اتمام حجت میراث فرهنگی در مورد قبرستان ابن بابویه
به گزارش راه ساری، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، اتمام حجت میراث فرهنگی در مورد قبرستان ابن بابویه صورت گرفت.

داستان چیست؟
مرتضی ادیب زاده، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران اظهار می نماید در جلسه نهایی اداره کل میراث فرهنگی و اوقاف شهرری با حضور رئیس اوقاف شهرری، متولی بقعه شیخ صدوق، متولی بقعه امامزاده هادی و کارشناس فنی عمرانی اداره اوقاف ری برگزار گردید، تاکید شد که قرار است از این به بعد در قبرستان تاریخی ابن بابویه بدون مجوز میراث فرهنگی هیچ گونه بارگذاری انجام نگردد.
او با بیان اینکه در این جلسه تاکید شده تا در صورت تهیه هر نوع طرحی برای این قبرستان تاریخی، باید آنها نخست طرحشان را برای اداره کل میراث فرهنگی ارسال نمایند، ادامه می دهد: در بحث محوطه سازی قبرستان، میراث فرهنگی با پوشش سنگ که کنار قبرها سنگ کاری انجام گردد، مخالفت و اظهار داشت که بافت قدیم گورستان و پوشش قدیمی کنار قبرها در گذشته آجر فرش بوده و باید با ارائه طرح به میراث و با نظارت کارشناسان ما، بین سنگ قبور آجرفرش گردد.
ادیب زاده با اشاره به اینکه هنوز در کنار بعضی از قبرها، آجرفرش ها باقی مانده اند اما به بازسازی و تمیز شدن احتیاج دارند، می افزاید: با توجه به وجود این نشانه ها، میراث فرهنگی با استفاده از آجرفرش ها موافق است تا با همان روش و اندازه و چیدمان این کار تکرار گردد و تغییر جدیدی اعمال نگردد. او تاکید می نماید: در این طرح، همسان سازی قبور نباید انجام گردد، فقط باید فاصله بین قبور آجرفرش گردد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران اما به مخالفت میراث فرهنگی با طرح در دست اجرا در بالای مقبره امامزاده هادی و در ضلع شمال غربی قبرستان ابن بابویه اشاره می نماید و می گوید: با توجه به درخواست اوقاف برای اجرایی شدن این طرح درخواست کردیم نخست طرح تکمیلی خود را به میراث فرهنگی ارسال نمایند تا با آنالیز در کمیته فنی و اعلام نظر کارشناسان، نتیجه نهایی اعلام گردد. با این وجود با هر نوع بارگذاری در آن مجموعه مخالف هستیم.
بعضی سنگ قبرها در طرح ساماندهی 15 سال قبل آسیب دیدند
او می گوید درباره سنگ قبرهای پراکنده شده در سطح قبرستان نیز این شرح را از متولیان اوقاف در آن جلسه شنید: در حدود 15 سال قبل زمانی که طرح بزرگ ساماندهی و بهسازی قبور این قبرستان انجام می گردد، دپویی از آن آواربرداری به وجود می آید. در این میان تعدادی از سنگ قبرها نیز آسیب می بینند که آنها نیز در زمان تخلیه نخاله ها در همان بخش دپوشده خالی می گردد، در منطقه ای که بیشتر شبیه به یک باند خاکی و در فاصله بین دو جدول بوده که هیچ تدفینی در آن جا اتفاق نیفتاده است.
او ادامه می دهد: مدتی پیش این نخاله ها و دپوی آوار توسط باب کت (مینی لودر) جمع آوری شده و تسطیح شده که در ضابطه هایی که قرار است برای قبرستان اعلام کنیم، در این زمینه نیز ضوابطی را اعلام می کنیم.
بازسازی سنگ قبرهای قدیمی در طرحهای دانشگاهی
معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره ساماندهی و بازسازی سنگ قبرهای قدیمی و تاریخی این قبرستان اما اظهار می نماید: تعدادی از سنگ قبرها را که در اثر فرسایش و مرور زمان دچار آسیب شده و به بازسازی احتیاج دارند می توانیم در طرح های دانشگاهی بازسازی کنیم. ادیب زاده تاکید می نماید: می توان این سنگ قبرها را با همکاری مراکز پژوهشی و دانشگاه ها بازسازی و ساماندهی کرد.
منبع: همگردیکالارنا: مقایسه و نقد کالاهای دیجیتالی
نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت