خبر های خوش وزیر نفت درباره گاز و پتروشیمی، نتایج سهمیه بندی بنزین

به گزارش راه ساری، وزیر نفت از رجحان ایران از قطر در فراوری گاز اطلاع داد و اعلام کرد: مصرف بنزین بعد از سهمیه بندی، حدود 20 میلیون لیتر در روز کاهش یافت و اکنون بزرگترین صادر کننده بنزین در اوپک هستیم.

خبر های خوش وزیر نفت درباره گاز و پتروشیمی، نتایج سهمیه بندی بنزین

به گزارش گروه مالی خبرنگاران به نقل از صدا و سیما، بیژن زنگنه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما درباره میزان موفقیت کشورمان در دور زدن تحریم های نفتی افزود: البته مردم، محرم هستند اما در زمینه صادرات، عددی را بیان نمی کنم چون دشمنان ما این سخنان را می شنوند و هیچ کس در جریان یک جنگ، مواضع خود را به دشمن بی رحمی مانند آمریکا نمی گوید چون به ضرر ماست.

وی با اشاره به اینکه با دشواری های زیادی روبرو هستیم، ادامه داد: یکی از چالش های بزرگ ما، اداره صنعت نفت است که تا به امروز با تدابیری، آن را به یاری دولت و سران سه قوه، اداره کردیم.

زنگنه افزود: کوشش می کنیم طرح ها را بیشتر با اتکای تجهیز منابع به وسیله بورس و بازار سرمایه، جلو ببریم و به نوعی عقب انداختن بازپرداخت هاست تا فعالیت صنعت نفت ادامه داشته باشد.

وی درباره میادین مشترک نفت و گاز هم گفت: در پارس جنوبی، عملکرد بسیار درخشانی داشتیم و فراوری ما در آن جا بسیار بالا رفت و توانستیم از فراوری 280 میلیون متر مکعب در سال 92 به 670 میلیون متر مکعب در امسال برسیم یعنی دو و 4 دهم برابر افزایش یافت.

زنگنه با اشاره به اینکه الان خوشبختانه فراوری روزانه گاز ما از قطر جلوتر است، ادامه داد: در غرب کارون که میدان های مشترک با عراق داریم فراوری را از سال 92 تا کنون 5 برابر کردیم و کاهش فراوری ناشی از تحریم ها را در خارج از میادین مشترک انجام می دهیم.

وی افزود: فاز 11 میدان پارس جنوبی که با شرکت توتال و چینی ها و پتروپارس قرارداد داشتیم، ابتدا توتال و سپس چینی ها از اجرای طرح، کنار رفتند و در نهایت، شرکت ایرانی پتروپارس در حال اجرای این طرح است و به زودی کارهای حفاری را در آن جا شروع می نماید و امیدواریم در همین دولت، فراوریات را از بخشی از فاز 11 داشته باشیم.

وزیر نفت گفت: میدان مشترک گازی فرزاد B که با عربستان سعودی مشترک است در حال رسیدن به سر و سامان است و میدان آذر در استان ایلام هم در حال فراوری است که امیدواریم فراوری آن افزایش یابد و دو برابر گردد.

زنگنه با بیان اینکه قرارداد میدان های مشترک پایدار غرب و آبان هم بسته شده است، گفت: تقریباً همه میادین مشترک سر و سامان گرفته اند.

او ادامه داد: معمولاً فراوری در میادین مشترک، یکسان نیست و در بعضی اوقات به علت میزان سهمی که در طرف مقابل وجود دارد میزان فراوری هم متفاوت می گردد.مثلاً در میدان فروزان، بیشتر میدان در طرف عربستان است بنابراین در آن جا نمی گردد مساوی فراوری کرد اما تا آنجایی که ممکن است از این میدان برداشت می کنیم.

وزیر نفت با اشاره به اینکه فراوری در لایه نفتی پارس جنوبی را شروع کردیم، گفت: بیشتر میدان در طرف قطر است و آنها شرکت دانمارکی خوبی داشتند.

زنگنه با تاکید بر اینکه کار لایه نفتی پارس جنوبی، بسیار پیچیده است، افزود: اکنون با شرکت ایرانی در حال بستن قرارداد در این زمینه هستیم. بخشی از هزینه اجرای این طرح به وسیله صندوق توسعه و بخشی هم به وسیله اوراق مشارکت تأمین می گردد.

او با بیان اینکه یکی از افتخارات ما مهار گازهای همراه نفت است، افزود: بزرگترین تأسیسات برای جمع آوری، فرآورش و جداسازی گازهای همراه نفت به نام تأسیسات بیدبلند 2 با سرمایه گذاری بیش از 3 میلیارد دلار در نزدیک بهبهان امسال یا اوایل سال آینده به بهره برداری می رسد.

زنگنه ادامه داد: این تأسیسات، ظرفیت پالایش و تفکیک روزانه حدود 57 میلیون متر مکعب گاز همراه را دارد که به وسیله آن فقط حدود سه و 4 دهم میلیون تن خوراک پتروشیمی استخراج می گردد و این موضوع تحول بزرگی در توسعه صنعت پتروشیمی در منطقه خوزستان، گچساران ایجاد می نماید.

او با بیان اینکه بیدبلند، مرکز فرآوری و جمع آوری گازهای همراه نفت منطقه خوزستان است، افزود: به موازات آن قراردادهایی با هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی مارون بستیم و بقیه گازهایی که در شرق کارون می سوزد با تمهیدات مهندسی شده به بیدبلند منتقل می گردد.

وی افزود: ان جی ال هم با حدود 700 تا 800 میلیون دلار سرمایه گذاری در غرب کارون در حال ساخته شدن است. همچنین ان جی ال در منطقه دهلران، 40 درصد پیشرفت دارد که اواخر سال 1400 به بهره برداری می رسد و گازهای آن منطقه را جمع آوری می نماید.

زنگنه با اشاره به اینکه برای جمع آوری گازهای همراه خارک نیز در حال تصمیم گیری هستیم، گفت: اجرای این طرح، موجب از بین رفتن آلاینده های زیست محیطی و همچنین ایجاد ثروت بزرگی برای تأمین خوراک و اشتغال صنایع پایین دستی می گردد.

وزیر نفت گفت: بیش از 2 میلیارد دلار ارزش خوراک های فراوریی ناشی از گازهای همراه نفت است.

زنگنه درباره فروش نفت خام و فرآورده های آن در بورس هم گفت: فروش نفت خام در بورس نسبت به فروش فرآورده های آن کار پیچیده ای است.

او ادامه داد: فرآورده های نفتی به خوبی در بورس خرید و فروش و به کشورهای همسایه از جمله افغانستان، پاکستان، شمال عراق و ارمنستان صادر می گردد.

زنگنه افزود: برای فروش نفت خام در بورس، انعطاف زیادی به خرج دادیم اما پیچیدگی آن موجب شد در این زمینه به خوبی عمل نگردد و کوشش می کنیم تا انعطاف بیشتری در عرضه میعانات گازی پارس جنوبی نشان دهیم.

وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اکنون مصرف بنزین در کشورمان 75 تا 76 میلیون لیتر در روز است، گفت: پول ناشی از صادرات بنزین به حساب سازمان هدفمندی یارانه ها واریز می گردد.

وی با بیان اینکه اولویت با تأمین ذخایر داخلی است، افزود: در صادرات بنزین مسئله ای نداریم.

زنگنه با اشاره به اینکه مصرف بنزین بعد از سهمیه بندی، حدود 20 میلیون لیتر در روز کاهش یافت، افزود: البته این میزان ممکن است در آینده کمتر گردد زیرا مردم به قیمت بنزین عادت می نمایند و مصرف بنزین دوباره افزایش خواهد یافت.

او با بیان اینکه سهمیه بندی بنزین موجب شد افزایش میزان مصرف برای حدود 3 سال عقب بیفتد، افزود: اگر مصرف بنزین به صورت قبل ادامه می یافت در سال 1400 باید دوباره بنزین وارد می کردیم در حالی که اکنون بزرگترین صادر نماینده بنزین در اوپک هستیم.

بالی: سفر به جزیره ای شگفت انگیز در اندونزی

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 7833

به "خبر های خوش وزیر نفت درباره گاز و پتروشیمی، نتایج سهمیه بندی بنزین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبر های خوش وزیر نفت درباره گاز و پتروشیمی، نتایج سهمیه بندی بنزین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید