محصولات لبنی کرمانشاه سالم است

به گزارش راه ساری، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت:شیر و سایر مواد لبنی استان سالم است و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی از آن استفاده نمایند.

محصولات لبنی کرمانشاه سالم است

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، در روزهای اخیر خبرهایی در خصوص وجود سم در شیر، موجب نگرانی مردم و خودداری بعضی از خرید شیر و صنایع لبنی شد و آن طور که بعضی فعالان این صنعت می گویند این موضوع تا حد زیادی صنایع لبنی کشور را با چالش روبرو نموده است.

آفلاتوکسین در واقع سمی است که در کپک وجود دارد و وقتی نان های کپک زده به خورد دام ها داده می گردد، عملا این سم وارد شیر و محصولات لبنی فراوریی از این شیر می گردد. این ماجرا در همه کشورهای دنیا مرسوم است و در همین زمینه شاخص استاندارد دنیای برای این موضوع تعیین شده، شاخصی که تعیین می نماید میزان آفلاتوکسین در هر لیتر شیر نباید بیشتر از 100ppm-قسمت در میلیون- باشد.

بنابراین وجود آفلاتوکسین در شیر آن طور که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفته است کشف تازه ای نیست و نکته مهم این است که میزان این ماده در حد مجاز آن باشد که در صنایع لبنی ایران و استان کرمانشاه حتی این میزان نصف حد مجاز است.

دکتر قباد محمدی با اشاره به جنجال های اخیر بر سر وجود سم آفلاتوکسین در شیر و سایر لبنیات کشور گفت: آفلاتوکسین یک ماده سمی است که بر اثر کپک زدن مواد خوراکی ایجاد می گردد و این ماده سمی در نان کپک زده، آجیل کپک زده، برنج کپک زده و هر ماده خوراکی که کپک بزند وجود دارد.

محمدی اعلام کرد: در بعضی دامداری ها از نان کپک زده برای تغذیه گاوها استفاده می گردد که این امر موجب شده بخشی از آفلاتوکسین نان کپک زده وارد شیر گاو گردد.

وی اضافه نمود: این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد و کشف جدیدی نیست، بنابراین همیشه در کارخانجات شیر و سایر مواد لبنی در سراسر دنیا میزان آفلاتوکسین شیر مورد سنجش می گیرد و شاخص و معیار استانداردی هم در این زمینه تعیین شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: سنجش میزان آفلاتوکسین مواد لبنی همیشه در کشور هم صورت گرفته و همیشه میزان آفلاتوکسین موجود در این مواد حتی نصف حد مجاز و استاندارد آن بوده و هست.

محمدی اضافه نمود: استاندارد وجود آفلاتوکسین در هر لیتر شیر کمتر از 100ppm است که این میزان، در شیر و مواد لبنی کشور و استان کمتر از 50ppm است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید نمود: شیر و سایر مواد لبنی استان سالم است و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی از آن استفاده نمایند.

وی اضافه نمود: در حال حاضر 9 کارخانه فراوریی مواد لبنی در استان فعال است که هر 9 کارخانه به دقت رصد شده و نمونه برداری از محصولات آنها چه در سطح فراوری و چه در سطح عرضه به صورت مداوم انجام می گردد.

محمدی با بیان اینکه گوسفندان تنها از علف تغذیه می نمایند، تاکید نمود: وجود آفلاتوکسین به طور کلی در شیر این دام ها ومحصولات لبنی فراوریی از شیر آنها منتفی است.

بالی: سفر به جزیره ای شگفت انگیز در اندونزی

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 7788

به "محصولات لبنی کرمانشاه سالم است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محصولات لبنی کرمانشاه سالم است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید