وقتی مردم جور خودروساز را می کشند

به گزارش راه ساری، این روزها به دلیل نگرانی هایی که نسبت به آلودگی هوا در تهران و سایر کلانشهرها وجود دارد، آنالیز قوانین و طرح های کاهش آلودگی هوا از جمله قانون هوای پاک و طرح کاهش (LEZ) مورد توجه بیشتری گرفته؛ گرچه اجرای این قوانین خبر خوشی است که حداقل تاثیر آن در کاهش آلودگی هوا در سال های آینده خود را نشان می دهد اما از نگاه تعدادی از کارشناسان و مسئولان محیط زیست بهبود کیفیت هوا و اجرای دقیق قوانین کاهش آلودگی در گرو اصلاح کیفیت خودرهای داخلی است.

وقتی مردم جور خودروساز را می کشند

به گزارش خبرنگاران، چندی پیش معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بیان کرد که سال جاری از بین 80 هزار خودروی نو زیر چهار سال که برای دریافت معاینه فنی مراجعه نموده بودند؛ 55 درصد رد شدند. در مورد کیفیت خودروهای داخلی، جواد بداق جمالی مدیر گروه محیط زیست انسانی دانشکده محیط زیست می گوید: مخالف دریافت معاینه فنی نیستم اما بهتر است به جای جریمه 50 هزار تومانی رانندگان خودروهای فاقد معاینه فنی، ابتدا خودروسازانی را جریمه نمایند که خودروی کیفیت پایین تحویل مردم می دهند. معاینه فنی لازم است اما در ابتدا باید کیفیت خودروها را افزایش دهیم در این صورت نیازی به جریمه کردن مردم نیست.

وی با بیان اینکه متاسفانه عزم، اراده و باور جدی در مسئولان و مردم برای کاهش آلودگی هوا وجود ندارد، معتقد است؛ بیش از سه دهه است که درگیر آلودگی هوا در کلانشهر تهران هستیم و در حال حاضر آلودگی هوا علاوه بر تهران، در هشت کلانشهر دیگر هم این مشکل وجود دارد. تأخیر در اجرای برنامه های کاهش آلودگی هوا موجب تشدید آلودگی و کاهش کنترل آن می گردد.

عضو هیأت علمی دانشکده محیط زیست با اشاره به اینکه امروزه موتورسیکلت های الکتریکی و با کیفیت بالا در جهان فراوری می گردد اما در کشور استفاده از این دستگاه ها جایی ندارد، در یک برنامه رادیویی، اظهار می نماید که خودروهای دوگانه الکتریکی- هیبریدی و الکتریکی- بنزینی در جهان با مصرف بنزین پایین فراوری می شوند ، اما صنعت فراوری خودرو در ایران هنوز سه دهه از صنعت پیشرفته خودرو در جهان عقب تر است. استاندارد گازوئیل ما به استاندارد متوسط جهان نزدیک نیست و کیفیت بسیار پایینی دارد.

وی با بیان اینکه کیفیت خودروهایی که به شهروندان تحویل داده می گردد بسیار پایین است، گفت: متاسفانه هنوز باور ننموده ایم که آلودگی هوا در شهر تهران و سایر کلانشهرها در وضعیت اورژانسی و احیا قرار گرفته است و این آلودگی سمی برای همه شهروندان و مسئولان در همه سطوح است.

به گزارش خبرنگاران، سید نواب حسینی منش مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران نیز با تاکید بر ضرورت نوسازی خودروها می گوید: تا زمانی که خودورها نوسازی نشوند آلودگی هوا کاهش نخواهد یافت. در تهران تعداد خودروهایی که بیش از یک نقص فنی دارند؛ بسیار زیاد است. یعنی مالک خودرو باید هزینه نقوص فنی ماشین خود را به دلیل کم کاری خودروساز یا واردنماینده کم فروش، بپردازد و این تأسف بار است. البته این موضوع نافی مسئولیت شهروندان در دریافت معاینه فنی نیست.

علاوه بر این موضوع، وی به ماجرای کاتالیست های اجاره ای در جریان معاینه فنی اشاره می نماید و به خبرنگاران می گوید: متاسفانه این روزها شاهد اجاره دادن کاتالیست به خودروهایی هستیم که قصد اخذ برگه معاینه فنی دارند.

این مقام مسئول همچنین اعلام می نماید که طی یک ماه گذشته معاینه فنی بالغ بر 700 خودرو سنگین کنترل شده که بیش از 25 درصد این ناوگان با وجود داشتن برگه معاینه فنی رد شدند و این نشان دهنده فرسودگی ناوگان است. البته بیشترین خودروهای مردودی، خودروهای حمل زباله و نخاله های درون شهری هستند.

اسقاط خودرو برای خودروسازان دولتی انجام نمی گردد

به گزارش خبرنگاران، یوسف رشیدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه سهم خودروهای سواری و موتورسیکلت ها در آلودگی هوا بالاست و باید اقدام عاجلی برای این معضل صورت گیرد، در یک برنامه رادیویی می گوید: اسقاط موتورسیکلت ها اقدام خوبی است، اما ای کاش این کار برای خودروسازان دولتی ما هم در قانون لحاظ گردد. به بخش خصوصی که موتورسیکلت فراوری می نماید؛ فشار می آورند که به ازای فراوری هر موتورسیکلت باید یک دستگاه را اسقاط نمایند اما این کار برای خودروسازان دولتی انجام نمی گردد.

سهم مردم در آلودگی هوا زیر 10 درصد است

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به اینکه ممنوعیت واردات خودرو باعث شده اسقاط خودروهای فرسوده بر زمین بماند، ضمن ابراز نگرانی در مورد کیفیت هوای کلانشهرها می گوید: دولتمردان در کشورهای دیگر سعی می نمایند سال به سال آلودگی را کاهش دهند اما شاهد چنین روندی در کشورمان راجع به کاهش آلودگی هوا نیستیم. سهم مردم در آلودگی هوا زیر 10 درصد است اما بیشترین فشار به مردم وارد می گردد. سال جاری حتما با آلودگی هوا روبرو خواهیم شد و نباید چشم را به آسمان دوخت و اقدامی نکرد. قطعا سال جاری با مشکل آلودگی هوا روبرو خواهیم شد چون شدت تهویه هوا در فصل زمستان کاهش پیدا می نماید و آلودگی هوا تشدید می گردد.

به گزارش خبرنگاران، در مورد قوانین کاهش آلودگی هوا، وحید حسینی دبیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا نیز ضمن انتقاد از کیفیت خودروهای داخلی می گوید: مردم از مسائل کیفی خودروهای داخل ناراضی هستند و این مشکل باید حل گردد. البته سازمان محیط زیست برای اجرای معاینه فنی در سطح شهر تهران و هشت کلانشهر دیگر تمام قد ایستاده است.

وی با بیان اینکه اینکه مصوبات متعددی در قانون هوای پاک و هیأت وزیران برای کاهش آلودگی هوا وجود دارد، با اشاره به تعدادی از این مصوبات، می گوید: اخیراً آئین نامه ماده 2 قانون هوای پاک را تدوین و به همه دستگاه های دولتی ابلاغ کردیم که شامل مواد بسیار خوبی از جمله استفاده از موتورسیکلت های الکتریکی و اسقاط موتورسیکلت است.

حسینی توضیح داد که طبق مصوبه جدید دولت، به ازای فراوری و پلاک شدن هر دستگاه موتورسیکلت بنزینی، یک دستگاه موتورسیکلت باید اسقاط و از چرخه خارج گردد. ضمن اینکه 10 درصد فراوریات باید موتورسیکلت الکتریکی باشد. با این دو مصوبه در یک تا دو سال آینده، ترکیب ناوگان موتورسیکلت کشور تغییر قابل ملاحظه ای پیدا خواهد نمود. ضمن اینکه از دو سال قبل، پلاک گذاری موتورسیکلت های کاربراتوری متوقف شده و این موتورسیکلت ها دیگر فراوری نمی شوند. از ابتدای سال آینده نیز تنها به فراوری موتورسیکلت های یورو4 مجوز داده می گردد.

دبیر کارگروه ملی آلودگی هوا سازمان محیط زیست همچنین در گفت وگویی که با خبرنگاران داشته به اشاره به اینکه قوانین بالادستی مثل قانون هوای پاک، بر ضرورت اخذ برگه معاینه فنی توسط کلیه خودروها تاکید دارد، در مورد طرح کاهش می گوید: طی سه سال اخیر با راه اندازی سامانه سیمفا (سامانه یکپارچه معاینه فنی)، افزایش و ارتقای مراکز معاینه فنی، اجرای طرح کاهش در منطقه (LEZ) و اطلاع رسانی و مکانیزه شدن معاینه فنی، زیرساخت ها و مقدمات اجرای معاینه فنی فراهم شده و بر اساس طرح کاهش همه خودروهای دیزلی و بنزینی که در تهران تردد می نمایند، اعم از شخصی، عمومی، اتوبوس، کامیون، کامیونت، نخاله بر، زباله بر و ... باید برگه معاینه فنی داشته باشند، چون در مرحله دوم طرح کاهش، محدودیت تردد خودروهای فاقد معاینه فنی، به طور 24 ساعته، در هفت روز هفته و 365 روز سال اجرا می گردد.

حسینی ضمن انتقاد از عملکرد دستگاه های دولتی در اجرای طرح های مربوط به کاهش آلودگی هوا با بیان اینکه حداقل 17 دستگاه دولتی در رابطه با کاهش آلودگی هوا وظیفه دارند، اما متاسفانه تاکنون اجرای این مصوبات از سوی نهادهای دولتی به خوبی پیش نرفته است، می گوید: پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه کارگروه ملی آلودگی هوا به نشانی dabir.doe.ir به منظور پیگیری مصوبات کاهش آلودگی هوای کشور راه اندازی شده است و شهروندان ایرانی می توانند به وسیله این سامانه، در جریان عملکرد دستگاه هاقرار گیرند.

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی، تفریحی و گردشگری

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 812

به "وقتی مردم جور خودروساز را می کشند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وقتی مردم جور خودروساز را می کشند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید