همه چیز درباره محصولات کفیر پروبیوتیک ناری
به گزارش راه ساری، در داستان ها و افسانه های قدیمی، کوهی در دوردست ها به نام قاف ذکر شده است که بسیار بلند و دست نیافتنی است. در قله آن، سنگی از بهشت قرار گرفته است. این جواهر که رنگ آسمان از آن است، اطرفش را به بهشتی خرم تبدیل نموده است که در آن مایع حیات جریان دارد و همه را شیفته رسیدن به قله کوه نموده است.
امروزه بسیاری اعتقاد دارند منظور از قاف همان قفقاز، سرچشمه کفیر است. این دانه برای اولین بار بیش از 2000 سال پیش در کوه های قفقاز کشف شد. سلامت و طول عمر ساکنین این منطقه معروفیت زیادی دارد، که آن را به استفاده از دانه های سحرآمیز کفیر ربط می دهند. در ادامه با محصولات کفیر پروبیوتیک ناری بیشتر آشنا شوید.
کفیر پروبیوتیک ناری
پروبیوتیک به معنی مفید برای زندگی است. این باکتری های مفید یا همان پروبیوتیک ها در بدن به هضم غذا، بهبود عملکرد روده و تولید مواد مغذی یاری می نمایند و بسته به نوعشان سلامت هر بخش از بدن را بهبود می بخشند. کفیر نوعی دانه پروبیوتیک طبیعی، سرشار از ویتامین های گروه ب، کلسیم، ویتامین کا، فسفر و منیزیم است. دانه کفیر در شیر بیشترین فعالیت را دارد که طی تولید برای تولید محصولات دیگر پروبیوتیکی به مایعی ترش و گازدار تبدیل می گردد. این مایع ترش مزه مغذی و مفید در محصولات پروبیوتیکی ناری استفاده می گردد. ترکیبات محصولات ناری کاملا طبیعی است و از مواد افزودنی در آن استفاده نمی گردد.
فواید کفیر پروبیوتیک
از فواید بسیار کفیر پروبیوتیک برای بدن می توان به موارد اشاره می کنیم:
کاهش التهاب و عفونت
مصرف منظم محصولات کفیر ناری به مبارزه با باکتری های مضر، افزایش فعالیت ضد اکسایشی بدن و کاهش التهاب یاری می نماید. با مصرف روزانه دو لیوان کفیر ناری احتیاجی به آنتی بیوتیک پیدا نخواهید کرد. مطالعات گوناگونی نشان داده است که کفیر با تولید مواد آنتی باکتریال طبیعی به تقویت سیستم ایمنی بدن به خصوص در مواجهه با عفونت های تنفسی یاری می نماید.
کفیر ناری؛ پروبیوتیک طبیعی
متاسفانه سبک زندگی امروزی ما تهدید برای سلامتمان محصوب می گردد و در دنیایی سمی زندگی می کنیم. محصولات کفیر ناری حاوی 10 میلیارد کلنی از باکتری های مفید پروبیوتیک است که با جلوگیری از رشد باکتری های مضر روده به بهبود شرایط سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. با نوشیدن یک فنجان کفیر، حدود 5 تریلیون پروبیوتیک سودمند دریافت خواهید کرد.
حس شادابی و سرزندگی
کفیر با داشتن تریپتوفان مانند قرص های آرام بخش و ضد اضطراب عمل می نماید و به صورت طبیعی و بدون هیچگونه عوارض جانبی شما را شاداب و سرزنده می نماید. کفیر ماده مناسبی برای تمدد اعصاب و بهبود افسردگی است.
بهبود هضم
پروبیوتیک ها باکتر های زنده مفید هستند که اغلب در روده انسان وجود دارند. مصرف این محصولات باعث تعادل باکتری های سودمند در روده شده و با تنظیم متابولیسم بدن موجب بهبود فرآیند هضم غذا می گردد.
تقویت استخوان ها
استفاده از یک کاسه ماست کفیر پروبیوتیک ناری (معادل 225 گرم)، یک سوم احتیاج بدن به کلسیم را برطرف می نماید. علاوه بر این محصولات ناری منبع فوق العاده ای از ویتامین های گروه ب به ویژه B1 و B2، پتاسیم، منیزیم، فسفر، ویتامین K و انواع اسید آمینه های لازم است.
تقویت سیستم ایمنی بدن
همانطور که قبلا اشاره شد این محصولات سلامت روده را تضمین می نماید، جایی که 70 تا 80 درصد سلول های سیستم ایمنی در آن قرار دارند. بنابراین باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی و مقاومت بدن در مقابل بیماری ها می گردد.
هضم لاکتوز
افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند می توانند از محصولات ناری، از جمله ماست و دوغ کفیر ناری استفاده نمایند.
برای بیشتر دانستن درباره فواید کفیر، هفت حقیقت درباره این محصول ارزشمند را بخوانید.
علت مزه تند و اسیدی کفیر
شاید هنگام استفاده متوجه تفاوت طعم دوغ و کفیر شده باشید. از آنجایی که کفیر از میکروارگانیسم های زنده و فعال تشکیل شده است، به مرور زمان مقدار گاز موجود در آن تغییر می گند. یکی از ویژگی های کفیر تولید گاز طبیعی است. این چیزی است که محصول کفیر کاله را از محصولات لبنی، ماست و نوشیدنی های موجود متمایزتر و سالم تر می نماید. مقدار ترشی و گاز محصول با گذشت زمان افزایش می یابد، که نشانگر این است که باکتر های کفیر ناری زنده هستند و به فعالیت های سازنده خود ادامه می دهد و اصلا به معنی خراب شدن یا از دست دادن خواص تغذیه ای آن نیست.
کفیر فاسد شده مزه تلخ دارد که این موضوع به علت فرآیند تولید منحصر به فرد آن بسیار نادر است. برای حفظ طعم محصول بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید. گرم شدن باعث افزایش فعالیت باکتری ها و در نهایت افزایش تولید گاز می گردد به همین علت اگر بیرون از یخچال بماند ممکن است ظرف باد کند و محصول از آن بیرون بریزد.
تفاوت ماست کفیر ناری و ماست معمولی
ماندگاری پروبیوتیک های معمولی در دستگاه گوارش حدود یک تا دو ساعت است در صورتیکه پروبیوتیک های کفیر ناری به طور میانه 12 ساعت در سیستم گوارش می مانند. ارزش یک پروبیوتیک به زمان ماندگاری آن در دستگاه گوارش است، برخی از ماست ها هم دارای پروبیوتیک هستند اما تعداد و ماندگاری آن ها با کفیر قابل مقایسه نیستند.
درباره تفاوت دوغ معمولی و نوشیدنی کفیر پروبیوتیک هم بخوانید.
مصرف محصولات ناری برای سنین مختلف مفید است
محصولات ناری برای زنان، مردان، بچه ها و خانم های باردار مفید است. با توجه به اینکه لاکتوز این محصولات بسیار کم است برای بچه ها (به ویژه آن هایی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، مفید است. بعلاوه به علت تعداد زیاد پروبیوتیک ها موجب تقویت سیستم ایمنی آن ها هم می گردد.
آشپزی با محصولات ناری
مصرف محصولات پروبیوتیک ناری در صورتیکه به صورت خام به همراه غذا یا به عنوان سس سرد مصرف شوند برترین کارایی را خواهند داشت و اثرات سلامتی بخش آن از بین نمی رود. بعلاوه می توانید با استفاده از پنیر کفیر ناری انواع سالادها را تهیه کنید. طرز تهیه سالاد میوه با ماست کفیر و طرز تهیه سس فلفل کفیر را بخوانید. این محصولات در بسیاری از غذاها قابلیت استفاده دارند اما تعدادی از پروبیوتیک های آن در فرآیند پختن از بین می رود. طرز تهیه فتوچینی آلفردو با سس کفیر را بخوانید.
منبع: کتاب کاله