دنبال راهکاری برای پذیرش مستقیم دانشجویان دکتری توسط دانشگاه ها هستیم

به گزارش راه ساری، معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر این که پذیرش دانشجویان دکتری باید مستقیماً توسط دانشگاه ها انجام گردد، گفت: در حال حاضر قانون مجلس شورای اسلامی این امر را نفی می نماید و وزارت علوم دنبال راهکاری برای حل این موضوع است.

دنبال راهکاری برای پذیرش مستقیم دانشجویان دکتری توسط دانشگاه ها هستیم

دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در گفت و گو با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب به سامان دهی تعداد دانشجویان دکتری در دانشگاه ها اشاره نمود و اضافه نمود: اساساً کنکور و آزمون های فعلی لزوماً معیار معین استعدادها برای ورود به دانشگاه در مقاطع دکترا نیست بلکه کنکور در دوره دکتری صرفاً یک ابزار ورود به دانشگاه به شمار می رود. اما اینکه تعداد زیادی از دانشجویان در دوره دکتری مجاز می شوند یعنی امکان سنجش دانشجویان توسط دانشگاه ها را بیشتر شدیم و تفاوتی برای برگزاری کنکور و پذیرش به وسیله آزمون قائل نشدیم.

وی در ادامه با بیان اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که شاخص های ورود دانشجو به دوره دکتری بهبود یابد، خاطر نشان کرد: بهبود شاخص های پذیرش دانشجوی دوره دکتری فقط به وسیله تفویض اختیار کامل به دانشگاه ها در جذب این دانشجویان اتفاق می افتد. البته در حال حاضر مقدمات این تفویض اختیار در وزارت علوم فراهم شده و امیدوار هستیم در آینده بتوانیم به سمتی حرکت کنیم که دانشگاه های ما مستقیماً برای پذیرش دانشجو دکتری اقدام نمایند.

معاون آموزشی وزارت علوم خاطر نشان کرد: تجربه کشورهای جهان نشان داده است که مراکز آموزش عالی فوق اگر مستقیماً در انتخاب دانشجویان دخالت داشته باشند بسیار عملکرد بهتری خواهند داشت تا اینکه یک مرکزی جدا از دانشگاه ها برای آنها انتخاب نمایند. بنابراین شایسته بودن دانشجو باید توسط دانشگاه ها معین گردد.

دکتر شریعتی یادآور شد: بعضی نگران اعمال سلایق و بعضاً تخلفات در پذیرش دانشجو در دانشگاه ها به ویژه در دوره دکتری وجود دارد، اما باید گفت اساساً هر کاری را بخواهیم تعریف کنیم ممکن است با یک سری چالش ها و حتی اشکالاتی روبرو باشد بنابراین باید به دانشگاه ها اعتماد کرد.

وی در ایان اعلام کرد: باید پذیرش دانشجوی دکتری به دانشگاه ها واگذار گردد. در این راستا وزارت علوم در سال 94 یک بار برای واگذاری این امر اقدام کرد و اغلب دانشگاه های مجری از این امر راضی بودند اما مجلس قانونی وضع کرد که جلوی استمرار این امر را گرفت. بنابراین اگر ما بخواهیم این تجربه مجدداً تکرار گردد باید راهکاری برای این قانون مجلس داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 2798

به "دنبال راهکاری برای پذیرش مستقیم دانشجویان دکتری توسط دانشگاه ها هستیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دنبال راهکاری برای پذیرش مستقیم دانشجویان دکتری توسط دانشگاه ها هستیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید