ویروس کرونا چند میلیون نفر را فقیر می نماید؟
به گزارش راه ساری، مطالعه آکسفام نشان می دهد که اگر 20 درصد درآمد افراد به دلیل رکود ناشی از همه گیری کرونا کاهش یابد، در خاورمیانه حدود 45 میلیون نفر زیر خط فقر خواهند رفت.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، در یکی از مناطق غرب تهران، با وجود ممنوعیت فعالیت واحدهای صنفی هنوز یک گل فروشی باز است. مرد میان سالی پشت دخل آن نشسته و می گوید: چاره ای ندارم. هیچ چاره ای ندارم. اگر اینجا را تعطیل کنم، واقعا خانواده ام گرسنه می مانند. 40 روز است که به خانواده ام سر نزده ام و حتی عید هم آنجا نرفته ام. اینجا همه چیز را رعایت می کنم و روزی چندتایی هم گل می فروشم. آنقدر که درآمدم صفر نگردد.
دختری 33 ساله، تا اواسط اسفند ماه در یکی از کافه های خیابان انقلاب کار می نموده است. او می گوید: من چند سال است که مستقل زندگی می کنم. کارم را هم خیلی دوست داشتم. از همان اولین روزی که کرونا آغاز شد، مشتری هایمان به شدت کم شدند. بعد هم که باید همه جا تعطیل می شد، من کارم را از دست دادم. او ادامه می دهد: صاحب کافه چاره ای نداشت. خودش هم در خرج اجاره مانده است. درآمد من واقعا صفر شده است، کمی پس انداز دارم و واقعا نمی دانم وقتی این پس انداز تمام گردد، چه کار خواهم کرد.
این روایت بسیاری از صاحبان مشاغل است. نه فقط در تهران و نه فقط در ایران، بلکه در کل جهان سونامی بیکاری به راه افتاده است. همه گیری کرونا، دولت های تمام جهان را در موقعیتی بسیار سخت قرار داد. آن ها مجبور به انتخاب میان سلامت و اقتصاد شدند و به جز بعضی از کشورها، اکثریت حفظ جان مردم را انتخاب کردند. اما تبعات مالی این مساله آنقدر گسترده است که به گواه اقتصاددانان بین المللی، چندین سال برای بازگشت به شرایط انتهای سال 2019، زمان احتیاج است.
بنیاد خیریه جهانی آکسفام به تازگی هشدار داده است که کرونا می تواند نیم میلیارد نفر را به زیر خط فقر بکشاند. این رقم به اندازه هشت درصد از کل جمعیت جهان می گردد.
این پژوهش با استفاده از داده های بانک جهانی برای اندازه گیری خط فقر استفاده شد. بانک جهانی خط فقر را در سه سطح اندازه گیری می نماید؛ درآمد روزانه 1.90 دلار، 3.20 دلار و 5.50 دلار.
بر اساس گزارش پایگاه داده پردازی استاتیستا، در هر سه سناریو میزان فقر افزایش چشم گیر خواهد داشت و به بالاترین سطح از سال 1990 تا به امروز خواهد رسید. تاثیر این فقر در بعضی از نقاط جهان مثل شمال آفریقا، جنوب صحرای آفریقا و خاورمیانه، سخت تر خواهد بود.
آکسفام گزارش می دهد: این مسئله، تمام کوشش های فقرزدایی 30 سال اخیر را از بین می برد.
جدی ترین سناریو، 20 درصد از مردم، یعنی 548 میلیون نفر را به زیر خط فقر می کشاند که به معنای افت درآمد روزانه آن ها از 5.50 دلار در روز است.
سازمان ملل هشدار داده است که 2.5 تریلیون دلار برای حمایت از کشورهای در حال توسعه احتیاج است، در غیر این صورت نیمی از کل مشاغل آفریقا از بین خواهند رفت. سازمان بین المللی کار نیز به تازگی اعلام نموده است که 2 میلیارد کارگر غیررسمی جهان در معرض خطر هستند، زیرا مجبور به ادامه کار در محیط های پرخطر هستند و غالباً در شرایطی نا امن زندگی می نمایند و دسترسی محدودی به سرویس های بهداشتی دارند.
اندی سامنر، استاد توسعه بین المللی در کینگ کالج لندن می گوید: سونامی فقر در راه است و تأثیرات آن بسیار ویران نماینده خواهد بود. کرونا می تواند منجر به افزایش بسیار زیاد فقر جهانی گردد، در حقیقت می تواند حداقل 10 سال جهان را به عقب برگرداند و در بعضی از مناطق نیز اقتصاد را تا 30 سال تنزل می دهد.
اینفوگرافیک زیر که از پایگاه داده پردازی استاتیستا به فارسی برگردانده شده است، نشان می دهد که اگر 20 درصد درآمد افراد کاهش یابد، چند درصد از مردم به زیر خط فقر خواهند رفت؛ بر این اساس در خاورمیانه نزدیک به 45 میلیون نفر زیر خط فقر می فرایند.
منبع: همشهری آنلاینآسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه