ماجراجویی بانوی ایرانی موتورسوار

به گزارش راه ساری، خبرنگاران:عربستان به بهانه اینکه زن مجرد با سنی کمتر از 40 سال است، به او ویزا نداد. پشت دروازه های یمن هم ماند، چون جنگ شده بود. با این حال حدود 10 هزار کیلومتر از مسیرش را که قرار است تا چین ادامه داشته باشد، با موتورسیکلت طی نموده .

ماجراجویی بانوی ایرانی موتورسوار

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، مهسا همایون فر، بانوی ایرانی موتورسواری است که سفرش را حدود دو سال پیش از اسپانیا (کشوری که نزدیک به 20 سال است در آن زندگی می نماید) شروع کرد و به دلیل شکستن یکی از پاهایش در تصادفی در جزیره قشم، سفر اولش را نیمه کاره رها کرد. حالا او بار دیگر با موتور یاماها ایکس تی 360CC خود به دل جاده ها زده و می خواهد آرزوی همیشگی اش را برای دیدن رشته کوه پامیر در میان تاجیکستان و قرقیزستان برآورده کند.

همایونفر در سفر قبلی اش با موتور به اسپانیا، مراکش، موریتانی، اقتصادی، سنگال، گامبیا، گینه، پاکستان و ویتنام رفته و در طول چهار ماه 18 هزار کیلومتر را طی نموده بود و می خواست از نوار ساحلی خلیج فارس هم گذر کند که به دلیل تصادفی در جزیره قشم سفرش نصفه ماند و مجبور شد به اسپانیا برگردد. او پس از بهبودی دوباره با موتورش همراه شده و این بار سفر در کشورهایی را شروع نموده که ذهنیت متفاوتی درباره آن ها داشته است.

با مهسا همایونفر وقتی در تهران بود درباره برنامه جدید سفرش گفت وگو کردیم. این بار انگیزه اش از آمدن به ایران که می گوید بیشتر جهتهای آن را قبلا با موتور رفته، دریافت ویزای کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و چین بیان می نماید. ظاهرا دریافت ویزای همه این کشورها قرار است چند هفته ای از وقت اش را بگیرد و زمان بندی سفرش را کمی تغییر دهد.

پیش بینی می نماید اگر ویزاها را کامل بگیرد، حدود یک و نیم ماه دیگر برای ادامه سفرش تا چین، زمان لازم داشته باشد.

به گفته همایونفر، مسائل لجستیکی همواره بزرگترین مسأله چنین سفرهایی بوده و برنامه ریزی ها را با اختلال روبرو نموده است. مثلا او می خواسته به عربستان برود، اما قوانین این کشور برای زنان مجرد زیر 40 سال که بدون محارم نمی توانند به این کشور سفر نمایند، مانع از صدور ویزا شد.

این بانوی ایرانی موتورسوار می گوید: قبلا یک دختر جوان اهل اسلواکی پیروز شده با موتور در عربستان سفر کند. البته او شکل و وسیله سفرش را به مقامات این کشور اعلام ننموده بود و با مانعی هم روبرو نشد. همایونفر هم می خواست که با موتور تجربه سفر به عربستان را پیدا کند، اما مجبور شد برنامه اش را تغییر دهد.

او که این بار با موتور خودش سفرش را انجام می دهد، قبلا با موتور دیگری در ایران سفر نموده بود، یک کاوازاکی 250CC. دلیل اش هم برای این انتخاب هزینه بالای انتقال موتور از اروپا به ایران بود، با این وجود این بار تصمیم گرفت همه جهتش را از آفریقا تا کشورهای حاشیه خلیج فارس و از ایران تا چین را با همان موتور خودش طی کند.

بانوی ایرانی موتورسوار تا به امروز 10 هزار کیلومتر از جهتش را با موتور آمده است.

بانوی ایرانی موتورسوار

همایونفر برای خبرنگار گردشگری ایسنا برنامه سفر جدیدش را این طور تعریف می نماید: مبدأ حرکت این بار اتیوپی در آفریقا بود، کشوری با آب و هوای مناسب و جمعیت زیاد که یک امپراطوری بزرگ به حساب می آید. سفر در اتیوپی سه ماه طول کشید. قبلا درباره این کشور تعریف های خوبی نشنیده بودم، مثلا این که بچه ها به سمت موتورسواران و دوچرخه سواران سنگ پرتاب می نمایند. انتظار سفری سخت و نازیبا را داشتم، اما اتیوپی کشوری بود که زیباترین لبخندها را در آن دیدم و آن را کشوری زیبا و هیجان انگیز یافتم.

این بانوی ایرانی موتورسوار می گوید: زیباترین قسمت سفر این است، جاهایی که انتظار داشتم و فکر می کردم سخت و نازیبا باشد، بهترین بودند، مثل اتیوپی.

او ادامه می دهد: می خواستم به جیبوتی و سپس از راه دریا با کشتی های چوبی به یمن بروم؛ اما یمن جنگ شد و ویزا ندادند. مشکل سفر از همان ابتدا شروع شد. برای همین برنامه را به سمت حاشیه خلیج فارس و به مقصد عمان تغییر دادم. به کشور سواقتصادی لند رفتم؛ اما آنجا قایقی نبود تا به عمان بروم. دوباره به اتیوپی برگشتم تا با هواپیما به عمان بروم.

وی اضافه می نماید: عربستان هم یکی دیگر از مقاصد این سفرم بود، اما به خاطر آن که مشمول قوانین این کشور برای زنان مسافر نمی شدم، نتوانستم ویزا بگیرم و آن کشور را هم حذف کردم.

همایونفر درباره تصوراتش از عمان می گوید: تا پیش از دیدن عمان، هیچ برداشتی از آن نداشتم؛ ولی مردم آن را بسیار متشخص و مهربان دیدم. عمان کشور امنی بود که به راحتی می شد در خیابان های آن و کنار خانه های مردم اش کمپینگ زد و بدون هیچ مزاحمتی شب را استراحت کرد.

او ادامه سفرش را این طور شرح می دهد: بعد از عمان به امارات رفتم و سپس از آن جا با هواپیما به تهران آمدم. قبلا ایران را با موتور گشته ام. می خواستم در این سفرم به آبادان و خرمشهر بروم که به دلیل معطلی ویزای دیگر کشورها، مجبور شدم وقت بیشتری را در تهران صرف کنم و ترجیح دادم در این مدت موتورم را تعمیر کنم تا برای ادامه سفر آماده باشد.

همایونفر به محدودیت هایی که برای تامین تجهیزات و ابزار مورد احتیاج موتورش در ایران وجود دارد، اشاره و اضافه می نماید: با وجود این محدودیت ها فکر می کنم چند هزار کیلومتر دیگر بتوانم با موتورم برم.

بانوی موتورسوار برای ادامه سفرش هیجان بیشتری دارد، چرا که می گوید: هدف اصلی ام از این سفر رسیدن به رشته کوه و جاده معروف و زیبای پامیر میان دو کشور تاجیکستان و قرقیزستان است که پر هیجان ترین بخش سفرم به حساب می آید. منتظر دیدن آن رشته کوه و جاده زیبای آن هستم.

او برای رسیدن به پامیر باید به تاجیکستان و قرقیزستان برود؛ اما هدف نهایی سفرش رسیدن به چین است، برای همین باید از ترکمنستان و ازبکستان هم گذر کند که پیش بینی می نماید طی این جهت از این چهار کشور تا چین، یک ونیم ماه زمان ببرد.

از همایونفر سوال می کنم با کدام گذرنامه برای دریافت ویزاهای مورد احتیاجش اقدام می نماید، ایرانی یا اسپانیایی که پاسخ می دهد: من با هر پاسپورتی اقدام کنم با مسائلی روبرو می شوم، مثل آنچه در عربستان و یا یمن رخ داد و یا حتی چین که اجازه نمی دهند با موتور به هر جایی که خواستم آزادانه بروم. باید پلاک، گواهی نامه و راهنمای چینی بگیرم و انجام همه این کارها ساده نیست.

او ادامه می دهد: سفر زمینی مسائل خاص خود را دارد؛ اما با این وجود من همه کارهای گمرکی، نقل و انتقال موتور و دریافت ویزاها و سایر مدارک مورد احتیاج را شخصا انجام می دهم.

همایونفر، تاریخ، هنر و بازرگانی خارجی خوانده و به زبان های اسپانیولی و آلمانی مسلط است. در روبروه با شخصی چون او که روزهای زیادی از سال را در سفر است و برای جابجایی موتور و مسافرتش حتما هزینه قابل توجهی را متقبل می گردد، این سوال مطرح است که شغل بانوی ایرانی موتورسوار چیست که در پاسخ می گوید: یک سری از افراد کارشان نانوایی، معلمی، وکالت و کارهایی از این دست است که هر روز باید سر کارشان حاضر شوند، کار من هم سفر کردن است، این که برنامه سفرم را برای فردا تنظیم کنم. البته یک شرکت کوچک گردشگری به نام Not Just Tourist در اسپانیا دارم که تور اجرا می کنم.

بانوی ایرانی موتورسوار

این بانوی ایرانی موتورسوار درباره این که با توجه به موقعیت کاری و همچنین نوع سفری که برگزیده چقدر برای جذب دیگران به ایران کوشش و یا تبلیغ می نماید؟ می گوید: جذب گردشگر به ایران تا به امروز کمی سخت بوده و شاید حدود یک سال و نیم باشد که ایران به عنوان کشوری گردشگرپذیر مطرح شده است، برای همین گردشگران سفر به کشورهای دیگر را راحت تر انتخاب می نمایند، در این شرایط جذب آن ها به ایران کمی سخت است.

او ادامه می دهد: پیش داوری درباره مردم سایر کشورها همواره یک مانع بزرگ بوده است، خیلی ها از ایران می ترسند. خیلی ها حتی نمی دانند ایران در آسیا است و من سعی می کنم در سفرم درباره این ابهام ها روشنگری کنم.

همایونفر معتقد است، سفرش با موتورسیکلت به سایر کشورها به عنوان یک بانوی ایرانی تبلیغ مستقیمی برای ایران است و در این باره شرح می دهد: موتور من اسپانیایی است و کسی از دیدن آن و زنی که با این موتور در حال سفر است تعجب نمی نماید، ولی وقتی می گویم ایرانی هستم همه تعجب می نمایند. این موضوع جالبی برای مردم است و باعث می گردد آن ها از ایران بیشتر بدانند.

وی اضافه می نماید: وقتی می خواستم از امارات به ایران بیایم با موتورسوارانی در این کشور روبرو شدم که اصلا نمی دانستند می توانند با موتور به ایران سفر نمایند و سوال های زیادی پرسیدند. برای شان جالب بود که می توانند کشوری را در نزدیکی خود برای موتورسواری انتخاب نمایند.

همایونفر که برنامه این سفرش به دلیل شرایط خاص کشورهای مقصد مدام تغییر می نماید، درباره این که روزانه چه مسافتی را با موتور طی می نماید، می گوید: مسافت به شرایط زیادی بستگی دارد، مثلا وقتی از بندر لنگه تا تهران می خواستم بیایم حدود چهار روز راه داشتم؛ ولی آن را یک روزه آمدم. پیش آمده جهتی که 670 کیلومتر بوده را حدود هفت ساعته طی کردم.

همایونفر با آن که در این برنامه با موتورش در ایران سفری نداشته؛ اما در هر فرصتی که بدست می آورد و حتا برای ترددهای داخل شهری از موتور استفاده می نماید و درباره برخوردهایی که با او می گردد، بیان می نماید: در هر سفری که با موتور به ایران داشتم هیچ مسئله ای نداشتم. خیلی وقت ها از پلیس یاری گرفتم و آن ها همواره به خوبی جواب داده اند و هیچ مسئله ای نبوده است. البته جز بی دقتی بعضی از مردم در رانندگی، دیگر مساله ای وجود ندارد و محبتی که ایرانی ها دارند بسیار قابل توجه است.

اتیوپی

عمان

منبع:ایسنا

بازگشت به صفحه سایر رسانه ها

بالی: سفر به جزیره ای شگفت انگیز در اندونزی

منبع: تسنیم
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 7300

به "ماجراجویی بانوی ایرانی موتورسوار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماجراجویی بانوی ایرانی موتورسوار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید