شروط استخدام محقق در دانشگاه تهران، نسبت خانوادگی با مجری ممنوع
به گزارش راه ساری، محمد رحیمیان در تبادل نظر با خبرنگاران درباره جزئیات استخدام پژوهشگران در دانشگاه تهران گفت: براساس آیین نامه ای که به تازگی ابلاغ شده در صورتی که افراد پروژه های پژوهشی کاربردی داشته باشند، بسته به مدت زمانی که استاد، موسسه پژوهشی و یا دانشکده تقاضا داشته باشد و فرد منبع اقتصادی لازم را داشته باشد در دانشگاه به صورت قراردادی استخدام می شوند.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران ادامه داد: منظور از پروژه های پژوهشی کاربردی، پژوهش های سفارشی است که اعتبار آن ها به وسیله عقد قرارداد و یا ابلاغ اعتبار توسط کارفرما تامین و پرداخت می گردد.
مدت قرارداد با پژوهشگران چقدر است؟
وی با اشاره به اینکه این پژوهشگران در مدت زمانی که در دانشگاه قرارداد دارند، بیمه می شوند، اضافه کرد: این همکاری ممکن است 3 ماه، 6 ماه و یکسال به طول انجامد؛ حتی ممکن است در صورت احتیاج این قرارداد بیش از یکسال هم تمدید گردد.
افزایش حقوق در قالب کارانه و حق التحقیق
رحیمیان با اشاره به اینکه حداقل حقوق و مزایای ماهیانه پژوهشگر براساس حداقل حقوق و دستمزد قانونی مشمولان قانون کار محاسبه می گردد، اعلام کرد: متقاضی طرح (عضو هیات علمی مجری و یا موسسه) در صورت وجود اعتبار مجاز است از محل درآمد اختصاصی طرح پژوهشی و یا اعتبار ویژه پژوهشی تا سقف 5 برابر حقوق و دستمزد فرد تحت عناوین کارانه، بهره وری و یا حق التحقیق به پژوهشگر پرداخت کند.
مجوز استخدام 100 پژوهشگر صادر شد
وی با اشاره به اینکه مدت زمان قرارداد بستگی به تامین اقتصادی موسسه مورد نظر دارد، گفت: تا به امروز هیات امنای دانشگاه مجوز قرارداد با 100 پژوهشگر را صادر نموده است و حتی اگر تعداد بیشتری احتیاج باشد ما در خواست خواهیم داد.
رحیمیان درباره مزیت های این طرح در دانشگاه تهران، گفت: روال به این صورت است که حق الزحمه افراد از محل طرح پژوهشی پرداخت می گردد در حالی که این مدل کار رسمی نیست و سابقه کار نیز برای فرد در نظر گرفته نمی گردد. اما در طرح جدید دانشگاه تهران، حق و حقوق فرد به طور کامل پرداخت می گردد و صفر تا صد کار رسمی و براساس قانون است.
شروط استخدام/ فرد باید فارغ التحصیل یکی از دانشگاه های سطح یک باشد
معاون پژوهشی دانشگاه تهران درباره شرایط استخدام پژوهشگران در این دانشگاه شرح داد و گفت: فرد باید دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی و یا تخصص و یا فوق تخصص بالینی در رشته های مرتبط با موضوع و حیطه فعالیت های ذیربط از یکی از دانشگاه های سطح یک کشور و یا یکی از دانشگاه های معتبر بین المللی خارجی مورد تایید هیات رییسه دانشگاه باشد.
وی همچنین نداشتن تعهد خدمت پژوهشگر در سازمان های دولتی و غیردولتی را از دیگر موارد مهم در جهت استخدام مطرح کرد و گفت: البته در آیین نامه تبصره ای در این بخش وجود دارد مبنی بر اینکه فرد می تواند موافقت نامه سازمانی که در آن فعالیت می نماید را به دانشگاه تحویل دهد و در این صورت می تواند در دانشگاه مشغول به کار گردد.
نسبت خانوادگی ممنوع!
رحیمیان همچنین تاکید نمود که عضو پژوهشگر نباید با عضو هیات علمی مجری طرح و یا مدیران موسسه نسبت خانوادگی درجه یک و یا درجه دو داشته باشد.
منبع: خبرگزاری مهرزرین گراف: زرین گراف: عصر طلایی گرافیک