طرز تهیه تارت انار ویژه شب یلدا
به گزارش راه ساری، خبرنگاران- در گذشته وقتی به شیرینی فروشی می رفتیم، نهایتا با چند نوع شیرینی مثل دانمارکی، خامه ای و ... روبرو می شدیم، اما این روز ها تنوع شیرینی ها بیش تر از سابق شده و در کافه ها یا شیرینی فروشی ها انواع کیک و دسر مثل وافل، چیزکیک، کاپ کیک، تارت و سایر شیرینی ها موجود است.
تارت یکی از شیرینی های پرطرفدار است که سطح روی آن باز می باشد و با انواع کرم، میوه های مختلف، مربا و خامه پر می گردد. تارت انار با کرم های مخصوص پاتیسر و انار از انواع این شیرینی خوشمزه است.
تارت یک شیرینی بین المللی بسیار خوشمزه و جذاب است که هواداران بسیار زیادی دارد و معمولا به عنوان دسر در مهمانی ها و مجالس از آن استفاده می گردد. در صورتی که در خمیر تارت شکر وجود نداشته باشد می توان داخل آن را با مواد غیر شیرین مانند مرغ یا میگو پر کرد و یا غذا هایی مانند سالاد الویه، سالاد اندونزی، کشک بادمجان و … را با آن سرو کرد.
خمیر تارت از ترکیب آرد، کره، شکر، نمک، وانیل و تخم مرغ و ریختن آن در قالب تارت تهیه می گردد تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف عمل می آید حال آنکه در دسته کیک ها پف از موارد غیر قابل حذف است. تهیه نان تارت کار سختی نیست، اما کمی حوصله می خواهد در این دستور سعی نموده ایم همه نکات و فوت و فن های تهیه یک تارت خوشمزه را برای شما شرح دهیم.
مواد اولیه لازم برای تهیه خمیر تارت
آرد 180 گرم
شکر 60 گرم
کره سرد 120 گرم
تخم مرغ درشت 1 عدد
نمک 1/4 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیرتارت
1- در مرحله اول آرد + نمک را با هم مخلوط کنید و 3 بار الک کنید این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد (حتما آرد را از الک ریز رد کنید) سپس شکر را به آن اضافه کنید این مواد را داخل غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید بعد کره سرد که به صورت حبه قندی خرد نموده اید را به آن اضافه کنید حدود 15 ثانیه غذاساز را روشن کنید تا حالت پودری گردد سپس تخم مرغ + وانیل را اضافه کنید و 15 ثانیه دیگر غذاساز را روشن کنید فقط حواستان باشد بیشتر از 15 ثانیه نگردد، چون خمیر خشک می گردد. در نهایت خمیر لطیفی به دست می آید آن را داخل مشما بپیچید و به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت دهید.
اگر غذاساز ندارید می توانید مواد را داخل مخلوط کن بریزید اگر مخلوط کن هم نداشتید همه مراحل را با دست انجام دهید فقط در این صورت کمی طولانی تر می گردد برای این منظور وقتی کره را به آرد اضافه کردید آن را با نوک انگشت ورز دهید تا خمیر حالت خرده نان پیدا کند سپس تخم مرغ + شکر + وانیل را با چنگال هم بزنید و به مخلوط کره + آرد + نمک اضافه کنید و به آرامی با سرانگشتان ورز دهید تا خمیر یک دستی به دست آید. در فرآیند کار اگر خمیر یک دست نشد یعنی همچنان حالت خرده نان داشت 1 قاشق غذاخوری شیر سرد یا آب سرد به آن اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا جمع گردد سپس لای سلفون یا مشما بپیچید و داخل یخچال قرار دهید. حواستان باشد خمیر را خیلی ورز ندهید این خمیر بسیار لطیف است و احتیاج به ورز دادن زیاد ندارد.
2- بعد از 1 ساعت خمیر را از یخچال خارج کنید اجازه دهید به دمای محیط برسد خمیر را به مدت 1 دقیقه ورز دهید سپس با وردنه از مرکز به اطراف به قطر نیم سانتی متر باز کنید خمیر را از پایین به بالا دور وردنه بپیچید و آن را داخل قالب مخصوص تارت که از قبل آن را با روغن جامد چرب نموده اید قرار دهید برای چرب کردن قالب نوک انگشتتان را به روغن آغشته کنید و به سطح قالب بمالید وقتی خمیر را روی قالب قرار دادید با یاری انگشتتان خمیر را به قالب بچسبانید با استفاده از یک چاقو اضافه های خمیر را از لبه قالب جدا کنید.
سپس با چنگال سطح خمیر را سوراخ کنید روی قالب را با سلفون بپوشانید و خمیر را به مدت 10 دقیقه داخل فریزر استراحت دهید بعد از اینکه خمیر را از فریزر خارج کردید روی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و روی آن مقداری نخود یا لوبیا بریزید که پف نکند. فر را از 15 دقیقه قبل روی درجه 175 تنظیم کنید تا گرم گردد سپس خمیر را به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا آماده گردد.
مواد اولیه لازم برای تهیه کرم پاتیسیر
آرد 20 گرم
شکر 50 گرم
شیر 200 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
وانیل 1 قاشق چایخوری
خامه قنادی 60 گرم
طرز تهیه کرم پاتیسیر
1- برای تهیه کرم پاتیسر ابتدا باید خامه قنادی را آماده کنید خامه را به روش ذیل فرم دهید:
معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته می گردد که آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه با همزن برقی هم بزنید، اما همان طور که می دانید در قنادی خیلی نباید روی این زمان بندی ها تمرکز کنید و مهم تر از زمان بندی این است که شما ابزاری که در اختیار دارید را بشناسید. به عنوان مثال ممکن است همزن شما یک همزن قوی یا متوسط باشد مسلما نتیجه ای که در 15 دقیقه با این دو همزن حاصل می گردد متفاوت است ممکن است با همزن متوسط در 15 دقیقه خامه آماده گردد، اما همان نتیجه با یک همزن قوی در 8 دقیقه به دست بیاید.
حالا اگر شما قدرت همزنتان را ندانید و با همزن قوی 15 دقیقه خامه را هم بزنید نهایتاً چیزی که به دست می آید خامه فرم گرفته نیست و اصطلاحاً خامه تبدیل به کره می گردد بنابراین به زمان بندی ها توجه کنید، اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد در این قسمت طریقه صحیح فرم دادن خامه قنادی را بیان می کنیم.
همواره وقتی خامه را از لوازم قنادی ها تهیه می کنید بسته به احتیاجتان آن را در بسته های نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کمتر بسته بندی کنید تا وقتی که خواستید از آن بهره ببرید فقط بسته مورد احتیاج را از فریزر خارج کنید برای آغاز کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید در دمای محیط قرار دهید تا یخ زدایی گردد و حالت بستنی پیدا کند.
بعد خامه را در کاسه بریزید و همزن را روی دور متوسط قرار دهید وقتی یک دست شد روی دور تند قرار دهید خامه وقتی زده شده نیست براق است، اما وقتی آغاز به آماده شدن می نماید کم کم رنگ آن مات می گردد وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید و با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید و خامه را زیر و رو کنید تا خامه های زیر ظرف هم زده گردد. بعد از اینکه خامه را آماده کردید آن را داخل یخچال قرار دهید.
علاوه بر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانه های خامه فرم گرفته این است که رد پره های همزن روی آن می افتد وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون می آورید باید خامه داخل آن گیر نموده باشد همچنین خامه وقتی آماده گردد اگر ظرف را بر عکس کنید نمی ریزد. وقتی خامه آماده شد آن را زیاد هم نزنید خامه را هر بار به اندازه احتیاجتان فرم دهید، چون بعد از یک بار فرم دهی دیگر نمی توانید برای تزیین کیک یا دسر ها از آن بهره ببرید.
2- زرده تخم مرغ + شکر + وانیل را با همزن دستی خوب مخلوط کنید سپس آرد را به آن اضافه کنید و مجدد با هم مخلوط کنید. شیر را در ظرف مناسبی ریخته روی حرارت قرار دهید وقتی دمای آن به 60 درجه رسید آن را از روی حرارت بردارید (از دماسنج بهره ببرید) ابتدا کمی از شیر را به مواد اضافه کنید تا با هم هم دما شوند در نهایت بقیه شیر را هم اضافه کنید حالا کل مواد را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد حرارت نه زیاد باشد نه کم تا زمانی که به غلظت فرنی برسد باید روی حرارت بماند.
بعد مواد را داخل بشقاب یا سینی بریزید روی آن سلفون بکشید و داخل یخچال قرار دهید وقتی خوب خنک شد داخل کاسه بریزید آن را هم بزنید تا از حالت لختگی در بیاید در این مرحله خامه را به آن اضافه کنید. وقتی تارت آماده شد بعد از اینکه سرد شد داخل سلفون بپیچید و حدود 20 دقیقه در فریزر قرار دهید تا خنک گردد بعد از اینکه از فریزر خارج کردید کرم را روی آن بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا کرم خودش را بگیرد.
مواد اولیه لازم برای تهیه کرم انار
ژله انار 1 بسته
آب جوش 1/2 پیمانه
آب انار 1 پیمانه
نشاسته ذرت 20 گرم
شکر 100 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه کرم انار
1- پودر ژله را داخل کاسه بریزید بعد آب جوش را به آن اضافه کنید حدود 2 دقیقه هم بزنید تا مخلوط گردد سپس برای اینکه دانه های ژله کاملا حل گردد آن را روی سماور یا داخل ماکروفر قرار دهید اگر خواستید ژله را داخل ماکروفر قرار دهید هر 30 ثانیه یکبار از ماکروفر خارج کنید دوباره هم بزنید و داخل ماکروفر قرار دهید تا کاملا دانه های ژله حل گردد حواستان باشد ژله نباید بجوشد وقتی دانه های ژله حل شد کنار بگذارید تا کمی خنک گردد.
2- آب انار + نشاسته + شکر + زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید به روش بن ماری یا روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید تا کرم به غلظت عسل برسد مواد را از روی حرارت برداشته ژله را به آن اضافه کنید و هم بزنید سپس از صافی رد کنید تا در نهایت یک کرم صاف و یکدست داشته باشید بعد وانیل را اضافه کنید و آن را روی کرم پاتیسر بریزید داخل یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد در نهایت با دانه های انار تزئین کنید. (بن ماری یعنی حرارت غیر مستقیم با استفاده از آب در این روش داخل ظرفی تا دو سوم ظرفیت آن آب ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا جوش آید. ظرف دیگری را انتخاب می کنیم که داخل ظرف اول رود در ظرف دوم مایه مورد نظر را ریخته و به شکل غیر مستقیم حرارت می دهیم حواستان باشد به هیج عنوان نباید آب داخل ظرف دوم گردد.)
منبع: فراروبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
بانوی ایران: مجله خبری و ورزشی بانوان، مجله خانواده