مصرف زیاد مواد قندی در زمستان ممکن است شما را دچار افسردگی کند

به گزارش راه ساری، یک پژوهش جدید در آمریکا نشان می دهد افرادی که در روزهای تاریک تر زمستانی دچار افسردگی می شوند، برای تسکین علائمشان بهتر است از خوردن غذاهای قندی پرهیز نمایند.

مصرف زیاد مواد قندی در زمستان ممکن است شما را دچار افسردگی کند

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه این پژوهش از طریق گروهی از روانشناسان در دانشگاه کانزاس به آنالیز دوباره پژوهش های معتبر پیشین درباره اثرات فیزیولوژیکی و روان شناختی مصرف مواد غذایی دارای قند و شکر افزوده پرداختند.

یافته های این پژوهشگران در ژورنال فرضیه های پزشکی منتشر شده است، نشان می دهد که غذاهای حاوی قند افزوده ممکن است فرآیندهای سوخت وساز، التهابی و عصب زیست شناختی را باعث شوند که با افسردگی ارتباط دارند.

به گفته این پژوهشگران ترکیب مصرف غذاهای با قند افزوده بالا، روزهای تاریک و تغییر عادات خواب مربوط به زمستان می تواند اثری منفی بر سلامت روان داشته باشد.

استفن ایلاردی یکی از پژوهشگران می گوید: کاهش قرارگیری به نور خورشید در طول زمستان در بسیاری از افراد چرخه های شبانه روزی در بدن را به هم می ریزد، خواب طبیعی را مختل می نماید و 5 تا 10 درصد جمعیت را در معرض دچار شدن به یک دوره افسردگی شدید بالینی قرار می دهد.

ایلاردی می افزاید که دچار شدن به افسردگی با آغاز در زمستان می تواند باعث گردد افراد مبتلا برای بالا بردن موقتی خلق وخویشان به میل شدیدی به خوردن مواد قندی پیدا نمایند، اما این کار درواقع علائمشان را بدتر می نماید.

ایلاردی می گوید: هنگامی که مواد قندی مصرف می کنیم، آن ها مانند یک داروی روان گردان عمل می نمایند و اثر فوری بالابرنده خلق وخو دارند، اما مصرف مقدارهای زیاد مواد قندی می تواند در درازمدت به طور متناقضی اثری زیان بار خواهد داشت و باعث بدتر شدن خلق وخو، آسیب به سلامت، افزایش میزان التهاب و اضافه وزن خواهد شد.

به گفته این پژوهشگران، مصرف زیاد مواد قندی نه تنها التهاب را در بدن می افزاید که خودش با افسردگی ارتباط دارد، بلکه بر میکروب های روده هم اثر می گذارد. بعضی از میکروب ها در روده با افزایش ورودی قند بیشتر رشد می نماید. مواد شیمیایی تولیدشده از طریق این میکروب ها که به خون راه می یابد، می تواند بر مغز اثر بگذارد و فرد وارد حالتی از اضطراب، استرس و افسردگی کند.

  • شناسایی باکتری افسردگی در روده

پیشنهاد این پژوهشگران این است که افراد هر چه کمتر غذاهای آماده و تولید شده مصرف نمایند و به جای آن ها به مصرف غذاهای با پایه گیاهی و غنی از اسیدهای چرب امگا- 3 روی آورند. مصرف مواد قندی را باید در حداقل ممکن نگهداشت.

  • مفاهیم: افسردگی زمستانی چیست؟

  • 3 شیوه برای مقابله با افسردگی زمستانی

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی، تفریحی و گردشگری

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 7027

به "مصرف زیاد مواد قندی در زمستان ممکن است شما را دچار افسردگی کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف زیاد مواد قندی در زمستان ممکن است شما را دچار افسردگی کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید