طرز تهیه شله مشهدی، غذایی اصیل

به گزارش راه ساری، شله مشهدی غذایی سنتی و لذیذ است که از ترکیب گوشت و حبوبات تهیه می گردد. طرز تهیه این غذا در عین سادگی به صبر و حوصله زیادی احتیاج دارد. در ادامه شیوه طبخ این شله و نکاتی مهم در طبخ آن توضیح داده می گردد.

طرز تهیه شله مشهدی، غذایی اصیل

خبرنگاران | سرویس آشپزی - اغلب تصور می کنیم که غذا های بدون روغن، طعم خوبی ندارند، اما این باور صحیح نیست. شله مشهدی غذایی کامل است که تواما پروتئین حیوانی و گیاهی را دارد و در عین حال غذایی لذیذ و سالم به حساب می آید. این غذا یکی از غذا های محلی خراسان است که همراه با قیمه در ایام محرم و صفر به عنوان نذری طبخ می شود.

مواد لازم برای تهیه شله مشهدی

از آنجا که این غذا معمولا به عنوان نذری و برای تعداد زیاد تهیه می شود، مواد اولیه لازم برای 100 نفر در ادامه ذکر می شود. البته برای تعداد کمتر یا بیشتر می توانید مواد اولیه را افزایش یا کاهش دهید، از اینرو میزان تمام آن ها به کیلوگرم ذکر شده تا بتوانید به راحتی مقدار این مواد را تغییر دهید. به منظور تهیه این غذا برای 100 نفر به مواد اولیه زیر و پنج الی شش ساعت زمان احتیاج است.

مواد لازم
گوشت گوسفند10 کیلوگرم
برنج نیم دانه4 کیلوگرم
نخودیک و نیم کیلوگرم
لوبیا قرمزیک و نیم کیلوگرم
لوبیا چیتییک و نیم کیلوگرم
ماشیک و نیم کیلوگرم
بلغور گندم4 کیلوگرم
پودر ریشه جوز، پودر فلفل سیاه، پودر دارچین، پودر زنجبیل و نمکبه میزان لازم

چند نکته:

  • از آنجا که در تهیه این غذا از روغن استفاده نمی شود، باید از گوشت گوسفند با چربی بهره ببرید.

  • برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید.
  • حبوبات را از روز قبل خیس نموده و چندین مرتبه آب آن را عوض کنید. به این ترتیب حبوبات در زمان کمتری می پزد و نفخ آن نیز از بین می رود.

طرز تهیه شله مشهدی

  1. گوشت را کاملا بپزید و استخوان های آن را جدا کنید.

  2. گوشت را ریش ریش کنید و همراه با آب گوشت کنار بگذارید.
  3. حبوبات را جداگانه بپزید و آب اضافی آن را دور بریزید.
  4. در یک قابلمه مقداری آب جوش بیاورید.
  5. بلغور گندم را 10 دقیقه در آب خیس کنید، سپس آب آن را دور بریزید و به آب جوش اضافه کنید.

  6. برنج را بشویید و به آب جوش اضافه کنید.
  7. زمانی که برنج پخت، حبوبات را به آن اضافه کنید.
  8. گوشت ریش ریش شده و آب گوشت را نیز به مواد اضافه کنید.
  9. پودر ریشه جوز، پودر فلفل سیاه، پودر دارچین، پودر زنجبیل و نمک را به غذا اضافه کنید.
  10. آش را مدام بهم بزنید تا شله مشهدی غلیظ شود و حبوبات آن له شود.
  11. سپس برای مدت 45 دقیقه الی یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. اگر به میزان کم این غذا را می پزید، از دم کنی بهره ببرید تا بخار آب به درون شله بازنشود، اما اگر در مقدار زیاد این غذا را درست می کنید، درب آن را بگذارید و چند عدد ذغال روی آن قرار دهید. ذغال را ابتدا آتش بزیند و پس از آنکه شعله آن ها فروکش کرد روی درب دیگ قرار دهید، به این ترتیب بخار آب شله مشهدی به درون آن نمی ریزد.
  12. زمانی که شله مشهدی غلیظ شد، آن را در ظرف بکشید و با مقداری قیمه روی آن را تزیین کنید.

در مشهد این شله را با مقداری قیمه سرو می نمایند. این قیمه کاملا مشابه خورشت قیمه تهیه می شود، با این تفاوت که حاوی گوشت و سیب زمینی سرخ نموده، نیست.

بیشتر بدانید: طرز تهیه خورش قیمه

چند نکته:

  • بهتر است درب ظرف را در طول پخت غذا نبندید، زیرا بخار آبی که روی درب آن جمع می شود، داخل شله برمی شود و آن را بدطعم می نماید.

  • باید دائما آش را بهم بزنید تا حبوبات کاملا له شوند.
  • در صورت تمایل می توانید حبوبات را با گوشکوب یا هر وسیله دیگری کمی له کنید، اما توجه داشته باشید که برنج احتیاجی به کوبیدن ندارد.

  • برای آنکه بوی نامطبوع گوشت هنگام پخت از بین برود، از مقداری پیاز خرد شده و برگ بو بهره ببرید. پس از آنکه گوشت پخت برای جدا کردن پیاز و برگ بود، تکه های گوشت را خارج نموده و آب گوشت را از صافی رد کنید.

همانطور که مطالعه فرمودید، در تهیه شله مشهدی تنها از چربی گوشت استفاده می شود که روغنی طبیعی است و به اندازه روغن های موجود در بازار مضر نیست. به علاوه حبوبات و گوشت پروتئین زیادی دارند، در نتیجه این غذا بسیار مقوی خواهد بود، به ویژه برای بچه هایی که در سن رشد هستند.

اگر نظر یا تجربه ای در رابطه با شیوه پخت شله مشهدی دارید آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 11 تیر 1400 بروزرسانی: 8 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 14204

به "طرز تهیه شله مشهدی، غذایی اصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شله مشهدی، غذایی اصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید