هوشمندسازی تکنولوژی نانو می تواند به درمان سرطان کمک کند
به گزارش راه ساری، خبرنگاران/خراسان رضوی رئیس قطب علمی رایانش نرم و پردازش هوشمند اطلاعات در دانشگاه فردوسی گفت: یکی از تاثیرات هوشمندسازی در تکنولوژی نانو در زمینه دارورسانی است که اگر بتوان در این دانش به عمق لازم دست یافت، می توان مرض سرطان را تنها با یک سرم درمان کرد.
محمدرضا اکبرزاده توتونچی امروز، 27 بهمن ماه، در همایش هوش مصنوعی که در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: این موضوع حداقل از دیدگاه نظری و در قالب شبیه سازی ها قابل انجام است.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی نقشی فزآینده در جامعه فردا که متعلق به همه است، خواهد داشت، گفت: در قطب علمی کشور یکی از مواردی که همیشه مد نظر ما بوده، کمک به توسعه این علم است تا بتوانیم آن را در تمام رشته های مهندسی و در موقعیت هایی که می تواند موفقیت زیادی را کسب کند، گسترش دهیم.
اکبرزاده توتونچی افزود: قطب علمی زیر نظر وزارت علوم فعالیت دارد. دانشگاه فردوسی یک قطب علمی در حوزه مهندسی مکانیک در سطح کشور در اختیار دارد که مختص پردازش هوشمند اطلاعات است. در کل در کشور ما 150 قطب علمی فعال است که از این تعداد 108 قطب علمی در استان تهران واقع شده است و کمتر از یک سوم قطب های علمی در سراسر کشور پراکنده است. البته این عدم توازن در پراکنش قطب های علمی مهندسی در کشور بیشتر به چشم می آید؛ در واقع از 64 قطب علمی مهندسی در ایران، 57 قطب در تهران و یک دهم دیگر خارج از تهران است.
رئیس قطب علمی رایانش نرم و پردازش هوشمند اطلاعات در دانشگاه فردوسی شرح داد: انگیزه ما حل چالش های پیش روی بشریت که دامن گیر ما خواهد بود و بیشتر متوجه نسل جوان بوده، است. در دنیای امروز یک روزنه امید وجود دارد و آن حجم اطلاعاتی است که روزبه روز درحال افزایش است. ما باید بدانیم در قبال همه مسائلی که داریم چگونه برخورد کنیم. در این میان یک روزنه امید برای ما داده هایی است که در اختیار ما واقع شده است.
وی افزود: اگر این اطلاعات در اختیار ما باشد، فرصتی را ایجاد خواهد کرد تا به حل مسائل خود بپردازیم. مساله دیگر این است که این داده ها از یک جنس نیست بلکه بسیار متنوع و متفاوت و همه جایی و پراکنده است؛ یعنی ممکن است در رابطه با صحت این اطلاعات مشکل وجود داشته باشد.
اکبرزاده توتونچی اظهار کرد: ما با چالش های زیادی در حوزه تصمیم گیری روبرو هستیم. در حال حاضر این چالش ها مشخص است. به همین جهت لازم است مسئولان مهارت هایی برای پردازش درست اطلاعات جهت تصمیم گیری بهتر کسب کنند. به این روش تبدیل اطلاعات به دانش و تبدیل دانش به خرد گفته می شود. این خرد است که در همه جا معنا پیدا می کند و در طول زمان از معنای آن کاسته نمی شود.
مهندسان سازندگان آینده هستند
وی خاطر نشان کرد: در برخورد با انقلاب انبوه اطلاعات باید بدانیم مجموعه اطلاعات چطور می تواند به ما کمک کند. مسائل فراوان هستند و همه آن ها در مهندسی حل نخواهد شد اما ما سازندگان آینده هستیم و این تنها تفاوت دانش مهندسی با دیگر علوم است. در علوم مختلف، کشف رموز هستی مساله اصلی است اما در دانش مهندسی ما به دنبال استفاده از این رموز برای بهره بردن و ساختن آینده هستیم. مهندسی می تواند به ما امکان پرواز بدهد اما نمی تواند همه مسائل را حل نماید.
رئیس قطب علمی رایانش نرم و پردازش هوشمند اطلاعات در دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه ما به دنبال به کارگیری هوش مصنوعی برای حل همه چالش ها هستیم و این موضوع اتفاق خواهد افتاد، ادامه داد: این تحولات مربوط به ابعاد بسیار وسیع است و از اتومبیل های خودران گرفته تا دستگاه برنج دم کن گسترش یافته و قابل استفاده است. آرزوی دیرینه بشر، حتی از زمان ارسطو، این بود که چیزی بسازد که بر همه چیز دانا و توانا باشد.
اکبرزاده توتونچی بیان نمود: یکی از ویژگی های هوش مصنوعی این است که آموزش می بیند؛ سپس از آن اطلاعاتی طلب می شود که قبلا به آن داده نشده است. حال اگر هوش مصنوعی بتواند پاسخ صحیحی به سوالات بدهد، یعنی هوشمند است. معمولا در تعریف هوشمندی، ترادف آن با یادگیری استعمال می شود اما هوشمندی را به معنای بهینه سازی هم می توان تعریف کرد. در حقیقت هر موجودی که بتواند خود را بهینه کند، هوشمند است.
در سیستم های هوشمند رموز خلقت الهی مشهود است
رئیس قطب علمی رایانش نرم و پردازش هوشمند اطلاعات در دانشگاه فردوسی بیان نمود: اگر موجودی بتواند با اطراف خود ارتباط موثری برقرار کند، هوشمند است. سیستم های هوشمند خیلی به شعر نزدیک هستند و می توان در آن رموز خلقت الهی را نگریست. در واقع لازم نیست چگونگی کار یک سیستم هوشمند را بدانیم؛ همین که این سیستم کار می کند، کفایت می کند.
منبع: خبرگزاری ایسناواحدی: واحدی: وبسایت خبری، تفریحی و سرگرمی