با کینوآ چه غذاهایی می توان درست کرد؟ غله ای جذاب و مفید

به گزارش راه ساری، آیا تا به حال اسم کینوآ را شنیده اید؟ یا می دانید چه خواصی دارد؟ کینوآ نام غله ای است که از نظر مواد تشکیل دهنده بسیار مفید و غنی است تا جایی که بعضی بر این باور هستند که این غله می تواند جایگزین مناسب و ایده آلی با برنج باشد. گیاه کینوآ بومی کوه های آند در بولیوی، شیلی و پرو است. درادامه این مطلب خبرنگاران زندگی همه چی را درباره این غله، دستور تهیه سالاد و غذا با کینوآ را آورده است.

با کینوآ چه غذاهایی می توان درست کرد؟ غله ای جذاب و مفید

چه مزه ای است؟

کینوآ به علت داشتن مواد غذایی بسیار ارزشمند، مانند دیگر غلات ، طعمی مشابه آنها دارد؛ البته به علت داشتن کربوهیدرات بیشتر، کمی شیرین تر از بقیه است. هنگام پخت، پف می نمایند و از حالت عادی کمی عظیم تر می گردد. در واقع مزه کینوآ مزه ای نیست که به ذائقه ایرانی ها خوش نیاید. شاید هم برای کسانی که رابطه خوبی با غلات دارند مزه اش خیلی عادی باشد. به هر حال این غله ارزشمند، ارزش یکبار امتحان را دارد.

غله ای برای کاهش وزن

کینوآ به کاهش وزن شما یاری می نماید. گاهی بعضی افراد کربوهیدارات (قندها) را با چربی ها (تری گیریسیرید) اشتباه می گیرند. کینوآ، کربوهیدرات زیادی دارد. کربوهیدرات ها سوخت رایج بدن و به خصوص مغز و تامین نماینده عضلات و ماهیچه های بدن هستند. بنابراین کینوآ تغذیه مناسبی برای ورزشکاران و نوجوانان در حال رشد است. کینوآ به علت داشتن منزیم و روی زیاد برای رویش و رشد مو خیلی موثر است. همچنین این غله ارزشمند دارای انواع مواد مغذی مانند پروتئین، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین ب6، اسید فولیک، ویتامین سی، ویتامین ای، کلسیم، آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم، منیزیم، سدیم و روی است.

از برنج بهتر است

به طور قطع کینوآ دارای مواد ارزشمند بیشتری نسبت به برنج است. در پیمانه های مشابه بین کینوآو برنج، کینوآ دارای بیش از 2 برابر پروتئین بیشتر نسبت به برنج است و همچنین موادی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم، ویتامین ای، کلسیم و فیبر در کینوآ بیشتر از برنج یافت می گردد. در پیمانه های برابر، کینوآ پف بیشتری نسبت به برنج دارد، این یعنی میزان بیشتر حجمی که به مسائل گوارشی یاری می نماید. کینوآ باعث پایین آمدن کلسترول خون هم می گردد و خاصیت ضد پیری دارد.

طرز تهیه سالاد کینوآ

مواد لازم:

  • یک چهارم پیمانه روغن زیتون
  • 2 قاشق چایی خوری آب لیمو تازه
  • 2 قاشق چایی خوری زنجبیل تازه رنده شده
  • 3چهارم قاشق چایی خوری نمک
  • یک پیمانه کینوآ، شسته شده
  • 2 قاشق غذاخوری سیب یا به رنده شده
  • 2 قاشق غذاخوری خیار رنده شده
  • 3چهارم ذغال اخته خشک شده
  • 1 دوم پیمانه جعفری تازه خرد شده
  • 1 پیاز کوچک نگینی شده
  • 1 آواکادو رنده شده

طرز تهیه:

مواد را به سلیقه خود با هم ترکیب کنید تنها احتیاج است کینوآ را همراه نمک به مدت 15 دقیقه در آب بجوشانید. در صورت تمایل می توانید از پنیر موزارلا نیز بهره ببرید.

طرز تهیه کینوآ با مرغ

مواد لازم:

  • 300 گرم سینه مرغ فیله شده
  • آرد سوخاری 200 گرم
  • آرد گندم 100 گرم
  • یک دوم قاشق غذاخوری نمک
  • یک دوم قاشق چایی خوری فلفل سیاه
  • 2 عدد گوجه
  • 3 عدد زرده تخم مرغ
  • یک دوم لیوان جعفری خرد شده
  • روغن سرخ کردنی
  • کینوآ یک لیوان، شسته شده

طرز تهیه:

کینوآ را با مقداری آب و نمک در آب جوش بریزید و دم بگذارید تا مانند برنج پف کند. سینه مرغ را با چاقوی تیز چند برش نیمه عمیق بدهید، نه طوری که از هم سوا شوند. مخلوطی از زرده تخم مرغ و فلفل درست کنید و سینه مرغ را در آن بغلتانید تا خوب به آن آغشته گردد. بعد آن را در آرد سفید و سپس دوباره آن را در زرده تخم مرغ بغلتانید و در آخر به آرد سوخاری آغشته کنید و در روغن داغ بگذارید تا خوب سرخ گردد. از گوجه و جعفری می توانید برای تزئین روی غذایتان بهره ببرید.

منبع: tasteofhome

تور مالزی: تور مالزی ارزان، تور لحظه آخری مالزی، تور مالزی نوروز، بهار، پاییز، تابستان، زمستان مالزی را از ما بخواهید.

خیمه نیوز: با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 12902

به "با کینوآ چه غذاهایی می توان درست کرد؟ غله ای جذاب و مفید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با کینوآ چه غذاهایی می توان درست کرد؟ غله ای جذاب و مفید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید