طرحی که شغل اولی های دانشگاه را شاغل می نماید

به گزارش راه ساری، وزارت کار طرحی را دنبال می نماید که به موجب آن به کارآفرینان و کارفرمایانی که از فارغ التحصیلان دانشگاهی در واحدهای خود استفاده نمایند 30 درصد یارانه دستمزد تعلق می گیرد تا هزینه های اشتغال آنها کاهش یابد.

طرحی که شغل اولی های دانشگاه را شاغل می نماید

به گزارش خبرنگاران، طرح یارانه دستمزد یکی از برنامه ها و سیاستهای دولت در حوزه اشتغال در شرایط بحران مالی است که هم اکنون در هشت استان کشور به اجرا درآمده است. در راستای حمایت از مناطق غیر برخوردار از اشتغال شیوه نامه پرداخت یارانه دستمزد با اولویت مناطق کم برخوردار و مناطق غیر برخوردار از اشتغال ابلاغ شده است.

یارانه دستمزد، وجهی است که توسط دولت به موجب این شیوه نامه به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی زیر 35 سال به کارفرما پرداخت و منابع این طرح از محل منابع پیش بینی شده اشتغال در قانون بودجه سنواتی، یاریهای مردمی و منابع ناشی از اجرای هدفمندی یارانه ها تامین می گردد.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به قوانین موجود، سرمایه گذاری دولتی جهت ایجاد اشتغال ممنوع بوده و بر این اساس سیاستهای اشتغالی که وزارت کار به منظور گشایش اشتغال دنبال می نماید در جهت ارائه مشوق ها و تسهیل فرایندها برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی در کشور است.

عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار درباره این طرح به خبرنگاران گفت:جامعه هدف ما در این طرح بخشی از جوانان هستند که در کم مزیت ترین شرایط قرار گرفته و از فرصتهای شغلی مناسب برخوردار نبوده اند.

وی اولویت جذب نیرو در طرح یارانه دستمزد را با نیروی فارغ التحصیل دانشگاهی دانست و اضافه کرد: این طرح در استانهای پر بیکار مثل کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری اجرا می گردد و علاوه بر برنامه های توسعه اشتغال وزارت کار نظیر اشتغال فراگیر، طرح تکاپو، طرح کارورزی و اعطای تسهیلات و مداخلات توسعه ای، پرداخت مشوق های بیمه ای برای کارفرمایانی هم که ثبات اشتغال ایجاد می نمایند در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته معاون وزیرکار طی سال های قبل در اختصاص مشوق های بیمه ای به کارفرمایانی که اشتغال ایجاد می نمایند محدودیت منابع وجود داشت ولی با حمایت های دولت و سازمان برنامه و بودجه این محدودیت ها تا حد زیادی رفع شده است.

به همین دلیل بعضی کارشناسان و فعالان حوزه کار نسبت به اجرای طرح یارانه دستمزد اظهارنظرهای متفاوتی داشته اند. بعضی اجرای این طرح را به منزله به مخاطره افتادن اشتغال دانسته و می گویند توزیع پول چه به صورت یارانه، چه به شکل یاری یا دستمزد به کارگران و کارجویان و فارغ التحصیلان اثر مثبتی در بازار کار نمی تواند داشته باشد چرا که نظارتها و مکانیسم های نظارتی در کشور دقیق نیست و به همین دلیل این قبیل کارها با انحراف همراه است.

استدلال آنها این است که در شرایطی که بیش از 95 درصد نیروهای کار در کشور قراردادی هستند طرح هایی مثل یارانه دستمزد به بازار کار لطمه می زند چون در زمانی که تعادل در بازار کار از نظر عرضه و تقاضا وجود ندارد، کارفرمایان برای دریافت 30 درصد یارانه دستمزد اقدام به جذب نیروی کار جدید می نمایند.

اما بعضی دیگر معتقدند طرح یارانه دستمزد نمی تواند دائمی باشد و باید کار کارشناسی و اقتصادسنجی مناسب روی آن صورت گیرد و طرح درنهایت هوشمندی و مشارکت، دقت نظر و استفاده از تجربیات بین المللی و بومی سازی تجربیات به اجرا در آید.

به اعتقاد بعضی کارشناسان، در شرایطی که بیش از 95 درصد نیروهای کار در کشور قراردادی هستند طرح هایی مثل یارانه دستمزد به بازار کار لطمه می زند.

فتح اله بیات ـ فعال حوزه کار در این باره به خبرنگاران می گوید: معتقدم طرح های انگیزشی برای کاهش بیکاری و رونق اشتغال خوب است ولی زیرساختهای آن باید از قبل فراهم گردد؛ یعنی باید در این طرح بازار کار نیرویی که قرار است توسط کارفرما جذب گردد به وجود آید.

او تاکید دارد که در طرح یارانه دستمزد زیرساختهای اشتغال و جذب نیرو در مناطق محروم و کم برخوردار باید ابتدا پیش بینی و سپس سرمایه اولیه و مکان و نوع شغل تعریف گردد.

به گفته این فعال حوزه کار، بدون درنظر دریافت زیرساختهای اولیه، طرح در میانه راه متوقف شده و نتیجه نخواهد داد از این رو ضروری است شرکت های مالی متقاضی نیروی کار دانشگاهی شناسایی و بر اساس آن میزان امکاناتی که در اختیار خواهند گرفت معین گردد.

به گزارش خبرنگاران، کاهش هزینه های بکارگیری نیروی کار برای کارفرما به منظور پایداری فراوری و اشتغال در راستای تقویت مالی دانش بنیان، افزایش فرصت اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی در بازارکار، حمایت از ارتقای فراوری داخلی و رقابت پذیری در بنگاه های مالی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و ارتقای سطح سرمایه انسانی کارگاه های فعال بخش خصوصی و تعاونی در مناطق کم برخوردار از مهم ترین اهداف اجرای این طرح به شمار می رود.

سقف بهره مندی هر کارگاه برای استفاده از نیروی کار شغل اولی معادل حداکثر 50 درصد نیروی کار موجود است و طول دوره پرداخت یارانه دستمزد به ازای هر نیروی کار شغل اولی با تایید دستگاه هماهنگ نماینده تا سقف 12 ماه است و میزان یارانه دستمزد، معادل 30 درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار است که براساس صورت وضعیت مزد ارسالی به سازمان تامین اجتماعی محاسبه و پرداخت می گردد.

یارانه دستمزد در چه شرایطی قطع می گردد؟

یارانه دستمزد در شرایط احراز عدم اشتغال به کار نیروی کار شغل اولی یا اثبات صوری بودن اشتغال به کار وی در کارگاه براساس گزارش بازرس تامین اجتماعی یا بازرس کار، احراز بطلان، فسخ یا پایان قرارداد کار شغل اولی در مراجع ذیصلاح و احراز کاهش تعداد شاغلان کارگاه نسبت به استخدام نیروی کار شغل اولی (به استثنای بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی) قطع خواهد شد.

چنانچه در هر مرحله از اجرای طرح عدم اشتغال شغل اولی در کارگاه محرز گردد کارفرما علاوه بر استرداد کل یارانه دریافتی از مزایای برنامه یارانه دستمزد و یاریهای بلاعوض سایر برنامه های اشتغال محروم می گردد.

به گزارش خبرنگاران، طرح یارانه دستمزد یکی از سیاستهای دولت در حوزه اشتغال به شمار می رود که هم اکنون در هشت استان ایلام، کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویر احمد، لرستان، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری و سیستان و بلوچستان که دارای نرخ بالای بیکاری هستند به اجرا در آمده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 6389

به "طرحی که شغل اولی های دانشگاه را شاغل می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرحی که شغل اولی های دانشگاه را شاغل می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید