تجهیزات پرنده های بدون سرنشین توسعه می یابد، فراوری ثروت و اشتغال در بازارهای داخلی و خارجی
به گزارش راه ساری، حمایت از توسعه ماژول های مربوط به پهپادها و جایگزینی سیستم های دقیق با سیستم های قدیمی یکی از اقداماتی است که می تواند به اشتغالزایی و فراوری ثروت در کشور بیانجامد.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برنامه ای ملی برای توسعه صنعت پهپادی در کشور مدنظر است تا قطعات و تجهیزات کاربردی در این عرصه با توان بومی و تخصص داخلی و به همت شرکت های دانش بنیان تامین گردد. این کار به کاهش هزینه ها و توسعه فراوریات ایران ساختی منجر می گردد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای برنامه توسعه ماژول و قطعات پهپادی در راستای فراوری ثروت و اشتغال در بازار داخلی و خارجی در پی آن است که بازار این صنعت را در کشور با استفاده از توان بومی رونق دهد.
آرش خانباشی مسوول گروه هوایی ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره این برنامه، می گوید: یکی از اقدامات ستاد برای اجرایی کردن این طرح، تهیه پلتفرم مشترک با کاربری کشاورزی و نقشه برداری است که می تواند به توسعه صنعت پهپادی یاری کند.
وی اضافه کرد: این طرح با شناسایی ماژول ها و قطعات دقیق با هدف پایش و نقشه برداری و کشاورزی دقیق بر مبنای پلتفرم مشترک شتاب خواهد گرفت. بعلاوه حمایت از فراوری بومی و تجاری سازی موتور الکتریکی، رادیو کنترل، اتوپایلوت، دوربین، باتری و ایستگاه زمینی و اولویت بندی کاربری های تجاری پهپادهای غیر نظامی از منظر ارزش مالی و هماهنگی با الزامات امنیتی نیز دیگر اقداماتی است که برای این کار در نظر داریم.
اما این کار با چالش هایی چون پایین بودن دقت و کارایی پهپادها در حوزه پایش و نقشه برداری و کشاورزی دقیق و وجود سیستم های قدیمی روبرو است که اجرای این برنامه می تواند راهکار مناسبی برای حل این چالش ها باشد.
منبع: خبرگزاری فارس