هادی چوپان: بدون حمایت در مسترالمپیا حاضر شدم ، تا گردن زیر بدهی ام
به گزارش راه ساری، بدنساز نابغه ایرانی که در رقابت های مسترالمپیا 2019 برای نخستین بار در تاریخ ورزش ایران به عنوان ارزشمند سومی رسید، می گوید، بدون کمترین حمایتی راهی آمریکا شده و 150 هزار دلار برای دریافت ویزای آمریکا، بلیط، هتل و غیره هزینه کرده است.
هادی چوپان در گفت وگو با ایسنا درباره کسب عنوان ارزشمند سومی در رقابت های مسترالمپیا 2019 در آمریکا که برای نخستین بار توسط یک ورزشکار ایرانی بدست آمد، اظهار کرد: مسابقات مستر المپیا قدمتی بیش از 130 سال دارد و رویدادی بسیار بزرگ و با اهمیت در دنیا محسوب می شود. مسترالمپیا بالاترین سطح کیفی و میزان اهمیت را در دنیا دارد و ستاره های بدنسازی در سراسر دنیا با داشتن شرایط لازم و دریافت مجوز در این مسابقات شرکت می کنند.
ستاره رشته پرورش اندام ایران با اشاره به سختی هایی که برای دریافت ویزای آمریکا و حضور در این رویداد متحمل شده است، گفت: بعد از 4 سال انتظار و سختی کشیدن پیروز به دریافت ویزای آمریکا شدم، آن هم در شرایطی که هیچ کدام از مسئولان از من هیچ حمایتی نکردند و حتی یک بار هم پیگیر کار من نشدند، چرا که کسب افتخار به نام ایران برای آن ها اهمیتی نداشت. 4 سال عمر من برای دریافت ویزا و حسرت حضور در مسترالمپیا تلف شد و هیچ مسوولی از من حمایت نکرد.
وی گفت: با وجودی که 6 سال بهترین مدال آور تیم ملی بودم و افتخارات زیادی را بدست آوردم اما هیچ توجهی به من نشد و ظاهرا اصلا این موضوع برای شان اهمیتی نداشت.
چوپان درباره نحوه برگزاری رقابت های مسترالمپیا در آمریکا، گفت: هیچ مسابقه ای در دنیا حتی المپیک هم به زیبایی و شکوه مسترالمپیا برگزار نمی شود تا جایی که نمی توان هیچ نکته منفی در نحوه برگزاری مسابقات پیدا کرد. حضور در مسترالمپیا و رقابت با بزرگان دنیا تجربه بی نظیری بود که خدا را شکر توانستم کننده ای شایسته برای مردم عزیز کشورم باشم و به افتخار بزرگی برسم.
وی با تمجید از مهمان نوازی و لطف مردم آمریکا به خودش در جریان برگزاری مسترالمپیا، گفت: برخورد مردم آمریکا با من به گونه ای بود که گویی من هم هموطن شان بودم. مردم آمریکا مردمی بسیار مهمان نواز، خوش برخورد و قهرمان دوست بودند و با من به عنوان یک ایرانی برخورد بسیار خوبی داشتند.
نفر سوم رقابت های مسترالمپیا 2019 گفت: پانزده هزار نفر این رقابت ها را از نزدیک تماشا می کردند و اهمیت حضور من برای آمریکایی ها تا جایی بود که با رای خودشان من را به عنوان قهرمان مردمی مسترالمپیا انتخاب کردند و پیروز به دریافت کمربند قهرمانی شدم. از صمیمیت و اخلاق و فرهنگ بالای مردم امریکا و عشق شان به مردم ایران لذت بردم و از همه آن ها تشکر می کنم.
چوپان درباره چگونگی انتخاب قهرمان مردمی در مسترالمپیا و معیارهای آن گفت: این عنوان به هر کدام از شرکت کنندگان که محبوبیت بیشتری در بین مردم و تماشاچیان داشته باشند اختصاص داده می شود و این مردم هستند که با رای خودشان قهرمان مردمی را انتخاب می کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بابت کسب این عنوان نیز جایزه ای گرفته است، گفت: خیر، عنوان قهرمانی مردم در مسترالمپیا جایزه نقدی ندارد.
