جشن خام خواری، نگریستن به تغذیه ای سالم برای تمام سنین

به گزارش راه ساری، تغذیه، نقش مهم و موثری در سلامت جسم و روان آدمی و افزایش مدت عمر دارد. از دیرباز، پزشکان و دانشمندان بر اهمیت و نقش تغذیه در سلامت فرد و جامعه تاکید داشته اند و از همین رو، مقالات و نوشته های متعددی پیرامون آن نگارش شده تا جوامع بشری، اهمیت این مسئله را درک نمایند و در حفظ سلامت خود و سایرین بکوشند. سلامت فرد، تضمین نماینده سلامت جامعه هست و اگر جامعه سالم باشد، در آن صورت می توان به آبادانی و بقای آن فکر کرد. مصرف متعادل تمامی مواد غذایی اگر از حد خارج نشود، ضروری و حیاتی است. زمانی که تعادل مصرف بر هم خورد، آن موقع هست که بیماری به شکل های مختلف خود را نمایش می دهد. یکی از شیوه های تغذیه که امروزه هواداران بسیاری در سطح دنیا دارد، رژیم خام خواری است. به دلیل تاکید بر اهمیت آن و بیان مفهوم دقیق خام خواری برای مردم، در تقویم ملی ایران روز 15 تیر را جشن خام خواری نامگذرای نموده اند. با مجله گردشگری خبرنگاران، به مناسبت جشن خام خواری همراه شوید تا بدانید که این نوع تغذیه، به چه سبک و شیوه ای است و از عوارض خام خواری مطلع شوید.

جشن خام خواری، نگریستن به تغذیه ای سالم برای تمام سنین

مفهوم و اهمیت رژیم خام خواری

اصل و بنیان این نوع تغذیه، استفاده از مواد و عناصری هست که به صورت خالص و بدون هر گونه دستکاری توسط دانشمندان از دامان طبیعت پر مهر استخراج می شوند. در رژیم خام خواری، افراد به میوه ها، غلات، سبزیجات و مغزها روی می آورند که می توانند، احتیاجهای بدن به ویتامین و عناصر مورد احتیاج را تامین نمایند. در سال های اخیر، در بعضی از هواداران این رژیم مشاهده شده است که آن ها در کنار عناصر اصلی رژیم غذایی خود، شیر و لبنیات خام را نیز مصرف می نمایند، در صورتی که پزشکان و دانشمندان اعتقاد دارند که مصرف شیر و تخم مرغ خام خطر داشته و سبب بروز علائم مسمویت در افراد می گردد. دانشمندان و پژوهشگران، هنوز به تعریف دقیقی از این نوع سبک تغذیه دست نیافته اند ولی تعریف کلی که در اکثر متون و سایت های مرجع معرفی شده است، این تعریف هست: خام خوار به فردی گفته می گردد که از ترکیبات خام بهره می برد، در صورتی که بعضی عقیده دارند که فقط 75 درصد از رژیم افراد خام خوار را ترکیبات خام به خود اختصاص می دهد.

تاریخچه نامگذاری جشن خام خواری

در کتب و متون، درباره منشا پبدایش جشن خام خواری عنوان شده که این نوع رژیم غذایی، متعلق به ما قبل تاریخ و زمانی هست که انسان، هنوز آتش درست کردن را نیاموخته بود. هواداران رژیم خام خواری در قرن 19 میلادی، بر این باور بودند که دستگاه گوارش آدمی برای هضم و جذب مواد گیاهی ساخته شده و قابلیت هضم ترکیباتی نظیر گوشت را ندارد. در همان زمان، زیست شناسی به نام آرتوری ویرتانن بیان کرد که آنزیم های موجود در دستگاه گوارش انسان، برای هضم ترکیبات خام اختصاص یافته و فقط، در هنگام ورود مواد خام به بدن فعالیت خود را شروع می نمایند. هواداران این نوع از تغذیه در قرن 20 میلادی به اوج تعداد خود رسیدند و چون گمان می کردند که میوه ها در درمان بسیاری از بیماری های بشر نقش دارند، آن ها را به رژیم غذایی خود افزودند. در ابتدای گسترش این شیوه، همگان بر این باور بودند که خام خواری زیر شاخه ای از رژیم گیاهخواری هست، تا اینکه در سال 1975 از گیاهخواری جدا شد و به عنوان شیوه تغذیه مجزا و مستقل به ثبت رسید. از آن موقع، در نیویورک و کالیفرنیا این نوع تغذیه به محبوبیت دست یافت و رستوران هایی مناسب این افراد افتتاح و همچنین، نخستین مجلات و کتاب ها درباره این سبک غذایی منتشر شدند. امروزه، بسیاری از پزشکان این رژیم غذایی را در درمان چاقی، سرطان، دیابت و امراض قلبی موثر می دانند و به بیماران خود آن را توصیه می نمایند.

اصول و قواعد خام خواری، این رژیم مفید و موثر

در این نوع رژیم غذایی، غذاها راحت و ارزان در دسترس قرار می گیرند و به زمان زیادی برخلاف غذاهای دیگر، برای آماده سازی احتیاج ندارند. در این نوع رژیم غذایی، سن فرد مهم هست چون در بعضی موارد از عوارض خام خواری گزارش شده که بچه هایی که با این سبک غذایی در خانواده بزرگ شده اند، گاهی در اثر افراط و تفریط والدین خود و ناآگاهی آنان، دچار سوء تغذیه شده اند و به نوعی، کارشان به بیمارستان و مراکز درمانی کشیده است. هنوز استفاده از این نوع رژیم غذایی برای بچه ها و عوارض خام خواری، توسط مجامع بین الملل تایید نشده است ولی، پزشکان و محققان در تحقیقات اخیر خود نشان داده اند که اگر مصرف کربوهیدرات و اسید چرب با توجه به اینکه 75 درصد این رژیم ترکیبات خام هست متعادل باشد، مسئله ای برای بچه ها به وجود نمی آید. افرادی که پیرو این رژیم غذایی هستند، اعتقادات خاصی دارند که به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:

ترکیبات خام، آنزیم هایی دارند که روند هضم و جذب غذا در بدن را تسریع می بخشند.

پختن یا فریز کردن، باعث به هم ریختگی ترکیبات اصلی غذا شده و آن را نابود می نماید.

مصرف غذاهای پخته، در دراز مدت بدن را مسموم می نماید و چاقی را بدنبال دارد.

غذاهای خام نسبت به پخته ارزش غذایی بیشتری دارند.

در این سبک غذایی، با حرارت دادن و پختن آنزیم های مواد غذایی از بین می رود و دیگر قابل جذب و هضم نخواهند بود و به همین خاطر هست که خام خواران، غذاهای پخته را مصرف نمی نمایند. محققان و پژوهشگران زیادی با ارائه مقالات و سمینارهای بسیار در باب فواید و عوارض خام خواری سعی نموده اند که این نوع رژیم غذایی را برتر اعلام نمایند و آن را موثر در درمان بیماری هایی نظیر سرطان یافته اند. یکی از حامیان این سبک غذایی، فردی به نام نورمن واکر بود که تا 118 سالگی در سلامت کامل با این رژیم غذایی زندگی کرد و پایان، در تصادف رانندگی از بین رفت. پزشکان در کنار تایید این نوع سبک غذایی، برای افراد محدودیت هایی اعمال نموده اند و بر طبق آن، باید مرتب میزان ویتامین B و کلسیم بدن آنالیز گردد. کمبود این ترکیبات در بدن بیماری را به دنبال خواهد داشت. این رژیم غذایی برای بدن مفید است، ولی باید بدانید که تعادل در مصرف تمامی مواد غذایی نه تنها مضر نخواهد بود، بلکه بدن را به سطح بالایی از سلامت و شادابی می رساند.

منبع: همگردی
انتشار: 22 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 4411

به "جشن خام خواری، نگریستن به تغذیه ای سالم برای تمام سنین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جشن خام خواری، نگریستن به تغذیه ای سالم برای تمام سنین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید