چای رویبوس (بوته چای سرخ) و 5 فایده آن

به گزارش راه ساری، چای رویبوس (Rooibos tea)، که با نام چای بوته سرخ یا چای رد بوش (red bush tea) نیز شناخته می گردد، از برگ های گیاه خاصی به نام آسپالاتوس لینریس (aspalathus linearis) به دست می آید که معمولا در غرب آفریقا کشت می گردد و ارتباطی با گیاه کاملیا سیننسیس که از آن چای های سیاه و سبز به دست می آیند ندارد. چای بوته سرخ به صورت سنتی از فرآوری برگ ها به دست می آید که با این کار به رنگ قرمز و قهوه ای در می آید. این گیاه وقتی به صورت سبز است نیز در دسترس است اما نسبتا گرانتر بوده و عطر و طعم بهتر و آنتی اکسیدان های بیشتر نسبت به انواع تولید شده آن دارد. در این مقاله به معرفی چای بوته سرخ پرداخته و فواید و اثرات جانبی آن را مورد آنالیز قرار می دهیم. با برترین چای ها در خبرنگاران بلاگ آشنا شوید.

چای رویبوس (بوته چای سرخ) و 5 فایده آن

خواص چای رویبوس یا بوته سرخ

این چای عطری خاص دارد و فاقد کافئین است و چون مصرف بی مقدار کافئین باعث بی قراری، اضطراب و تپش قلب می گردد، چای بوته سرخ می تواند جایگزین خوبی برای چای سیاه و سبز که کافئین دارند باشد.

چای رویبوس اندازه تیانین بسیار کمی دارد و فاقد اگزالیک اسید (که مصرف بی رویه آن می تواند باعث مسائل کلیوی گردد) است.

چای سرخ منبع غنی ای از مس و فلوراید است.

چای بوته سرخ معمولا مانند چای سیاه مصرف می گردد. بعضی افراد به آن شیر و شکر اضافه می نمایند و انواع نوشیدنی های دیگر نیز از این چای تهیه می گردد.

در کنار این ها چای رویبوس خواص زیادی برای سلامتی دارد که به علت آنتی اکسیدان های موجود در آن است. در ادامه به بیان این خواص می پردازیم.

1. چای بوته سرخ مجموعه ای از آنتی اکسیدان هاست

در یک مطالعه که روی 15 نفر انجام شد تعیین شد با مصرف روزانه 500 میلی لیتر چای بوته سرخ اندازه افزایش آنتی اکسیدان ها حدود 2.9 درصد و در صورت استفاده از نمونه های سبز آن 6.6 درصد خواهد بود. آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نمایند.

2. چای بوته سرخ باعث افزایش سلامتی قلب می گردد

آنتی اکسیدان های موجود در چای سرخ به بهبود سلامت قلب و عروق یاری می نمایند. مصرف طولانی مدت این چای می تواند منجر به کاهش ریسک بیماری های قلبی گردد.

نوشیدن چای سرخ اثرات مثبتی روی فشار خون دارد. زیرا قادر است ماده ای را که در بدن با انقباض رگ های بدن باعث افزایش فشار خون می گردد بی اثر نموده و باعث کنترل فشار خون گردد.

در مطالعه ای که بر روی 17 نفر انجام شد مصرف چای سرخ توانست بین 30 تا 60 دقیقه پس از مصرف، فشار خون افراد را کاهش دهد.

3. چای رویبوس باعث کاهش کلسترول خون می گردد

مدارک علمی معتبری موجود است که به تاثیر چای رویبوس بر روی کاهش کلسترول خون تاکید دارند.

در یک مطالعه روی 40 شخص که دارای اضافه وزن بودند و در معرض حملات قلبی قرار داشتند کاشف به عمل آمد که کلسترول بد پس از این مدت کاهش و کلسترول خوب افزایش پیدا کرد. اما چنین تغییری در افرادی که سالم بودند هیچ تاثیری نداشته است.

4. چای رویبوس ریسک سرطان را کاهش می دهد

دو مورد از آنتی اکسیدان های قوی موجود در چای رویبوس می توانند باعث مرگ سلول های سرطانی و مانع از رشد تومور شوند. البته اندازه این آنتی اکسیدان ها در یک فنجان چای سرخ بسیار کم است و استفاده از میوه ها برای تامین این دو نوع آنتی اکسیدان گزینه بهتری است.

5. چای بوته سرخ می تواند به بیماران دیابت نوع دوم یاری کند

مطالعات بر روی حیوانات نشان داده که چای رویبوس تنها منبع طبیعی آنتی اکسیدان اسپالاتین است و اثرات مثبتی بر روی دیابت نوع دوم دارد.

بعضی مطالعات نشان داده اند که اسپالاتین در کنترل سطح قند خون و کاهش حساسیت انسولین موثر است. این امر می تواند برای افرادی که به بیماری دیابت نوع دو مبتلا هستند مفید باشد.

سایر ترفندهای سلامت و زیبایی را از خبرنگاران بلاگ بیاموزید.

منبع: اُکالا
انتشار: 18 بهمن 1400 بروزرسانی: 18 بهمن 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 14473

به "چای رویبوس (بوته چای سرخ) و 5 فایده آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چای رویبوس (بوته چای سرخ) و 5 فایده آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید