مزیت چابهار برای تمام منطقه، انتقال کالا از چابهار؛ دالان ترانزیتی سایر کشورها

به گزارش راه ساری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل با تاکید بر این که انتقال نخستین محموله صادراتی افغانستان از جهت چابهار به هند نقطه آغاز اجرای توافق سه جانبه به شمار می رود، گفت: ایران، هند و افغانستان این اتفاق و پدیده را در چارچوب رقابت نمی بینند و اگر قرار است رقابتی هم باشد در زمینه کاهش هزینه ها و تولید جاذبه بیش تر به منظور استفاده طرف های مختلف از این جهت خواهد بود.

مزیت چابهار برای تمام منطقه، انتقال کالا از چابهار؛ دالان ترانزیتی سایر کشورها

محمدرضا بهرامی در گفت وگو با خبرنگاران در تشریح چگونگی انتقال نخستین محموله کالاهای صادراتی افغانستان به هند از راستا چابهار گفت: همان طور که می دانید نخستین محموله کالاهای صادراتی افغانستان از راستا بندر چابهار به مقصد هند ارسال شد که این محموله شامل 570 تن و دو قلم کالا بوده است.

انتقال کالا از راستا چابهار نقطه آغازی برای اجرایی کردن این راستا ترانزیتی است

وی گفت: این اتفاق درواقع نقطه آغازی برای عملیاتی و اجرایی کردن این راستا تجارتی و ترانزیتی است و طبیعتا طی هفته های آینده با توجه به توافقاتی که قبلا اجرا شده، مسئولین جاده ای و راه دو کشور قرار است با یکدیگر دیدار داشته و نقاط ضعف و مسائل را به منظور فعال تر کردن این راستا مورد بررسی قرار داده و در جهت حل و برطرف کردن آن اقدام کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان یاد آور شد که این اقدام نقطه آغاز اجرایی کردن توافقی بود که در سال 95 مقامات ارشد ایران، هند و افغانستان به امضاء رساندند، در واقع این راستا، به عنوان دالان تزانزیتی نه تنها میان این سه کشور بلکه سایر کشورها هم خواهد بود.

بهرامی افزود: طبیعی است که این روند، ادامه پیدا خواهد کرد و با توجه به این که تلاش هایی صورت می گیرد تا در ادامه تقویت زیرساخت ها، بتوانیم خط ریلی میان، چابهار - زاهدان و زابل را هم تکمیل کنیم، امیدواریم بتوانیم از ظرفیت های موجود این سه کشور استفاده کرده و برای توسعه اقتصادی، تجاری و ترانزیتی این منطقه در گام اول قدم برداریم.

سفیر کشورمان در کابل همچنین گفت: امیدواریم در گام بعدی با وارد کردن دیگر کشورهای منطقه ازجمله کشورهای آسیای میانه و کشورهای حوزه قفقاز، بتوانیم این راستا را تبدیل به یک نقطه اتصال بین کشورهای مختلف و در جهت در هم تنیدگی بیش تر موضوعات اقتصادی در چارچوب منافع متقابل قرار دهیم.

وی درباره میزان پیشرفت این خط ریلی گفت: ما به طور کلی از هرگونه سرمایه گذاری که در این رابطه به عمل آید چه از جانب کشورهای منطقه و چه کشورهای خارج از منطقه استقبال می کنیم، اما آنچه تاکنون اجرا شده متکی بر سرمایه ملی جمهوری اسلامی ایران بوده که بخشی از زیرسازی ها اجرا شده و بنا، بر این است که تکمیل شود.

ایجاد خط ریلی به مفهوم کاهش قیمت ها و قدرت رقابت بیش تر است

بهرامی تاکید کرد: در واقع اضافه شدن خط ریلی به مفهوم کاهش قیمت ها و قدرت رقابت بیش تر بوده و دالان ترانزیتی از آن برخوردار خواهد بود.

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره نوع محصولاتی که از این راستا صادر می شود، گفت: اقدامی که اجرا شده یک اقدام آزمایشی بود تا بتوانیم تمام نقاط ضعف و خلاء هایی که در عمل با آن روبرو می شویم را چه در حوزه ترابری یا کشتی رانی شناسایی و راهکارهایی که می تواند توسط هر کشور برای تکمیل تر کردن این راستا مورد بهره برداری و استفاده قرار گیرد را بررسی کنیم و به سمتی برویم که این راستا را به عنوان یک راستا دائمی مورد استفاده قرار دهیم.

ضرورتی برای مشخص زمان بندی مراحل بعدی ارسال کالا از این راستا وجود ندارد

سفیر کشورمان در کابل درباره این که آیا زمان بعدی ارسال کالا مشخص است؟ اظهار کرد: این روندی است که آغاز شده و من بعد راستا طبیعی خود را طی خواهد کرد و ضرورتی برای مشخص زمان بندی مراحل بعدی ارسال کالا وجود ندارد.

وی با اشاره به برگزاری مراسم روز چابهار(7 اسفند ماه) گفت: با توجه به توافق سه جانبه ای که اجرا شده بنا، بر این است که این اقدام استمرار یابد و قرار نیست که در هر نوبت اطلاع رسانی کنیم. البته مربوط به محموله های مشخصی نخواهد بود و طبیعتا با توجه به پروتکل هایی که در حوزه ترانزیت و تجارت بین کشورها وجود دارد و با توجه به نوع کالایی که قرار است از این راستا ارسال شود، بخش های مربوطه وارد تعامل و گفت وگو خواهند شد تا بتوانند توسعه بهره برداری از این راستا را تسهیل کنند.

استفاده از راستا بندر چابهار یک مزیت برای تمام منطقه محسوب می شود

بهرامی در ادامه ابراز کرد: نکته مهم این است که در بندر چابهار توافق سه جانبه ای اجرا شده و استفاده از این راستا یک مزیت برای تمام منطقه محسوب می شود. لذا ایران، هند و افغانستان این اتفاق و پدیده را در چارچوب رقابت نمی بینند و اگر قرار است رقابتی هم باشد در زمینه کاهش هزینه ها و تولید جاذبه بیش تر به منظور استفاده طرف های مختلف از این راستا خواهد بود.

این دیپلمات ارشد کشورمان در سرانجام گفت: پیام این اتفاق، این است که همکاری های منطقه ای به صورت اصولی در چارچوب منافع متقابل کشورها به عنوان اصل پایدار مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.

لازم به ذکر است، نخستین محموله کالاهای صادراتی افغانستان به هند از راستا چابهار روز یک شنبه هفته جاری انتقال یافت که در این مراسم بهرامی سفیر کشورمان در کابل، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان و سفیران کشورهای هند و ترکیه نیز در منطقه نیمروز افغانستان حضور داشتند.

بر همین اساس، 23 کامیون متعلق به افغانستان از شهر زرنج، مرکز ولایت نیمروز در همسایگی استان سیستان و بلوچستان به سمت بندر چابهار حرکت کردند. رؤسای جمهور ایران، افغانستان و هندوستان پیش از این توافق سه جانبه ای را امضا کردند که هدف از این موافق نامه توسعه بندر چابهار و بهره برداری های اقتصادی از این بندر راهبردی است. هند نیز سرمایه گذاری گسترده ای را در چابهار آغاز کرده است.

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی، تفریحی و گردشگری

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 شهریور 1400 بروزرسانی: 20 شهریور 1400 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 1522

به "مزیت چابهار برای تمام منطقه، انتقال کالا از چابهار؛ دالان ترانزیتی سایر کشورها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مزیت چابهار برای تمام منطقه، انتقال کالا از چابهار؛ دالان ترانزیتی سایر کشورها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید