فلوئور زدگی اسکلتی

به گزارش راه ساری، مسمومیت اسکلت بر اثر فلوئور یکی از بیماری هایی است که باعث بروز درد شدید در فرد بیمار می شود. در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با اثرات، علائم و شیوه های درمان این بیماری ارائه می دهیم.

فلوئور زدگی اسکلتی
فلوراید ماده ای سمی است که در ترکیب بسیاری از آفت کش ها و حتی در داروهای مختلف به کار رفته است. هنگامی که دوز بالایی از فلوراید مصرف شود، می تواند منجر به بروز مسمومیت ناشی از این ترکیب در ساختار اسکلتی شود. این بیماری باعث بروز آسیب هایی به استخوان ها شده و درد فراوانی را در بدن ایجاد نموده و بعلاوه آسیب ها و اختلالاتی را در سیستم اسکلتی به وجود خواهد آورد. فلوراید می تواند به وسیله آب آشامیدنی آلوده و یا به وسیله استنشاق گرد و غبار یا بخارات زغال سنگ که به عنوان یک سوخت خانگی مورد استفاده قرار می گیرد، وارد بدن شود. موارد بیشتری از این بیماری عمدتاً در هند، چین، ژاپن و کشورهای خاورمیانه به علت مصرف آب فلوئوردار مشاهده می شود.

در واقع فلوراید یون منفی عنصر فلوئور است و یک ماده معدنی طبیعی است که در پوسته زمین وجود دارد و در طبیعت به وفور یافت می شود و به طور طبیعی در بسیاری از آب دریا، خوراکی ها و سبزیجات تا ماهی ها و ... وجود دارد.

برای پی بردن به ماهیت فلوئور (که عنصر اصلی فلوراید- یون منفی فلوئور- است)، اشاره به بعضی از خصوصیات شیمیایی این گاز هالوژنه می تواند یاری نماینده باشد: فلوئور الکترونگاتیوترین عنصر جدول تناوبی است و می تواند با سایر عناصر ترکیب شود. این عنصر گازی یک ظرفیتی هالوژن، به رنگ زرد کم رنگ و سمی بوده و نوع خالص آن بسیار خطرناک است و در صورت تماس با پوست، سوختگی های شیمیائی شدید ایجاد می نماید. برای کار کردن با فلوئور و اسید فلوئوریدریک می باید احتیاط و توجه خیلی زیادی لحاظ شود و از هرگونه تماس با پوست و چشم جداً خودداری شود.

مصرف کافی فلوراید همان طور که در زیر بحث شده، بین افراد مختلف متنوع می باشد.

در نوزادان تا 6 ماهگی: 01/0 میلی گرم در روز

در نوزادان بین سنین 7 تا 12 ماهگی: 5/0 میلی گرم در روز

در بچه ها 1 تا 3 ساله: 7/0 میلی گرم در روز

در بچه ها 4 تا 8 سال: 1 میلی گرم در روز

در بچه ها 9 تا 13 سال: 2 میلی گرم در روز

در بزرگسالان: 4 میلی گرم در روز برای مردان و 3 میلی گرم در روز برای زنان

هر میزانی که بالاتر از سطوح ذکر شده در بالا باشد، می تواند منجر به بروز مسمومیت ناشی از فلوئور شود.

علل شایع مسمومیت ناشی از فلوئور

استفاده از زغال سنگ به عنوان منبع داخلی سوخت

کارگران در صنایع که بخارات فلوراید و یا گرد و غبار را استنشاق می نمایند.

مصرف فلوراید به وسیله آب آشامیدنی

جذب فلوراید از نوشیدن چای به ویژه در افرادی که مصرف چای بالایی دارند.

مراحل و علائم

مراحل قبل از بالینی و بالینی دو مرحله ای است که در آن بیماری می تواند مورد بررسی قرار گیرد. در طول مرحله قبل از بالینی، ترکیبات خون و استخوان به علت ناهنجاری های بیوشیمیایی تغییر می نماید. این مرحله علائم خاصی ندارد اما فلوراید در این مرحله می تواند بدن را تحت تأثیر قرار دهد. مرحله دوم، مرحله بالینی است که در طی این مرحله درد مکرر در استخوان ها و سفت شدن رباط ها مشاهده می شود. همچنان که مرحله پیش بالینی پیشرفت می نماید، تغییرات بافتی در طول نمونه برداری استخوان ها مشاهده می شود. این تغییرات باعث تضعیف استخوان ها شده و در نتیجه منجر به بروز عوارض بیشتر می شود.

آغاز مرحله بالینی تغییراتی را در ساختار استخوان ها ایجاد خواهد نمود. در طول این مرحله فرد بیمار درد بیشتری را در استخوان ها و مفاصل تجربه می نماید و بعلاوه احساس خستگی می نماید و نیز اشتهای کمتری را خواهد داشت. چنین ناراحتی هایی می تواند منجر به بروز بعضی اختلالات دیگر مانند عفونت های دستگاه گوارش شود. در انتهای این مرحله استخوان ها تحریف شده و تغییراتی در ساختار لگن و نخاع مشاهده می شود.

مرحله دوم، مرحله بالینی است که در طی این مرحله درد مکرر در استخوان ها و سفت شدن رباط ها مشاهده می شود. در این مرحله پوکی استخوان ها نیز مشاهده شده که به همین علت استخوان ها آغاز به توسعه ساختار بلورین غیر نرمالی می نمایند. مفاصلی مانند زانو و آرنج نیز آغاز به توسعه زائده هایی خواهند کرد.

مرحله آخر این بیماری مسمومیت در اثر فلوئور بوده که باعث بروز مسائل حرکتی در بیمار می شود. در این مرحله نخاع بیمار به طور کامل تحلیل می رود.

روش های درمان

بدن ما احتیاجمند تغذیه کافی به منظور سالم ماندن است. با این حال، هنگامی که جذب مواد خاصی بیش از حد نرمال مورد احتیاج بدن صورت گیرد، سلامتی به خطر افتاده و منجر به بروز بیماری هایی می شود. بیماری هایی از این نوع سلامتی بدن را به خطر انداخته و در صورت پیشرفت منجر به مرگ خواهد شد. با این حال، در صورتی که علائم بیماری در مراحل اولیه آن تشخیص داده شود، به کار گیری گزینه های درمانی مناسب می تواند باعث کاهش شدت بیماری شود.

علائم این بیماری و آرتریت مشابه هم می باشد. بنابراین بسیاری از پزشکان ممکن است این دو بیماری را با هم اشتباه بگیرند. حتی تشخیص نشانه های مرحله اولیه این بیماری نیز باعث کاهش شدت درد می شود. اغلب هنگامی که بدن در معرض درد شدید قرار می گیرد، فرد بیمار احتیاجمند درمان خواهد بود. در این صورت، اگر علائم این بیماری در ابتدا تشخیص داده شود این احتمال وجود دارد که با توقف مصرف فلوراید بتوان بیماری را درمان کرد. هنگامی که مصرف فلوراید کاهش یافت، فلور به جای مانده در بدن به وسیله ادرار دفع می شود. اگرچه فرایند پاکسازی بدن از سموم آهسته صورت می گیرد، اما بدن به این طریق می تواند به طور کامل عاری از فلوئور شود. در صورتی که بیماری پیشرفت کرد و باعث شکستگی استخوان گشت، احتیاجمند انجام مراقبت های جدی پزشکی به منظور توقف آسیب دائم به بدن خواهیم بود.

پیشگیری

سم فلوراید در بدن برای سال های زیادی تجمع یافته و در نهایت باعث بروز حداکثر آسیب به بدن خواهد شد. این بیماری عمدتا به وسیله آب آشامیدنی و محصولات دیگری مانند شوینده های دهان و حتی خمیردندان توسعه می یابد. بنابراین، باید به منظور جلوگیری از بروز این بیماری این محصولات را از دسترس بچه ها دور نگه داشت. در صورتی که کودک میزان بالایی از هر یک از محصولات ذکر شده را مصرف کند، می تواند باعث بروز مواردی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم شود.

سیستم اسکلتی ما از عضلات و بسیاری از اندام های بدن محافظت می نماید. با این حال، به واسطه عادات غذایی و سبک زندگی نامناسب، انسان ها در معرض بروز بیماری های مختلف سیستم اسکلتی قرار دارند. داشتن رژیم غذایی متعادل که حاوی مواد تغذیه ای کافی باشد و انجام آزمایشات پزشکی منظم می تواند به بهبود سلامتی یاری قابل توجهی کند.

منبع: Amruta Gaikwad - HealthHearty

منبع: راسخون
انتشار: 15 آبان 1400 بروزرسانی: 15 آبان 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 14370

به "فلوئور زدگی اسکلتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فلوئور زدگی اسکلتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید