بزرگ ترین زباله دانی الکترونیکی دنیا پاکسازی خواهد شد ، ساخت مدال های المپیک 2020 توکیو با قطعات بازیافتی کامپیوتری
به گزارش راه ساری، برای فرهنگسازی و بازیافت زباله های خطرناک الکترونیکی قرار است مدال های المپیک 2020 توکیو با قطعات بازیافتی کامپیوتری فراوری گردد.
به گزارش گروه فناوری خبرنگاران به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حجم عظیمی از زباله های الکترونیکی را تصور کنید که هر روز نیز بر میزان آن افزوده می گردد. به نظر شما محیط زیست تا کجا گنجایش هضم این همه زباله های مسموم را خواهد داشت؟ این درحالی ست که این زباله ها در حقیقت گنج مخفی هستند و بازیافت آن ها بسیار مالی است.
در یک سو ارزشمند بودن آن ها و در سوی دیگر خطرناک بودنشان واقع شده است. اما محققان دانشگاه صنعتی شریف با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری طرحی برای بازیافت این زباله ها انجام داده اند.
زباله های الکترونیکی به دلیل محتوای غنی فلزی شان شامل فلز های خظرناک و ارزشمند و همچنین حجم عظیم فراوریشان مهمترین زباله قرن محسوب می شوند که دو تا سه برابر سریع تراز سایر جریان های زباله های شهری در حال فراوری است. از این رو کشور های بزرگ و توسعه یافته اروپایی و آمریکایی این زباله ها را به شیوه های مخالف قانون بشر به کشور های دنیا سوم می فرستند. 75 تا 80 درصد این زباله ها از کشور های اروپایی و آمریکا به کشور های آسیایی و اروپایی فرستاده می گردد.
جهنم واقعی زباله های الکترونیکی و تأثیرات مخرب آن، نه در چین یا قاره آسیا که جایی در غرب قاره آفریقا و در قلب کشور غنا است. حاشیه پایتخت غنا تبدیل به یکی از بزرگ ترین زباله دانی های الکترونیکی و مسموم ترین محیط زیست دنیا شده است. اما سوال مهم و اساسی اینجا مطرح می گردد که این کشور ها با علم به ارزش مالی زباله های الکترونیکی، چرا آن ها را در کشور های دیگر در حقیقت دور می ریزند در حالیکه استخراج فلزات این زباله ها به روش هیدرو و پیرومتالورژی روشی نه چندان سخت برای آنان است؟ نکته آنجایی است که آن ها به همان اندازه که به ارزش مالی این زباله ها آگاهند به میزان مسمومیت و خطر این زباله ها اشراف دارند. پس برای بازیافت این زباله ها باید اقدامی کرد.
برای استخراج فلزات زباله های الکترونیکی با استفاده از روش های شیمیایی برای استخراج هر فلز یک معرف شیمیایی باید استفاده گردد و هر فلز چرخه و فرآیند مربوط به خود را دارد. اما در روش پیشنهاد شده در این طرح بسیاری از فلزات طی یک مرحله جدا می شوند و این به معنای اقتصاد و صرفه کاری است. در روش شیمیایی مقادیر بسیار زیادی اسید احتیاج است در حالی که در روش پیشنهاد شده این مقدار به مراتب تقلیل می یابد.
در روش شیمیایی به درجه حرارت و فشار خاصی احتیاج است که باید به سیستم اعمال گردد در حالیکه در روش زیستی قسمت زیادی از کار در دما و شرایط محیط انجام می گردد. این روش ساده، ارزان، نوین و مالی است که از مزیت های دو روش شیمیایی و زیستی در کنار هم استفاده شده است و یک هم افزایی قوی را ایجاد نموده اند. در این روش تقریبا تمام فلزات قابلیت استخراج دارند و فقط ممکن است راندمان بعضی کمتر باشد در حالیکه در روش شیمیایی هم هر فلزی توانایی استخراج ندارد و هم در صورت استخراج در بسیاری از موارد ممکن است ارزش استخراج نداشته باشد.
همچنین مهم ترین ویژگی انجام این طرح رهاندن کشور از شر این زباله هاست.
هر اقدام و قدمی برای فرهنگسازی و بازیافت این زباله های خطرناک قابل تقدیر است. همچنین که خبری مبنی بر فراوری مدال های المپیک 2020 توکیو با قطعات بازیافتی کامپیوتری منتشر شد که این اقدام خود یک عمل در راستای حفاظت از محیط زیست و استفاده مجدد از مواد دور انداخته شده نیز محسوب گردد؛ بنابراین توجه به این نکته که این ضایعات می تواند فواید بسیاری داشته و به آسانی از کنار آن رد نشویم حائز اهمیت است.
منبع: خبرگزاری دانشجوبالی: سفر به جزیره ای شگفت انگیز در اندونزی