زالی برنده نشان مدیریت سازمان نظام پزشکی شد

به گزارش راه ساری، علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران، برنده نشان مدیریت سازمان نظام پزشکی شد.

زالی برنده نشان مدیریت سازمان نظام پزشکی شد

به گزارش خبرنگار ، علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا کلان شهر تهران، برنده نشان مدیریت سازمان نظام پزشکی شد. او یک هفته بعد از شیوع اپیدمی ویروس کرونا در کشور با دستور وزیر بهداشت به فرمانده عملیات مربوط به مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران و کننده تام الاختیار وزیر بهداشت شد.

زالی معدل میزان ابتلای کادر درمان در ایران به ویروس کرونا را نسبت به استاندارد جهانی بالا می داند و می گوید: آمار تطبیقی نشان می دهد ایران، آمریکا و روسیه سه کشوری هستند که از نظرقدر مطلق ابتلا، میزان ابتلای کادر درمان در این کشور ها بالاتر است. در پیک اول که شروع بیماری بود، تجهیزات حفاظتی به اندازه مکفی در بیمارستان ها توزیع نشده بود، طبیعتا جامعه پزشکی هم آموزش های لازم را در زمینه مقابله با اپیدمی و نحوه ابتلا به بیماری و حفاظت عمومی ندیده بودند.

اما در حال حاضر علیرغم اینکه وسایل حفاظت فردی در دسترس است و آموزش های لازم دیده شده و تجربه گروه های پزشکی هم افزایش پیدا کرده است، اما میزان ابتلا به چند دلیل بالاتر است. مهمترین دلیلش این است که فرایند خستگی مزمن تیم پزشکی یک مسئله غیرقابل اجتناب است موجب شده سطح دفاعی و ایمنی افراد کاهش پیدا کند. طبیعتا وقتی افراد خسته تر می شوند و انگیزه هایشان کمرنگ می شود از نظر سیستم ایمنی بدن در معرض خطر بیشتری قرار می گیرند. سطح بالای خستگی و فرسایشی بودن بیماری کووید-19 موجب شده انگیزه های افراد برای استفاده از وسایل حفاظتی کاهش پیدا کند.

مطالعه میدانی در سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران نشان می دهد 23 درصد گروه های پرستاری و پشتیبانی بیمارستان ها علیرغم وجود وسایل حفاظتی در مراکز درمان به اندازه کافی از این وسایل استفاده نکرده بودند. در جامعه پزشکی این عدد حدود 12 تا 18 درصد است. به این دلیل که پوشیدن لباس های کاور در فضای گرم و با تهویه نامناسب بیمارستان ها کاری سخت است.

او با تاکید بر اینکه فرایند جذب نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان باید مورد توجه قرار بگیرد، مطرح نمود: ما تنها دستگاهی هستیم که متاسفانه بخش زیادی از درآمد پرسنل مورد لزوم را باید از منابع غیردولتی پرداخت کنیم. در تهران نزدیک 25 تا 30 درصد نیرو های شاغل مجموعه بیمارستان های ما کسانی هستند که بودجه دولتی و بند و معروف برایشان ترسیم نشده و بیمارستان ها برای رفع نیازهایشان مجبور شده اند از این نیرو ها استفاده کنند. این مسئله فشار مضاعفی را به اقتصاد ضعیف و شکننده بیمارستان ها در سال های اخیر وارد کرده است. متاسفانه هیچ وقت کسی این موضوع را بطور جدی مورد توجه قرار نداده است که یک بار و برای همیشه تمام نیرو های بهداشتی درمانی کشور مورد حمایت بند و قرار بگیرند.

رئیس ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران در ادامه به مسائل جذب نیرو در حوزه بهداشت و درمان اشاره می کند و می گوید: برخی کشور ها الگوی پیروزی در این زمینه داشتند بطور مثال آلمان را کشور پیروزی در زمینه بحث جبران خدمات کارکنان بهداشتی و درمانی و رضایتمندی کارکنان می دانم. در آلمان از همان روز های شروعین به کلیه بیمارستان هایی که توانستند در ایجاد، توسعه و تبدیل تخت های مراقبت های ویژه کرونا امکانات ایجاد کنند، پاداشی روزانه پرداخت کردند که تقریبا بین 2.2 برابر حقوق روزانه پرسنل افزایش پیدا کرد و یکی از مدل های پیروز بود و در برخی کشور های دیگر هم مدلی شبیه به آلمان رخ داد.

زالی گفت: در روز های اول پیشنهاداتی داشتیم به این مفهوم که کسانی که در حوزه بهداشت و درمان در مقابله با کرونا فعالیت می کنند افزایش پایه حقوق 20 درصدی برایشان در نظر گرفته شود و این پاداش تا سال های متمادی استمرار پیدا کند، یعنی تقریبا شبیه به کاری که در کشور آلمان رخ داد. سازمان نظام پزشکی نیز می تواند با جمع آوری سایر بسته های تشویقی در کشور های مختلف به عنوان الگوسازی از آن بهره مند شود تا این جنبه ها موجب ارتقای عملکرد تیم پزشکی شود.

برنده نشان مدیریت سازمان نظام پزشکی در سال جاری درباره شرایط منحنی شیوع ویروس کرونا در پاییز و زمستان سال جاری مطرح نمود: پیش بینی می کنم یک شرایط سینوسی را طی خواهیم کرد و با فراز و فرود های متعدد آماری روبه رو خواهیم شد. همچنین پیش بینی می شود پاییز بسیار سختی را در انتظار بنشینیم.

به دلیل اینکه هم در پاییز به دلیل شرایط سردی هوا تراکم بیشتر جمعیتی را شاهد خواهیم بود و حضور افراد در فضای مسقف با تهویه ناکافی در پاییز و زمستان می تواند مسأله جدی باشد. دوم اینکه در پاییز و زمستان هجوم سایر بیماری های تنفسی را خواهیم داشت که یا مستقیماً با تضعیف سیستم دفاعی بدن فرد را در معرض ابتلا به کرونا قرار دهند یا این بیماری ها می توانند با تغییر علائم بیماری کرونا یک سیمای بالینی مخدوش را برای بیمار ترسیم کند و امکان دارد مسأله مواجهه بیماری را به چالش بکشد. همچنین ما با امواج بسیار مهم بیماری فصلی آنفلوانزای H1N1 در کشور روبه رو خواهیم بود که می تواند مسائل زیادی ایجاد کند. با توجه به زمان طولانی تری که معمولاً در تابستان ها از اشعه ماورای بنفش استفاده می کنیم شرایط اقلیمی و زیستی برای ویروس کرونا در پاییز مستعدتر و مساعدتر خواهد بود برای همین پیش بینی می کنیم که پاییز سختی پیش رو خواهیم داشت.

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران درباره تمهیدات لازم برای مواجهه با پیک دوم کرونا در نیم سال دوم سال 99 نیز می گوید: باید همه ملزومات و آمادگی پزشکی لازم را در حوزه تجهیزات مصرفی، وسایل حفاظتی، دارو و هم در حوزه منابع انسانی به میزان کافی داشته باشیم. در تهران و در سه دانشگاه علوم پزشکی در طی فقط چند ماه می توانیم بالغ بر 2500 تخت جدید را به مجموعه کرونا اضافه کنیم. این تخت ها یک ظرفیت سازی جدیدی را ایجاد می کند. خوشبختانه این پروژه ها بین 80 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند. با حمایت دولت، تخت های کرونا می تواند در میانه فصل پاییز به مجموع تخت های درمانی تهران اضافه شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 20 مهر 1399 بروزرسانی: 8 مرداد 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 11279

به "زالی برنده نشان مدیریت سازمان نظام پزشکی شد" امتیاز دهید

1 کاربر به "زالی برنده نشان مدیریت سازمان نظام پزشکی شد" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زالی برنده نشان مدیریت سازمان نظام پزشکی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید