بیماران تب دار چه بخورند؟

به گزارش راه ساری، جام جم/ در خبرها دیده و شنیده ایم پس از برگزاری بعضی مجالس و تجمع ها تعداد بیشتری از افراد به بیماری کووید-19 مبتلا و متاسفانه بر شمار جان باختگان افزوده شده است.

بیماران تب دار چه بخورند؟

در این مواقع هم کلیپ های واقعی و غیرواقعی که اغلب با نام درمان های طب سنتی مطرح می شوند با سرعت برق آسا روانه فضاهای مجازی می شوند. آنها که واقعی اند به اصلاح سبک زندگی بسنده نموده و انواع غیرواقعی با نظریه پردازی ها و ادعاهای عجیب اقدام به فروش داروهای بی تاثیر خود می نمایند. با توجه به این که این روزها طب رایج توصیه های زیادی در مقابله و مواجهه با کرونا مطرح نموده است، خوب است بدانیم طب سنتی در مواقع مقابله با چنین بحران های چه اقدامات و آموزه های اصولی تغذیه ای را برای مبتلایان، پرستاران و مراقبان بیماران ارائه می دهد.

در این خصوص با دکتر مرضیه بیگم سیاهپوش، پزشک متخصص طب سنتی درخصوص بعضی از موضوعاتی که در بحران کرونا کمتر به آن پرداخته شده گفت وگو می کنیم.ذرات تنفسی آلوده هرچه ریزتر باشد تمایل بیشتری به نفوذ در قسمت های تحتانی دستگاه تنفسی دارد و هر چه فاصله بیمار با دیگران کمتر و مدت تماس بیشتر باشد احتمال انتقال افزایش می یابد.علاوه بر عطسه و سرفه که با سرعت و به میزان بیشتری ذرات آلوده را به فرد مقابل انتقال می دهد، خندیدن، بازدم و تکلم معمولی نیز می تواند انتقال دهنده این بیماری باشد.

اصول تغذیه پرستاران در بحران کرونا بر مبنای طب سنتی

تا به امروز درخصوص نوع تغذیه و اثربخشی آن در بیماری کرونا هیچ شواهد علمی و مستدلی مطرح نشده است؛ اما طب سنتی تدابیری را برای پرستاران و مراقبان بیماران براساس آموزه های طب ایرانی توصیه نموده است.

با توجه به این که کار زیاد، استراحت ناکافی، استرس و اندوه باعث ضعیف شدن حرارت غریزی و ضعف قلب می گردد، پرهیز از مصرف خوراکی های غلیظ و سنگین مانند ماکارونی، الویه، گوشت گاو، فست فودها و دوری از پرخوری و درهم خوری و درمان یبوست توصیه می گردد.

مصرف گوشت ماهی، مرغ، زرده تخم مرغ، مربای به، مربای گل سرخ، عسل و استفاده از ریحان، نعنا، گشنیز، لیمو، نارنج، دارچین، هل و میخک در غذاها و استفاده از میوه هایی مانند آناناس، انبه و تمرهندی و پسته برای این گروه پیشنهاد شده است.در این دوران مدیریت استرس نقش به سزایی در تقویت ایمنی بدن دارد.

می توان با استشمام رایحه پوست پرتقال، لیمو، خیار، به و گلاب و همچنین نوشیدن عرق بهارنارنج، بیدمشک، دمنوش گل گاوزبان، دمنوش یا عرق بادرنجبویه، شربت زعفران و گلاب، شربت لیمو، سکنجبین و شربت عسل به این امر یاری کرد.پوشش مخصوص پرسنل در تماس با بیماران مبتلا به کرونا باعث افزایش حرارت بدن، تعریق و از دست رفتن مایعات بدن می گردد. بر این اساس شربت ها نباید زیاد شیرین باشند و البته باید مصرف مایعات زیادتر گردد. همچنین در مصرف خوراکی های با مزاج بسیار گرم یا سرد نباید زیاده روی گردد.

زیرا ممکن است اختلالات مزاجی ایجاد نمایند. برای استفاده از گیاهان دارویی در صورت وجود هر نوع بیماری یا بارداری و شیردهی، مشورت با پزشک الزامی است.

نقش تغذیه در اختلالات بویایی

نیمی از مبتلایان به کووید-19 اختلالات بویایی را تجربه می نمایند که ممکن است به تنهایی یا همراه با علائم دیگر باشد. معمولا در افراد با علامت اختلال بویایی و چشایی بیماری شدید کووید رخ نمی دهد و طی یک هفته یا یک ماه این مشکل برطرف می گردد. شست وشوی بینی با سرم سالین و محلول آب نمک از توصیه های متخصصان است.

در طب سنتی بر حسب شرایط بیمار، سوء مزاج و علائم، طیف متنوعی از اقدامات شامل اصلاح تغذیه و پاکسازی و تقویت بدن برای برطرف اختلالات بویایی وجود دارد و داروهای خوراکی و موضعی شامل بخور، دود دادن، قطره بینی، به کارگیری بوییدنی ها، غرغره و...بر حسب مورد تجویز می گردد. برای مثال در سوءمزاج سرد، بخور پونه و مرزنجوش و در سوءمزاج گرم، بوییدن گل سرخ و کافور از جمله درمان های یاریی است.

گندزدایی محیط با مواد طبیعی یا شیمیایی؟

پرسشی که اغلب خانواده ها به دنبال پاسخ علمی آن هستند این است که آیا گندزداهای طبیعی می توانند مشابه گندزداهای شیمیایی، قدرت و اثر یکسانی داشته باشند. با این که طی مطالعاتی، گیاهان قابلیت گندزدایی از محیط را دارند، اما این قدرت به مراتب کمتر از گندزداهای شیمیایی است. مطالعات حاکی است دود اسپند به اندازه آب اکسیژنه در گندزدایی محیط های درمانی مؤثر بوده و علاوه بر آن قادر است باکتری های گرم منفی را از بین ببرد.

همچنین دود کندر نیز خاصیت ضدعفونی نمایندگی دارد و دود دو گیاه صندل و اذخر به تنهایی یا مخلوط با هم اثرات ضدقارچ و ضدباکتری دارند.سرکه و جوش شیرین هم هر یک به تنهایی قدرت گندزدایی محیط را دارند. اما چون این پژوهش ها کافی نیستند در شرایط بحران و اورژانس مانند عفونت همه گیر و سریع کووید-19 به کارگیری آنها منطقی به نظر نمی رسد و صلاح نیست در این شرایط گندزداهای طبیعی جایگزین وایتکس و الکل با فرمولاسیون های پیشنهادی وزارت بهداشت شوند. باز با این حال اثرات مثبت دودهای گیاهی اسپند و کندر در گندزدایی محیط را نمی توان نادیده گرفت و در محافل و مکان هایی که دسترسی به گندزداهای شیمیایی وجود ندارد می توان از آنها استفاده کرد. البته باید حواسمان باشد از این گیاهان دود غلیظ و بوی سوختگی شدید ایجاد نگردد.

بیماران تب دار چه بخورند؟

یکی از علائم شایع بیماری کووید-19 تب هایی است که می تواند برای فرد مبتلا بسیار آزار دهنده و غیرقابل تحمل باشد.با افزایش دمای بدن متابولیسم افزایش می یابد و احتیاج به غذا بیشتر می گردد که متاسفانه در مبتلایان به دلیل از دست رفتن اشتها یا سرفه های مداوم این امر، مورد بی توجهی قرار می گیرد. اما باید دقت کنید در این دوران باید مصرف مایعات به خصوص آبمیوه های طبیعی و غذاهای سبک و مقوی افزایش یابد.

البته در حجم کم و به دفعات بیشتر باشد. غذاهایی با جو، ماش، عدس، کدو، آبلیمو، تمرهندی، گوشت مرغ و گشنیز تهیه و همیشه سوپ رقیقی از مرغ و سبزیجات مصرف نمایند. در تب معمولا به دلیل تعریق، پتاسیم زیادی از بدن دفع می گردد. میوه های حاوی پتاسیم، موز، آلو، کیوی و سبزیجات اسفناج، جعفری، کدو، هویج، گوجه، سیب زمینی و سبوس غلات گزینه های مناسبی هستند.

برای برقراری تعادل میان سدیم و پتاسیم باید نمک غذا کافی باشد. برای تأمین انواع ویتامین B برای بیماران تب دار، مصرف سبزی های برگ سبز، جوانه ها، لبنیات، غلات سبوس دار، زرده تخم مرغ، حبوبات و مغزها توصیه می گردد.کمبود ویتامین B12 باعث پیشرفت سریع تر بیماری های ویروسی می گردد و توصیه به مصرف متعادل گوشت و مرغ و ماهی است. از مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم و تند پرهیز نموده و به برطرف هر چه سریع تر یبوست به واسطه استفاده از آلو، عناب و بنفشها قدام کنید.

آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: همگردی
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 11079

به "بیماران تب دار چه بخورند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماران تب دار چه بخورند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید