طرز تهیه مربای زردآلو از زردآلوی تازه و خشک (قیسی)

به گزارش راه ساری، تهیه مربا از انواع میوه های خوشمزه تابستانی بسیار متنوع بوده و معمولا با داشتن کمی شکر و میوه به راحتی می توان مرباها را تهیه کرد. زردآلو یکی از خوشمزه ترین میوه های فصل تابستان است که معمولا 2 یا 3 نوع آن در بازار یافت می شود. یکی از انواع آن شکر پاره است که همان طور که از نامش پیداست، طعمی بسیار شیرین دارد. به طور کلی زردآلوی خشک شده - یا همان برگه زرد آلو - یکی از خوش طعم ترین اجزای آجیل شیرین است. اما ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه انواع مربای زردآلوی خانگی را به همراه تهیه شربت زردآلو آموزش دهیم؛ با ما همراه باشید.

طرز تهیه مربای زردآلو از زردآلوی تازه و خشک (قیسی)

طرز تهیه مربای زردآلو خانگی

مواد لازم
زردآلوی هسته گیری شده1 کیلوگرم
شکر1 کیلوگرم
آبلیمو2 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مربای زردآلو

  • زرد آلو ها را برش بزنید و هسته را جدا کنید.
  • شکر و آب لیمو را با زردآلو مخلوط کنید و کمی استراحت دهید تا آب بیاندازد.
  • ظرف حاوی زردآلو را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت چهار دقیقه بپزد و نرم گردد.
  • مربا را هر از گاه هم بزنید تا زمانی که مربای زرد آلو به قوام مناسب برسد.
  • پس از به قوام رسیدن، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مربا خنک گردد و بعد آن را در ظرف مناسب و در دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای زردآلو خشک (قیسی)

مواد لازم
برگه زردآلو (قیسی)1 کیلوگرم
شکر750 گرم
جوهر لیمومقدار کمی
آب3 لیتر
هل6 عدد

طرز تهیه مربای قیسی

  • برگه های زردآلو را شسته و در آب به مدت 2 ساعت خیس کنید.
  • بعد با همان آب بگذارید روی گاز تا بجوشد.
  • وقتی جوشید حرارت رو ملایم کنید و شکر، جوهر لیمو وهل ها را اضافه نموده و اجازه دهید تا قوام آید.
  • بعد هل ها را خارج نموده و در ظرف شیشه ای نگهداری مربا بریزید.

طرز تهیه شربت زردآلو

  • برای تهیه شربت از این مرباها، باید میزان شکر را دو برابر نموده تا شهد بیشتر از مربا به دست آید؛ در آخر کار شهد اضافی را درون بظری ریخته و به عنوان شربت از آن استفاده کنید.

نکات مهم در تهیه مربای زردآلو

  • برای خوش طعم تر شدن مربا می توانید کمی پودر دارچین یا هل و حتی وانیل به مربا اضافه کنید.
  • برای نگهداری مربا می توان ظروف شیشه ای را کاملا استریل کرد تا باکتری هایی که موجب کپک زدن می شوند از بین بروند برای این کار می توان به دو روش عمل کرد. اولین روش اینکه قبل از پر کردن ظرف ها آن ها را در آب جوش بجوشانید و بلافاصله مربا را داخل ظرف بریزید. روش دوم اینکه پس از پر کردن شیشه ها مانند جوشاندن کنسرو، شیشه ها را در آب بجوشانید.

خواص مربای زردآلو

  • زردآلود به علت دارا بودن ویتامین B برای درمان بیماری های عصبی، روحی و روانی، خستگی، بی خوابی و فراموشی مفید است.
  • زردالو خاصیت آرام بخشی و نشاط آوری دارد؛ در ضمنً خوردن آن به آن هایی که ناراحتی های قلبی دارند نیز توصیه می گردد.
  • این میوه عطش را از بین می برد و دفع کننده صفرا، اسید معده و پاک کننده خون و همچنین تنظیم کننده فشار خون است.
  • به خاطر وجود آهن در زردآلو، مصرفش برای درمان کم خونی نیز توصیه می گردد.
  • شما می توانید التهاب معده تان را با خوردن زرد آلو کاهش دهید.
  • مصرف مغز هسته زردآلو، به عنوان داروی سینه درد، سرماخوردگی و نیز برای تقویت عمومی بدن و همچنین افزایش نیروی جنسی توصیه می گردد.
  • این میوه سرشار از فیتوکمیکال هایی است که موجب بهبود شرایط سلامتی افراد می گردد. این فیتو کمیکال ها به پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می کنند، LDL (کلسترول بد خون) را کاهش می دهند و نقش حفاظتی در برابر سرطان ها دارند.
  • زردآلو یک منبع بسیار خوب از ویتامین A و کاروتن ها است. هر دو مورد ذکر شده دارای نقش آنتی اکسیدانی هستند و برای بینایی لازم و ضروری هستند. ویتامین A همچنین برای حفظ سلامت غشای مخاطی و پوست لازم است. مصرف میوه های طبیعی غنی از کاروتن به حفاظت بدن در برابر سرطان های ریه و حفره دهانی کمک می کند.
  • زردآلو های تازه حاوی ویتامین C و دیگر آنتی اکسیدان طبیعی هستند. ویتامین C به افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها (میکروبی و ویروسی و …) و پاکسازی رادیکال های آزاد اکسیژن مضر کمک می کند.
  • زردالو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.
  • خیس شده آن را اگر شخصی که مبتلابه تب است میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل میل کند باعث قطع تب می گردد.
  • در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان ها بسیار موثر است.
  • زردآلو بدبویی دهان را از بین می برد.
  • خیس نموده برگه زردآلو تشنگی را فرو می نشاند. 10 صبح و 5 عصر یا هنگامی که عطش دارد از همه بهتر است.
  • دم نموده برگ زردآلو کشنده کرم معده است.
  • وجود فلوئور در زرد آلو از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
  • پتاسیم و اسید هایی که در زردآلو وجود دارد موجب لینت مزاج و فعالیت کلیه می گردد.
  • برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.
  • برای ترک دست و پا از ترکیب برگه زردآلو که در روغن بادام زمینی خیسانده استفاده گردد.

سخن آخر

همانطور که ملاحظه کردید، مربای زردآلو را با قیسی و زردآلو خشک هم درست می کنند، اما وقتی که فصل میوه تازه زردآلو است، بهتر است طرز تهیه مربا زردآلو با میوه تازه را در پیش گیرید. امیدواریم این مربا را در خانه تهیه نموده و از طعم و خواص عالی آن بهره مند شوید.

شما به چه روشی مربای زردآلو تهیه می کنید؟ در پایین همین صفحه نظرات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه لواشک زردآلو و طرز تهیه مربای توت فرنگی نیز در انگیزه آشنا شوید.

تور مالزی: تور مالزی ارزان، تور لحظه آخری مالزی، تور مالزی نوروز، بهار، پاییز، تابستان، زمستان مالزی را از ما بخواهید.

خیمه نیوز: با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 11 شهریور 1400 بروزرسانی: 11 شهریور 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 11599

به "طرز تهیه مربای زردآلو از زردآلوی تازه و خشک (قیسی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای زردآلو از زردآلوی تازه و خشک (قیسی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید