طعنه ظریف به پامپئو درباره پیامدهای برطرف تحریم تسلیحاتی علیه ایران
به گزارش راه ساری، وزیر امور خارجه کشورمان با لحنی طعنه آمیز به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا که مدعی شده است ایران به محض سرانجام یافتن تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت با خرید جنگنده های پیشرفته اقدام به تهدید کشورهای اروپایی و آسیایی خواهد نمود، پاسخ گفت.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه سه شنبه در پیغامی توئیتری به اظهارات مضحک مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا درباره پیغامدهای تمدید نشدن تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران، واکنش نشان داد.
ظریف در واکنش به ادعای همتای آمریکایی خود، در توئیتر نوشت: پامپئو آن قدر از فریب دادن دنیا ناامید شده است که ادعا می نماید به محض اینکه ماه اکتبر [مهرماه] فرا برسد، ایران هواپیماهای جنگنده می خرد و سپس آنها را فراتر از بُرد یکطرفه شان [به سمت کشورهای دیگر] اعزام خواهد نمود. شاید او فکر می نماید که آنها می توانند حتی با وجود اتمام سوختشان به ایران بازگردند. #بی شرم
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه پیغام توئیتری خود برای نشان دادن اینکه ادعای مایک پامپئو تا چه حد با واقعیت فاصله دارد، تصویری از بُرد جنگنده های جی 10 و سوخو 30 را که وزیر خارجه آمریکا مدعی شده است که ایران به دنبال خرید آنها به محض انتها تحریم های تسلیحاتی است ذیل توئیت خود درج کرد.
مایک پامپئو ساعتی پیش در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر مدعی شده بود: اگر تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در ماه اکتبر منقضی گردد، ایران قادر به خرید جنگنده های جدید مانند سوخو 30 روسی و جی 20 چینی خواهد بود. به یاری این جنگنده های به شدت مرگبار، اروپا و آسیا می تواند در چنگ ایران باشد. آمریکا هرگز اجازه نخواهد داد که چنین اتفاقی رخ دهد.
وزیر خارجه آمریکا تصویر زیر را نیز به زعم خود برای تحت تأثیر قرار دادن مخاطبانش (به ویژه سران کشورهای اروپایی و آسیایی) در انتهای توئیت خود آورده است:
اوایل اردیبهشت ماه امسال نشریه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش داد که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا میخواهد با استفاده از یکی از بندهای توافق هسته ای برجام، تحریم های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید و یا شورای امنیت سازمان ملل متحد را به اعمال تحریم هایی دیگر علیه ایران وادار کند.
روزنامه نیویورک تایمز در این رابطه نوشت: طرح وزیر امور خارجه آمریکا بر کوشش برای پیشبرد یک استدلال حقوقی مبنی بر اینکه آمریکا علی رغم خروج از برجام همچنان یکی از طرف های مشارکت کننده در این توافق چندجانبه است، راسخ است.
با این حال، مقامات جمهوری اسلامی ایران و بعضی دیگر از کشورهای عضو برجام بارها تأکید نموده اند که آمریکا از برجام خارج شده است و اساساً در جایگاهی نیست که بخواهد برای کشورهایی که همچنان در برجام حضور دارند، مشخص تکلیف کند.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی هفته های اخیر چندین بار در نشست های خبری مختلف تأکید نموده است که آمریکا از برجام خارج شده است و نمی تواند با ادعای اینکه همچنان عضو برجام است، به وسیله برجام برای تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران اقدام کند.
این مقام ارشد اتحادیه اروپا ماه گذشته درباره اینکه آیا اتحادیه اروپا به درخواست های آمریکا برای مشارکت در کوشش های این کشور برای تمدید تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران پاسخ مثبت خواهد داد یا اینکه در برجام باقی خواهد ماند، گفته بود: ما باید درباره آن فکر کنیم، اما در زمان حاضر من نمی توانم درباره چیزی که هنوز اتفاق نیفتاده است به شما شرح بدهم.
.+
منبع: خبرگزاری تسنیمبالی: سفر به جزیره ای شگفت انگیز در اندونزی