با فناوری دیپ فیک؛ دیگر به چشم هایتان هم اعتماد نکنید

به گزارش راه ساری، روز آدینه فیلمی از کیت هرینگتون، بازیگر نقش جان اسنو در سریال تلویزیونی بازی تاج و تخت در یوتیوب منتشر شد که نشان می دهد این بازیگر به خاطر بدبودن و ناخوشایندبودن انتها سریال در فصل هشتم آن از مردم عذرخواهی می نماید و چند فحش هم در ادامه بر زبان می آورد!

با فناوری دیپ فیک؛ دیگر به چشم هایتان هم اعتماد نکنید

فناوری جدید فراوری فیلم های جعلی از شخصیت های واقعی در سراسر دنیا جنجال به راه انداخته؛ از سخنرانی دروغین ترامپ تا عذرخواهی بازیگر بازی تاج و تخت واکنش تند جو بایدن نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مجلس نمایندگان آن کشور را برانگیخته است.

این فناوری که دیپ فیک (DeepFake که معنی تحت اللفظی آن می گردد جعل عمیق) نام دارد، کاربران عادی را قادر می نماید با استفاده از یک تلفن همراه هوشمند معمولی فیلمی از شخصیتی بسازند که در آن چیز هایی را بگوید که واقعا نگفته و حرکت لب هایش نیز خیلی دقیق هماهنگ با گفته های جعلی او باشد. در روز های اخیر موارد متعددی از جنجال های ناشی از این فناوری در رسانه های غربی گزارش شده؛ از جمله روزنامه گاردین روز شنبه از انتشار فیلمی دروغین خبر داده است که مارک زاکربرگ، بنیان گذار فیس بوک را در حال گفتن این جملات نشان می دهد: برای یک لحظه تصور کنید، مردی که کنترل مطلق داده های سرقت شده میلیارد ها نفر را در اختیار دارد و همه رازهایشان، زندگی شان، آینده شان....

این روزنامه بریتانیایی در مقاله اخیرش که به ویژه کاربرد خطرناک این فناوری در خبر جعلی ساختن و تبلیغات سیاسی را زیر ذره بین برده، همچنین به فیلمی جعلی اشاره نموده که یک حزب سیاسی بلژیکی از دونالد ترامپ ساخته است. در این فیلم دونالد ترامپ مشفقانه درباره مسائل اقلیمی و فروپاشی محیط زیست زمین صحبت می نماید! از سوی دیگر روز آدینه فیلمی از کیت هرینگتون، بازیگر نقش جان اسنو در سریال تلویزیونی بازی تاج و تخت در یوتیوب منتشر شد که نشان می دهد این بازیگر به خاطر بدبودن و ناخوشایندبودن انتها سریال در فصل هشتم آن از مردم عذرخواهی می نماید و چند فحش هم در ادامه بر زبان می آورد!

به گزارش CNet در حالی که 1.6 میلیون نفر با امضای پتیشنی از سازندگان سریال تقاضا نموده اند انتها آن را تغییر دهند، هرینگتون که حرکات لب او کاملا با این جملات منطبق است، در این فیلم می گوید: متأسفم که وقت شما را تلف کردم. متأسفم که ما از انتها سریال Lost درس نگرفتیم.

از طرف دیگر، به گزارش بی بی سی نمایندگان کنگره آمریکا در جلسه ای درباره مخاطرات عمومی و جدی انتشار این فناوری هشدار داده اند و خواهان اقدام فوری برای مقابله با آن شده اند. در این جلسه کلینت واتز از انستیتوی تحقیقات سیاست خارجی گفت که دیپ فیک به یکی از ابزار های اصلی تبلیغات سیاسی بدل خواهد شد و کشور هایی که دارای پیشرفته ترین تجهیزات هوش مصنوعی و دسترسی نامحدود به مقادیر عظیم داده ها هستند، در جنگ اطلاعاتی مزیت بسیار بزرگی خواهند داشت.

وی گفت: به جریان افتادن دیپ فیک سبب تحرکات اجتماعی ناشی از انگیزه های کاذب، برانگیخته شدن بحران های اجتماعی و زدن جرقه های خشونت خواهد شد. آقای واتز از جمله به چند مورد خشونت و قتل ناموسی ناشی از انتشار فیلم های دروغین به وسیله شبکه اجتماعی واتس اپ در هند اشاره نمود. در همین حال، به گزارش سایت پولیتیکو، جو بایدن نامزد انتخاباتی دموکرات ها در مراحل مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا روز آدینه به شدت به انتشاردهندگان اخبار و اطلاعات جعلی تاخت و قول داد در کمپین انتخاباتی او از هیچ گونه دیپ فیک، روبات و اطلاعات نادرست خبری نخواهد بود. معاون رئیس جمهور سابق آمریکا این جملات را زمانی بر زبان آورد که رئیس جمهور فعلی هنوز در حال جواب دادن به پرسش های مربوط به انتشار اطلاعات قلابی در دوره قبلی انتخابات است و یک ماه پیش نیز فیلمی جعلی از سخنرانی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا جنجالی سیاسی در آن کشور بر پا نموده است.

ظاهرا این فناوری تازه درصدد است همین تتمه اعتمادی را که برای مردم نسبت به اخبار دریافتی از منابع رسمی و غیررسمی باقی مانده است از بین ببرد. اگر حتی نتوان به صحت فیلمی از صحبت های یک شخصیت مشهور و تماشای لب هایش که جمله ای را بر زبان می آورد، اطمینان داشت، پس به چه می توان اعتماد کرد؟

huseynvahedi.ir: واحدی: وبسایت خبری، تفریحی و سرگرمی

منبع: فرادید
انتشار: 3 اسفند 1401 بروزرسانی: 3 اسفند 1401 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 3377

به "با فناوری دیپ فیک؛ دیگر به چشم هایتان هم اعتماد نکنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با فناوری دیپ فیک؛ دیگر به چشم هایتان هم اعتماد نکنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید