خواص عناب را بشناسید
به گزارش راه ساری، آنا/ میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای گوناگون صندلی ویژه ای برای یاری به سلامت و درمان بیماری ها دارد. عناب از میوه های بسیار موثر است که علاوه بر خاصیت های تغذیه ای دارای موارد استفاده زیادی بعنوان یک گیاه دارویی است.در ادامه مطلب با بعضی از خواص عناب آشنا می شوید.

خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی عناب
عصاره عناب موجب مهار اثر رادیکال های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می گردد. حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می گردد.
عناب و قند خون
ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهارنماینده ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می نماید.
عناب و سرماخوردگی
در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می گردد که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز یاری می نماید. اگر دچار سرماخوردگی شده اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم نماینده سینه و ضد سرفه است.
دیگر خواص عناب
در کم فشاری خون و نازایی مفید است؛ همچنین عناب آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می گردد و تقویت نماینده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می نمایند.
چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت های آسیب دیده و تقویت عضلات می گردد، استفاده از مغز میوه در زخم ها و بریدگی ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن ها می گردد.
منبع: همگردیمجله سرگرمی: مجله سرگرمی، تفریحی و گردشگری