شنیدن کی بود مانند دیدن؟

به گزارش راه ساری، هیچ چیز جای چشم را نمی گیرد. به همین خاطر وقتی فردی ادعا می نماید به چشم خودم دیدم باورپذیرتر است. دست اندرکاران هم باید با چشم خود با واقعیت ها آشنا شوند.

شنیدن کی بود مانند دیدن؟

به گزارش خبرنگاران، عصر ایران نوشت: خبر بازدید رییس قوۀ قضاییه از بند مجرمان امنیتی در زندان سنندج و در جریان سفر اخیر به استان کردستان از اخبار قابل تأمل روزهای اخیر است. هر چند به ظاهر امری معمول و عادی به نظر می رسد اما چون در سال های اخیر مسبوق به سابقه نبوده مورد توجه قرار گرفته و می توان نکاتی را دربارۀ این سفر و بازدید یادآور شد:

1. از ضرب المثل های مشهور فارسی این است: شنیدن، کی بود مانند دیدن؟ هیچ تجربه ای جای مشاهده را نمی گیرد. در گزارش ها واقعیت از نگاه گزارش دهنده تنظیم شده و هر قدر هم مورد وثوق گزارش گیرنده باشد، باز در مشاهده نکاتی به چشم او می آید که چه بسا در گزارش نیامده باشد. به همین خاطر است که مقامات ارشد کشورها در حالی که سفیر و نماینده دارند و می توانند به راحتی از راه دور تماس برقرار نمایند، رنج سفر را بر خود هموار می نمایند؛ هر چند که با امکانات امروزی سفر به معنی گذشته رنج و خطر به همراه ندارد ولی دور از شدن از محل اقامت به هر رو دشواری هایی دارد. هیچ چیز هم جای چشم را نمی گیرد. به همین خاطر وقتی فردی ادعا می نماید به چشم خودم دیدم باورپذیرتر است. دست اندرکاران هم باید با واقعیت ها با چشم خود آشنا شوند.

2. مدیرانی که مدام به سفر می روند و سرکشی می نمایند و در دفتر خود نمی مانند به مدیریت ایستاده و محیطی باور دارند و مدیرانی که در دفتر مستقرند و مایلند مانند برج مراقبت از مرکز کنترل نمایند به مدیریت نشسته و مرکزی. نمی توان گفت کدام بر دیگری ارجح است زیرا گاهی مدیریت نشسته احاطه بیشتر دارد ولی وقتی بحث حقوق مردم مطرح باشد، حضور در محل و رخ به رخ شدن نتایج بهتری دارد. به نظر می رسد رییس قوۀ قضاییه بر خلاف دورۀ قبل میخواهد از نزدیک با مسائل و واقعیت ها آشنا گردد.

تجربه سفرهای فشرده به نقاط مختلف کشور در جریان انتخابات بهار 1396 و روبه رو شدن با طبقات مختلف مردم احتمالا در این رویکرد مؤثر بوده و این بر خلاف تصویری است که از سلف ایشان داریم که چندان به این مواجهه ها علاقه نشان نمی داد و ترجیح او این بود که پاره ای از امور را به معاون اول واگذارد و خود درگیر علایق فلسفی و مطالعاتی بود یا در امور قضایی و حقوقی مشورت گیری از مسئولان رده اول را کافی می دانست.

3. مسئولیت زندانی با زندانبان است. از این روست که گاهی زندانیان از حربۀ اعتصاب غذا استفاده می نمایند. چون هر اتفاق ناگوار جدای جنبه های عاطفی و وجدانی مسئولیتی را متوجه مقامات بالاتر می نماید و از این رو شرط عقل آن است که علاج واقعه قبل از وقوع صورت پذیرد.

4. در بعضی موارد امکان طرح شکایت به صورت مکتوب وجود ندارد. اگر هم باشد یا قابل اثبات نیست یا اسناد کافی در اختیار نیست یا این بیم وجود دارد که فرد مورد شکایت درصدد تلافی برآید اما وقتی بازدید و سرکشی انجام می گردد این مجال فراهم می آید که موضوع مورد شکایت را با عالی ترین مقام در میان گذارد.

مثلا فرض کنیم زندانی از برخورد مأموری ناراضی باشد. نه می تواند نامه بنویسد و نه اطمینان داشته باشد رییس او رسیدگی می نماید اما در این بازدیدها این مجال در اختیار زندانی قرار می گیرد و اگر دیگران هم تأیید یا تکرار نمایند، چه بسا به تصمیم یا دستوری بینجامد.

5. در بعضی از مناصب و مسئولیت ها افتخار به تعداد بیشتر نیست و کوشش باید برای کاهش باشد. یکی از اقداماتی که آقای پرویز فتاح در دوران مسئولیت کمیتۀ امداد انجام داد، گزارش کاهش مشمولان یاری رسانی بود. او می گفت برای کمیتۀ امداد افتخار نیست که یک نفر از کودکی تا بزرگسالی مستمری بگیر کمیتۀ امداد باشد بلکه به عکس باید آنان را توانمند و از شمول خارج کند. زندان نیز این گونه است. در این گونه بازدیدها میل به کاهش تعداد زندانیان هم شکل هم می گیرد و از این نظر مثبت است.

6. حُسن دیگر، رسانه ای شدن خبرهایی از این دست است. هر قدر هم رسانه ها منتخب و مرتبط باشند اما همین که توجه رسانه ها جلب می گردد امکان اتفاقات بد کمتر و کمتر خواهد شد.

7. هر چه مقامات از محیط های بسته خارج شوند و صداهای دیگر را بشنوند، آنان را با واقعیت های جامعه آشناتر می نماید و از این رو نیز می توان و باید از این رویکرد استقبال کرد.

tour-france.ir: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز را همراه ما تجربه کنید.

tour-canada.ir: برای دیدار از شگفتی های کشور زیبای کانادا و دریافت ویزای مولتی 5 ساله کانادا با ما همراه باشید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 4545

به "شنیدن کی بود مانند دیدن؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شنیدن کی بود مانند دیدن؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید