کامرانی در ترجمه آثارش بسیار دقیق بود
به گزارش راه ساری، به گزارش خبرنگاران حشمت الله کامرانی، یکی از مترجمان گزیده کار ایرانی است که در 79 سالگی، و در بیست وپنجم فروردین ماه 1399 به علت ایست قلبی درگذشت. این مترجم فعالیت خود در حوزه ادبیات را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شروع نموده و به کارهای ادبی، به ویژه ترجمه روی آورد؛ در ابتدا نیز کتاب هایی چون همزاد اثر داستایوفسکی را ترجمه کرد.

کامرانی همچنین به همراه محسن مینو خرد دست به ترجمه آثاری زد که از جمله آن می توان به نمایشنامه انگل نوشته ماکسیم گورکی اشاره نمود.
او در دوره فعالیت حرفه ای خود ترجمه آثار عظیم ادبی دنیا همانند جاودانگی اثر میلان کوندرا، خانه ارواح نوشته ایزابل آلنده، فرزندان سانچز از اسکار لوئیس، مرگ و دختر جوان نوشته آلین دورفمن، شوک آینده اثر الوین تافلر و... را در کارنامه خود دارد.
رمان نه فرشته، نه قدیس ایوان کلیما نیز یکی دیگر از آثار حشمت الله کامرانی است که از سوی نشر نو منتشر شده است. البته کامرانی پیشترها همکاری خود را با محمدرضا جعفری مدیر موسسه انتشارات امیر کبیر و نشر نو آغاز نموده بود.
محمدرضا جعفری
جعفری در گفت وگو با ایبنا درباره آشنایی خود با حشمت الله کامرانی اظهار کرد: دقیق به یاد ندارم که چه سالی بود، اما اولین بار کامرانی را با محسن مینو خرد در دفتر انتشارات امیرکبیر دیدم.
وی همچنین بیان نمود: نخستین ملاقات ما مربوط به همان زمانی می گردد که این دو نفر کتاب زمینه تکامل اجتماعی را با همکاری یکدیگر ترجمه کردند و برای انتشار به نشر امیر کبیر آوردند؛ البته ماهم این اثر را منتشر کردیم.
او درباره ویژگی کارهای کامرانی و ترجمه هایش گفت: آثاری که این مترجم ترجمه نموده بود نثر خوبی دارند؛ کامرانی در ترجمه کتاب ها بسیار دقت به خرج می داد و زحمت بسیار می کشید.
با نگاهی گذرا به آثاری که این مترجم دست به ترجمه آن ها زده است می توان دریافت که چه وسواسی در انتخاب کتاب داشته و به واقع گزیده کار بود و در جهت آزاداندیشی مردم کوشش نموده است. کامرانی در انتخاب آثار سراغ علاقه شخصی خود می رفت و از خواندن هر کتابی که لذت می برد آغاز به ترجمه آن می کرد تا دیگران را نیز در این لذت سهیم کند.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایرانآسمان تو: با ما سفر را تجربه کنید
مهسان بلاگ: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای مهسان