چوپان در ادامه درباره دریافت جایزه 100 هزار دلاری بابت کسب عنوان ارزشمند سومی در مسترالمپیا 2019 و اینکه آیا این جایزه می تواند هزینه های هنگفت وی برای فعالیت در این رشته و آماده سازی برای حضور در مسترالمپیا را جبران کند یا خیر؟ گفت: فقط این را بگویم که من 150 هزار دلار هزینه کردم که توانستم بعد از 4 سال ویزای آمریکا را بگیرم و در مسترالمپیا شرکت کنم. هم چنین هزینه های مربوط به بلیط، هتل و هزینه های سرسام آور دیگری را متحمل شدم. در کنار آن 5 سال زجر و سختی کشیدم تا به اینجا برسم. خیلی ها فقط جایزه و افتخار و عنوان را می بینند اما نمی دانند پشت آن چه روزها و سال هایی سپری شده است. این جایزه شاید فقط هزینه های ویزا دریافت را تا حدی پوشش دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیون بدنسازی یا مسئولان ورزش برای اعزام به مسترالمپیا از او حمایت کرده اند یا خیر؟ گفت: هیچ حمایتی نداشتم. بابت هزینه های سفر به آمریکا و دریافت ویزا و غیره مبلغ 800 میلیون تومان بدهکار شده ام که بر روی دوشم مانده و حالا تا گردن در بدهی هستم.
تنها ورزشکار ایرانی دارنده عنوان در رقابت مسترالمپیا در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون پیشنهادی از سوی کشورهای دیگر داشته تا برای آن ها فعالیت کند، گفت: تا به امروز ده ها پیشنهاد از کشورهای مختلف داشتم که با وجود حمایت های بسیار ویژه، همه آن ها را رد کردم. من یک انسان یکتاپرست هستم که فقط یک وطن را می پرستم که آن هم ایران است. اصلا به این موارد حتی فکر هم نمی کنم و ارزشی برایم ندارد.
چوپان در پاسخ به این سوال که بزرگترین آرزویش از دوران کودکی چه بوده، گفت: از دوران کودکی که به این ورزش علاقمند شدم و به صورت حرفه ای آن را دنبال کردم این بود که روزی در مسترالمپیا شرکت کنم و به عنوان برسم. خوشحالم آرزوی دیرینه ام برآورده شد و به این افتخار بزرگ رسیدم. این عنوان را به تک تک ایرانی های اصیل در سراسر دنیا تقدیم می کنم. آرزوی دیگری جز سلامتی تمامی ایرانی های اصیل و وطن پرستان واقعی ندارم.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی به حضور در این رشته ادامه می دهد، گفت: تا زمانی که بتوانم در این رشته سنگین فعالیت کنم و خداوند به من نفس و توان بدهد در این رشته به فعالیتم ادامه می دهم و بدنبال کسب افتخار خواهم بود.
دارنده چندین عنوان دنیای در رشته پرورش اندام در انتها در پاسخ به این سوال که آیا درخواستی از مسئولان ورزش ایران برای توجه بیشتر به این رشته دارد یا خیر، گفت: هیچ صحبتی با مسئولان ندارم چرا که فایده ای ندارد. سراسر ایران تک تک زنان و مردان ایرانی سرشار از استعداد هستند اما افسوس. از شما و همکاران تان تشکر می کنم و برای همه ایرانیان در سراسر زمین خاکی آرزوی تندرستی و شادکامی دارم و از خداوند می خواهم هر چه بیشتر به این خاک پرمهر توفیق عنایت کند. مهمترین آرزویم در این دوران قهرمانی کسب سکوی نخست مسترالمپیا است که با تمام توان به سمت آن حرکت می کنم.
منبع: همشهری آنلاینparisro.ir: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه
italyro.ir: سفر به اروپای شگفت انگیز