ها موجود بوده و کارشناسان و محققین کارهایی انجام داده اند تا حداکثر فراوری را داشته باشند.
وی افزود: یکی از بحث های دیگر در این زمینه فرآوری بعد از برداشت بوده که یکی از راهکارهای اساسی برای رسیدن به آن، مکانیزه کردن کلی زعفران است. در تحقق این امر هزینه های جاری کاهش یافته و کشاورز می تواند محصول خود را با قیمت بهتری به فروش برساند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه اگر فعالیت بورس تنها به داخل منتهی گردد، نتیجه ای نخواهد داشت، مطرح کرد: زمانی به بازار 8 میلیارد دلار خواهیم رسید که تاجر خارجی در بورس زعفران کشور سرمایه گذاری کند و این امر زمانی محقق خواهد شد که بورس بین المللی پایه گذاری گردد. اگر غیر از این باشد شما در همین منطقه متوقف خواهید شد.
نقیبی توضیح داد: طبق اطلاعات بنده هر کشوری که بیش از 60 درصد از یک کالا را در اختیار داشته باشد به بورس بین المللی راه پیدا خواهد نمود و سازمان بورس مرکزی می تواند گامی اساسی را در این راه بردارد. با توجه به اینکه کشورهای افغانستان، چین، ازبکستان، یونان، مراکش و … در حال ورود به بازار زعفران هستند، اگر زودتر به این میزان حداکثری دست پیدا نمایند، ما عقب خواهیم ماند.
وی ادامه داد: محصولاتی مانند کیوی، ذرت و سیب زمینی بومی کشور نبودند اما در حال حاضر در فراوری آن شاخص هستیم. در خصوص زعفران نیز به همین گونه است و کشورهای دیگر می توانند در فراوری آن شاخص شوند.
منبع: خبرگزاری ایسناparisro.ir: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه
italyro.ir: سفر به اروپای شگفت انگیز