طرز تهیه توپک هویج

به گزارش راه ساری، توپک هویج یه شیرینی یا میان وعده خونگی ساده و خوش رنگه که با هویج پخته یا رنده شده درست می شه و هم برای پذیرایی ساده و هم برای عصرونه یا حتی یه خیلی می چسبه. این توپک ها بدون فر آماده می شن، موادش در دسترسه و می تونین بسته به ذائقه تون طعمش رو با گردو، نارگیل یا ادویه های دیگر کمی تغییر بدین، به خاطر همین هم درست کردنش راحته هم نتیجه اش دلنشینه. در این مطلب از در ما طرز تهیه توپک هویج رو بهتون یاد می دیم.

طرز تهیه توپک هویج

طرز تهیه توپک هویج در یک نگاه

برای تهیه توپک هویج، اول هویج ها رو بشورین، پوست بگیرین و ریز خرد کنین، بعد با مقدار کم آب روی حرارت ملایم بپزین تا کاملاً نرم بشن و آبشون کشیده بشه، هویج پخته رو کاملاً پوره کنین و کنار بذارین، بیسکویت ها رو جداگانه کاملاً خرد و پودر کنین.

پوره هویج رو با کره، دارچین و عسل یا شکر روی حرارت ملایم تفت بدین تا خوش عطر و کمی غلیظ بشه. بیسکویت پودر شده و مقداری پودر نارگیل رو کم کم اضافه کنین تا مواد حالت خمیری و منسجم پیدا کنه. مواد رو از روی حرارت بردارین، بعد از کمی خنک شدن توپک ها رو فرم بدین، داخل پودر نارگیل یا کنجد بغلتونین و در آخر بذارین مدتی داخل یخچال استراحت کنن. بعد از استراحت توپک ها آماده سرو هستن.

شما می تونید مقدار مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه توپک هویج رو در ادامه بخونید.

مواد لازم برای تهیه توپک هویجی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
هویج2 عدد میانه
بیسکویت پتی بور1 بسته
عسل یا شکر1 تا 2 قاشق غذاخوری
کره1 قاشق غذاخوری
دارچیننصف قاشق چای خوری
پودر نارگیل (برای داخل توپک)2 قاشق غذاخوری
پودر نارگیل، کنجد یا پسته (خرد شده)برای غلتاندن توپک هویج

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه توپک هویج: 30 دقیقه

مقدار کالری در هر 100 گرم توپک هویج: حدود 220 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه توپک هویج ساده و خانگی

توپک هویج از اون خوراکی های ساده ایه که با کمی دقت توی مراحلش، هم خوش فرم درمیاد هم بافت لطیف تری پیدا می کنه. اگه هر مرحله با حوصله انجام بشه، نتیجه نهایی توپک های یکدستیه که هم برای پذیرایی مناسبن هم برای نگه داشتن تو یخچال.

مرحله اول: هویج ها رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه توپک هویج، هویج ها رو چند بار زیر آب بشورین تا گل و آلودگی کاملاً پاک بشه، بعد با پوست کن پوست بگیرین و سر و تهشون رو بزنین. هویج ها رو به تکه های کوچیک تر یا ورقه ای خرد کنین تا موقع پخت هم زودتر نرم بشن هم یکنواخت بپزن. هرچی خرد کردن ریزتر و منظم تر باشه، آخر کار پوره صاف تری دارین و توپک ها بافت لطیف تری پیدا می کنن.

مرحله دوم: هویج های خردشده رو با حرارت ملایم بپزین تا کاملاً نرم بشن

هویج ها رو داخل قابلمه کوچیک بریزین و فقط در حدی آب اضافه کنین که کف قابلمه رو بگیره. قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارین و اجازه بدین هویج ها آروم بپزن. در طول پخت گهگاهی هم بزنین و آخر کار مطمئن بشین آب اضافه کاملاً کشیده شده. وقتی هویج با فشار قاشق له می شه و سفتی نداره، یعنی کاملاً آماده ست.

مرحله سوم: هویج پخته رو کاملاً پوره و یکدست کنین

هویج های پخته رو یا با گوشت کوب دستی یا با مخلوط کن کاملاً پوره کنین. تو این مرحله مهمه که هیچ تکه ای از هویج باقی نمونه، چون تیکه های درشت باعث می شن توپک ها موقع فرم دادن ترک بخورن یا ظاهر نامنظم پیدا کنن. پوره نهایی باید نرم، یکدست و بدون آب اضافی باشه.

مرحله چهارم: بیسکویت ها رو کاملاً خرد و پودر کنین

بیسکویت ها رو داخل غذاساز بریزین یا داخل کیسه بریزین و با وردنه یا گوشت کوب کاملاً خرد کنین تا به حالت پودر نرم دربیان. بهتره بیسکویت ذره درشت نداشته باشه، چون دونه های بزرگ موقع ترکیب شدن با هویج خوب انسجام پیدا نمی کنن و ممکنه توپک ها از هم باز بشن.

شما می تونید بیسکوئیت پتی بور رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: پوره هویج رو با کره و مواد طعم دهنده تفت بدین

پوره هویج رو داخل تابه بریزین، کره رو اضافه کنین و روی حرارت ملایم آغاز به هم زدن کنین. بعد دارچین و عسل یا شکر رو اضافه کنین و کاملاً مخلوط کنین. این کار باعث می شه هم عطر دارچین آزاد بشه، هم طعم خامی هویج گرفته بشه و هم رطوبت اضافی مواد کم بشه. چند دقیقه تفت ملایم کافیه، حواستون باشه مواد ته نگیره.

شما می تونید عسل، شکر و پودر دارچین رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: بیسکویت خردشده و پودر نارگیل رو اضافه کنین

در این مرحله از طرز تهیه توپک هویج، بیسکویت خردشده رو کم کم داخل تابه بریزین و هم زمان هم بزنین تا مواد آغاز کنه به جمع شدن. بعد پودر نارگیل () رو اضافه کنین تا مخلوط غلیظ تر و منسجم تر بشه. در این مرحله باید به قوام دقت کنین؛ مواد نباید شل باشه و نباید به دست بچسبه. وقتی مواد به صورت یک توده از دیواره تابه جدا شد، بافتش آماده فرم گرفتنه.

شما می تونید پودر نارگیل رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: توپک هویج را فرم بدین

تابه رو از روی حرارت بردارین و بذارین مواد کمی خنک بشه تا دست تون نسوزه. بعد به مقدار یه گردوی کوچیک از مواد بردارین و با کف دست گرد کنین. توپک ها رو داخل پودر نارگیل، کنجد یا خلال پسته () بغلتونین تا کاملاً پوشش بگیرن. بعد همه توپک ها رو داخل ظرف بچینین و حداقل 30 دقیقه داخل یخچال بذارین تا خودشون رو بگیرن و شکل شون ثابت بشه.

شما می تونید کنجد یا خلال پسته رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: توپک های هویج رو سرو و نگهداری کنین

بعد از استراحت، توپک ها آماده خوردنن و بافت سفت تر و طعم منسجم تری دارن. می تونین همون موقع سرو کنین یا داخل ظرف دربسته تو یخچال نگه دارین. این توپک ها تا چند روز داخل یخچال سالم می مونن و برای عصرونه، پذیرایی یا دسر سبک کاملاً مناسبن.

روش های دیگر طرز تهیه توپک شیرینی توپک هویج

برای تنوع دادن به توپک هویج می تونین با حفظ ساختار اصلی دستور پخت از ترکیب مواد متفاوت استفاده کنین و طعم ها و بافت های تازه بسازین. روش های زیر همگی پایه مشابهی دارن و فقط در برخی مواد یا یکی دو مرحله تفاوت دارن که در ادامه شرح داده می شه.

طرز تهیه توپک هویج با شیر

در این روش مراحل کلی شبیه روش اصلیه و فقط تفاوتش در مرحله تفت دادنه. بعد از پوره کردن هویج به جای کره و آب، پوره هویج رو با مقدار کمی شیر روی حرارت ملایم تفت بدین تا هم بوی خامی گرفته بشه هم کمی غلیظ بشه و بعد از اون شیرینی، دارچین، بیسکویت پودر شده و پودر نارگیل رو مثل روش اصلی اضافه کنین و ادامه مراحل فرم دادن و استراحت دادن دقیقاً مثل دستور پایه انجام می شه.

طرز تهیه توپک هویج رژیمی

این روش از نظر مراحل کاملاً شبیه روش اصلیه اما مواد سبک تر استفاده می شه. هویج رو مثل قبل بپزین و پوره کنین ولی کره رو حذف کنین یا خیلی کم کنین و به جاش از مقدار کمی آب هویج یا شیر کم چرب برای گرفتن رطوبت استفاده کنین، شکر یا عسل رو با مقدار کم عسل یا شیرین کننده رژیمی جایگزین کنین و بیسکویت ساده یا بلغور جو دوسر پودر شده و پودر نارگیل اضافه کنین تا مواد شکل بگیره و بقیه مراحل فرم دادن و سرد کردن مشابه روش اصلیه.

طرز تهیه توپک هویج و سیب

در این مدل مرحله آماده سازی کمی فرق می کنه ولی ادامه کار شبیه روش اصلیه. سیب رو پوست بگیرین و رنده کنین یا به تکه های کوچیک خرد کنین و همراه هویج بپزین تا هر دو کاملاً نرم بشن و آبشون کشیده بشه، بعد با هم پوره کنین و مثل دستور اصلی با کره، دارچین و شیرین کننده تفت بدین، در ادامه بیسکویت و پودر نارگیل رو اضافه کنین و بعد از منسجم شدن مواد فرم دادن و روکش کردن دقیقاً مثل روش پایه انجام می شه.

طرز تهیه توپک هویج و خرما

این روش هم از نظر ترتیب کلی شبیه روش اصلیه و تفاوتش بیشتر توی شیرین کننده ست. بعد از پخت و پوره کردن هویج، خرماهای بدون هسته رو جداگانه خرد کنین یا له کنین و همراه پوره هویج روی حرارت ملایم تفت بدین تا کاملاً با هم ترکیب بشن و مزه ها آزاد بشه، بعد بیسکویت پودر شده و پودر نارگیل رو اضافه کنین تا مواد جمع بشه و ادامه مراحل یعنی خنک شدن، فرم دادن و غلطوندن کاملاً مثل روش اصلی انجام می شه.

نکات مهم در طرز تهیه توپک هویج خانگی

  • برای داشتن توپک هویج خوش طعم و بافت دار بهتره هویج هایی رو انتخاب کنین که تازه، سفت و به رنگ نارنجی پررنگ باشن چون هم طعم بهتری دارن هم توپک ها رو خوش رنگ تر می کنن.
  • هویج ها رو با مقدار خیلی کم آب بپزین و اجازه بدین آبشون کاملاً کشیده بشه چون باقی موندن آب باعث شل شدن مواد نهایی می شه.
  • پوره هویج باید کاملاً یکدست و بدون تکه باشه تا هنگام فرم دادن توپک ها ترک نخورن و ظاهر منظم تری داشته باشن.
  • بعد از پوره کردن، هویج رو حتماً چند دقیقه تفت بدین تا رطوبت اضافه گرفته بشه و طعم خامی از بین بره.
  • بیسکویت ها رو کاملاً ریز و یکنواخت پودر کنین چون تکه های درشت باعث وا رفتن یا ترک خوردن توپک ها می شن.
  • مقدار شیرین کننده رو حتماً با توجه به مقدار شیرینی طبیعی هویج تنظیم کنین و از همون ابتدا کم اضافه کنین و در صورت احتیاج بیشتر کنین.
  • اضافه کردن مواد خشک مثل بیسکویت پودر شده و پودر نارگیل باید تدریجی باشه تا بافت مواد نه خیلی سفت بشه و نه شل بمونه.
  • وقتی مواد از دیواره تابه جدا می شن و به صورت یک خمیر منسجم درمیاد یعنی ترکیب آماده فرم دادنه.
  • بعد از برداشتن مواد از روی حرارت اجازه بدین کمی خنک بشن چون داغ بودن مواد فرم دادن رو سخت می کنه.
  • برای یکدست بودن مقدار توپک ها بهتره همه رو تقریبا به یک مقدار بردارین و بعد شکل بدین.
  • غلطوندن توپک ها در پودر نارگیل یا کنجد زمانی برترین نتیجه رو می ده که سطح توپک کمی خنک شده باشه.
  • قراردادن توپک ها در یخچال حداقل به مدت نیم ساعت یاری می کنه بافتشون سفت تر و خوش فرم تر بشه.
  • اگر حس کردین مواد خیلی شله می تونین مقدار کمی بیسکویت پودر شده اضافه کنین تا تعادل حفظ بشه.
  • این آموزش توپک هویج رو می تونین با تغییر نوع شیرین کننده یا روکش متناسب با ذائقه تون شخصی سازی کنین.
  • توپک های هویج رو بهتره در ظرف دربسته و داخل یخچال نگهداری کنین تا تازگی و طعمشون حفظ بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن توپک هویج

توپک هویج رو چطور درست کنیم که فرم خوبی داشته باشه؟

برای اینکه توپک ها خوش فرم بشن باید آب هویج کاملاً کشیده شده باشه و پوره هویج قبل از فرم دادن روی حرارت کمی تفت داده شده باشه تا رطوبت اضافه نداشته باشه.

اگه توپک هویج شل شد یا آب انداخت چکار کنیم؟

معمولاً به خاطر باقی موندن آب هویج یا کم بودن مواد خشکه و می تونین با چند دقیقه تفت بیشتر یا اضافه کردن مقدار کمی بیسکویت پودر شده بافتش رو اصلاح کنین.

می شه توپک هویج رو بدون کره درست کرد؟

بله می تونین کره رو حذف کنین و به جاش از مقدار کمی آب هویج یا شیر کم چرب استفاده کنین تا مواد بیش از حد خشک نشن.

برترین نوع هویج برای توپک هویج کدومه؟

هویج های تازه و سفت با رنگ نارنجی پررنگ برترین انتخاب هستن چون هم طعم بهتری دارن هم بافت نهایی رو بهتر می کنن.

چرا باید بیسکویت کاملاً پودر بشه؟

چون تکه های درشت بیسکویت باعث می شن توپک ها موقع فرم دادن ترک بخورن یا منسجم نشن.

مقدار شیرین کننده توپک هویج چقدر باید باشه؟

مقدار شیرینی رو بهتره با توجه به شیرینی طبیعی هویج تنظیم کنین و کم کم اضافه کنین تا طعم نهایی متعادل بشه.

می شه توپک هویج رو رژیمی درست کرد؟

بله با حذف کره و کاهش شیرین کننده و استفاده از بیسکویت ساده یا جو دوسر پودر شده می تونین نسخه رژیمی تهیه کنین.

چرا باید مواد توپک رو قبل از فرم دادن خنک کنیم؟

چون مواد داغ حالت خمیری مناسبی ندارن و فرم گرفتنشون سخت می شه ولی بعد از کمی خنک شدن راحت تر شکل می گیرن.

چقدر باید توپک ها تو یخچال بمونن؟

حداقل نیم ساعت زمان بدین تا توپک ها خودشون رو بگیرن و هنگام سرو وا نرن.

می شه توپک هویج رو فریز کرد؟

بهتره فریز نکنین چون بافتش بعد از یخ زدایی شل می شه و کیفیت اولیه خودش رو از دست می ده.

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 آذر 1404 بروزرسانی: 24 آذر 1404 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 14975

به "طرز تهیه توپک هویج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه توپک هویج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید