10 سوپ یا چوربای لذیذ ترکیه

به گزارش راه ساری، 1.سوپ سلطان (sultan çorbası)

یکی از سوپ های محلی ترکیه، سوپ سلطان است. این سوپ در ترکیه دستور پخت یکسانی ندارد و طعم و رنگ آن در مناطق مختلف این کشور متفاوت است. اما یکی از معروف ترین سوپ سلطانی که در اکثر مناطق سرو می گردد از تخم مرغ، آرد، خامه پرچرب، نخود فرنگی و بادام تشکیل می گردد.

10 سوپ یا چوربای لذیذ ترکیه

2. سوپ ماست ترکی (yayla çorbası)

در فرهنگ غذایی ترکیه، ماست صندلی ویژه ای دارد و غذاهای زیادی با آن تهیه می گردد. ترکیب اصلی این سوپ نیز ماست است که با گیاهان معطر، برنج و نخود پخته می گردد. ممکن است هنگام سرو آن در مناطق مختلف سبزی های متفاوتی روی آن ریخته گردد و طعم آن را اندکی تغییر دهد. این سوپ لذیذ و مقوی در زمستان های سرد ترکیه بسیار پرطرفدار است و به عنوان جنگنده سرما شناخته می گردد. اگر آش دوغ خودمان را خورده اید و طعمش را دوست داشتید حتما از طعم سوپ ماست یا سوپ یایلا نیز خوشتان می آید.

3. سوپ عدس ترکی (Mercimek çorbası)

سوپ عدس یکی از قدیمی ترین سوپ های ترکیه محسوب می گردد. ماده اصلی این سوپ را همانطور که از اسمش معلوم است عدس قرمز تشکیل می دهد. برای تهیه این سوپ عدس را قرمز را با هویج، پیاز، گوجه فرنگی، کمی سیب زمینی،آب و ادویه های مختلف می پزند. سوپ عدس معمولا همراه با تکه ای نان و پره ای لیمو سرو می گردد.

4. سوپ سیرابی (İşkembe Çorbası)

سیرابی برای ما ایرانی ها غذای آشنایی است که بعضی بسیار عاشق آن هستند و بعضی حال شان حتی از بوی آن نیز به هم می خورد! اگر جزو دسته اول هستید باید بگوییم که عاشق این غذا خواهید شد. اگر جزو دسته دوم نیز هستید پیشنهاد می کنیم باز این سوپ را امتحان کنید؛ شاید نوع طبخ آن نظرتان را عوض کند! ترک ها برای تهیه این سوپ، سیرابی را با تخم مرغ، سیر، آرد و آب می پزند و آن را به عنوان یک وعده غذای مقوی می خورند.

5. سوپ عروس (Ezogelin Corbasi)

برای تاریخچه نام این سوپ داستان های مختلفی می گویند؛ مثلا یکی از آنها اینطور روایت می گردد که در اوایل قرن بیستم دختری تازه عروس به نام عزو در جنوب شرقی ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه زندگی میکرد. او برای نخستین بار این سوپ را تهیه کرد و از آن روز به بعد در جوامع محلی این سوپ به نام سوپ عروس عزو شهرت یافت. سوپ عروس از عدس قرمز، بلغور، برنج، فلفل قرمز و نعناع خشک تهیه می گردد. این سوپ دلچسب منبع خوبی از فیبر و پروتئین است غذایی پرطرفدار برای وعده صبحانه است.

6. سوپ ترخینه (tarhana çorbası)

این غذا طعم آشنایی در ذائقه غذایی ما ایرانی ها دارد. احتمالا این سوپ اولین سوپ فوری ای بوده که توسط ترک ها اختراع شده. تنها قسمت زمان بر تهیه این سوپ آماده کردن خمیر آن است که می توانید یکبار برای تهیه آن موقع بگذارید و هر دفعه از یک تکه آن برای طبخ سوپ بهره ببرید. البته این روزها دیگر کمتر کسی وقت برای تهیه آن می گذارد و از آماده آن استفاده می نمایند. خمیر ترخینه ترکیبی از سیر، پیاز، آب گوشت، جعفری تازه، شوید، نعنا خشک، ماست، مخمر و آرد است که می گذارند خشک گردد. برای تهیه سوپ این خمیر را که به صورت گلوله هایی خشک است را با کمی آب، آب گوشت، رب و فلفل قرمز مخلوط می نمایند تا خیس بخورد. بعد از حل شدن کامل خمیر در این مایع آن را به عنوان سوپی لذیذ میل می نمایند.

7. سوپ گزنه (Isırgan Çorbası)

ماده اصلی این سوپ، گیاه گزنه است که علاوه بر خواص فراوانی که دارد گیاه خودرویی است که در طبیعت اطراف استانبول به صورت رایگان یافت می گردد. اما نکته ای که وجود دارد گزنده بودن برگ های این گیاه است که هنگام چیدن، آزار دهنده خواهد بود و آنها را فقط با دستکش ضخیم باید چید. برای تهیه این سوپ ترک ها گزنه را با کمی سیب زمینی و آب مخلوط می نمایند تا بافت جالبی زیر زبان ایجاد کند.

8. سوپ ماهی کولی (Hamsi Çorbası)

ماهی کولی یکی از ساکنین دریای سیاه است؛ از این رو این ماهی های کوچک بی نوا را به شکل های مختلفی در منوی غذایی مردم حاشیه دریای سیاه می بینیم! یکی از غذاهای پرطرفدار با این ماهی های کوچک، تهیه سوپ آن است. روشهای زیادی برای سرو سوپ ماهی کولی وجود دارد، اما کره و سیر عضو ثابت تمام دستور العمل هاست.

9. سوپ بادام (Badem Corbasi)

دستورپخت این سوپ لذیذ و مقوی از آشپزخانه های کاخ های عثمانی می آید. بیشترین جایی که این سوپ از آنجا معروف شد، شهر ادرنه بود که بادام هایش بسیار مشهور است. این سوپ یکی از غذاهای رایج در جشن های شاهزاده جهانگیر، شاهزاده بایزید و پسران سلطان سلیمان بود و از آن موقع تاکنون ترک ها به طبخ این سوپ خوشمزه ادامه داده اند. برای تهیه این سوپ بادام را با آرد، شیر، آب گوشت و جوز هندی ترکیب مینمایند و بعد موقع سرو نیز روی آن را با چند دانه انار و بادام تزیین می نمایند.

10. سوپ کلم ترکی (Lahana Çorbası)

همانطور که از نام این سوپ معلوم است، ماده اصلی آن را کلم تشکیل می دهد. کلمی که این سو پ از آن تهیه می گردد به کلم سیاه شهرت دارد. سوپ کلم سیاه غذای سنتی مردم شمال شرق ترکیه و در منطقه دریای سیاه محسوب می گردد. نام کلم سیاه را مردم این منطقه به دلیل برگهای سبز تیره و بلند این کلم به آن داده اند. در این سوپ علاوه بر کلم سیاه، عصاره پیاز، لوبیای سفید، برنج یا بلغور، آرد ذرت، فلفل قرمز و مرغ نیز وجود دارد.

پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی مردم ترکیه مطلب 10 غذایی که در استانبول باید بخورید را بخوانید.

منبع: دالاهو
انتشار: 1 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 4627

به "10 سوپ یا چوربای لذیذ ترکیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 سوپ یا چوربای لذیذ ترکیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید