تغذیه سالمندان در دوران کرونا چگونه باشد، پرهیز از غذاهای آسیب زا

به گزارش راه ساری، یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه سالمندان با مسائل زیادی روبرو هستند،گفت: تغذیه سالم، رعایت تناسب و تعادل می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی سالمندان و عدم ابتلا به کرونا باشد.

تغذیه سالمندان در دوران کرونا چگونه باشد، پرهیز از غذاهای آسیب زا

به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، شهاب اولیایی، گفت: در ابتدا باید به مسائل مؤثر بر شرایط تغذیه ای سالمندان اشاره کنیم که همین امر می تواند بر تغذیه آنها در زمان شیوع کرونا یاری کند. باید گفت به طور عادی سالمندان 60 تا 65 ساله تغییراتی را در سیستم بدنی خود دارند که تغییرات اعصاب و ماهیچه ها، بزاق و مسائل بلع از جمله آنها است.

این متخصص تغذیه اضافه نمود: اختلالات گوارشی نیز از جمله مسائلی است که سالمندان با آن مواجهه هستند که منجر به کمبود آب در بدن آنها می گردد همچنین کمبود ویتامین های مختلف به خصوص ویتامین گروه B که در متابولیسم بدن، ویتامین C که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد، ویتامین D که در کشور ما اکثراً با کمبود مواجهه است و مهمتر از همه ویتامین B12 و B6، که نقش بسیار مهمی را در تقویت سیستم ایمنی بدن سالمندان ایفا می نمایند می توانند منجر به بروز مسائل بسیاری برای سالمندان شده.

وی اظهار کرد: افزایش وزن، چاقی، بی تحرکی از جمله موارد دیگری است که به خصوص درباره سالمندان باید مورد توجه قرار گیرد. توجه به رعایت تنوع، تعادل و تناسب در وعده های غذایی سالمندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اولیایی اعلام کرد: استفاده از غذاهای فست فود و غذاهای کنسروی به شدت در این دوره سنی آسیب زننده است و سالمندان در این سنین باید نسبت به دریافت مواد غذایی سالم توجه کافی داشته باشند استفاده از گوشت های کم چرب، مرغ و ماهی، فراورده های لبنی بدون چربی یا کم چرب و حبوبات که از منابع خوب و گیاهی هستند در کنار غلات بسیار مناسب هستند.

وی توضیح داد: رعایت نظم، کنترل حجم وعده های غذایی، مصرف آب در کنار تقویت سیستم ایمنی بدن و عدم بروز مسائل گوارشی سبب کنترل قند خون نیز خواهد شد؛ استفاده از سوپ های رقیق و مصرف حداقل هشت لیوان آب، نان و غلات سبوس دار، برنج قهوه ای به دلیل وجود فیبر، میوه ها خصوصاً مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، نارنج، لیوشیرین و… که حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

اولیایی گفت: مصرف سبزیجات به خصوص کدوحلوایی، گوجه فرنگی، هویج، فلفل های رنگی که می توانند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شوند؛ تخم مرغ، حبوبات که منبع خوب روی و ویتامین B6 هستند؛ فراروده های لبنی و پروبیوتیک، عدم مصرف چربی و روغن، مصرف روغن زیتون در افزایش سطح ایمنی بدن می توانند نقش داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه این گروه سنی مشکل جذب و هضم دارند، مطرح کرد: بهتر است سالمندان مصرف مغزدانه هایی مانند بادام، فندق و… را به صورت پودر شده همراه با غذا استفاده نمایند چراکه منبع بسیار خوب امگا 3 به عنوان یک ماده ضدالتهاب و تقویت نماینده سیستم ایمنی هستند.

این متخصص تغذیه در آخر تاکید نمود: توجه به کیفیت و کمیت خواب، تحرک مناسب و کافی همچنین رعایت تناسب و تعادل در تغذیه سالمندان در کنار سایر موارد ذکر شده از اهمیت ویژه ای برخورداراست.

واحدی: واحدی: وبسایت خبری، تفریحی و سرگرمی

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 12 مرداد 1400 بروزرسانی: 12 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 13657

به "تغذیه سالمندان در دوران کرونا چگونه باشد، پرهیز از غذاهای آسیب زا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغذیه سالمندان در دوران کرونا چگونه باشد، پرهیز از غذاهای آسیب زا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید