پتروشیمی ها مقصر اصلی گرانی آب های معدنی!
به گزارش راه ساری، عضو هئیت مدیره انجمن صنایع غذایی مازندران گفت: از ابتدای سال جاری مواد اولیه بسته بندی آب های معدنی 4 تا 5 برابر گردیده و این بار هزینه تولیدکنندگان را افزایش داده که مقصر اصلی آن شرکت های پتروشیمی هستند.

محمد رزاقی در گفت وگو با خبرنگاران درباره علت گران شدن آب های معدنی شرح داد: از ابتدای سال جاری مواد اولیه بسته بندی آب های معدنی 4 تا 5 برابر گردیده و این بار هزینه فراوریکنندگان را افزایش داده است، این در حالی است که قیمت برای مصرف کننده 30 تا 35 درصد افزایش داشته اما برای فراوریکننده این افزایش 500 درصد است.
وی، کارخانجات پتروشیمی را که فراوریکننده مواد اولیه بسته بندی هستند را مقصر اصلی گران گردیده آب های معدنی دانست و توضیح داد: نظام توزیع و فراوریکنندگان در این بالا رفتن قیمت ها هیچ نقشی ندارند. کیفیت آب، کمبود و گران بودن مواد اولیه و نبود نقدینگی از مهم ترین چالش های فراوری آب های معدنی در مازندران و ایران است.
رزاقی با اشاره به اینکه آب های معدنی با توجه به تعریف استاندارد و علوم پزشکی باید درجای خشک، خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری گردد، اظهار کرد: اگر آب های معدنی در شرایطی غیر از این موارد نگهداری گردد با توجه به اینکه مدت عمر آب های بسته بندی گردیده یک سال است، قطعا دچار مشکل خواهد شد.
وی اضافه نمود: اگر آب های معدنی در معرض مستقیم نور خورشید و گرما قرار گیرد با توجه به اینکه بطری های نگهدارنده از مواد پلاستیکی بوده ممکن است با آب واکنش نشان داده و طعم و بوی آن را عوض کند.
تفاوت آب آشامیدنی بسته بندی با آب های معدنی بسته بندی گردیده
کارشناس کیفیت آب و عضو هئیت مدیره انجمن صنایع غذایی مازندران با اشاره به اینکه دو نوع آب بسته بندی گردیده وجود دارد، اعلام کرد: آب های معدنی بسته بندی گردیده و آب های آشامیدنی بسته بندی گردیده در شرایط استاندارد در کارخاجات بسته بندی و به بازار عرضه می گردد.
وی در مورد تفاوت آب آشامیدنی بسته بندی و آب های معدنی بسته بندی گفت: آب آشامیدنی بسته بندی گردیده به آبی گفته می گردد که در ظروف خاصی بسته بندی گردیده و به طور طبیعی دارای املاح است یا املاحی به آن اضافه می گردد، این نوع آب به طور طبیعی می تواند گاز کربنیک داشته باشد یا شرکت به آن اضافه کند، به غیر از این مورد اضافه نمودن هرگونه مواد دیگری مانند مواد شیرین کننده و طعم دهنده به آن غیر مجاز است. تفاوت آب معدنی طبیعی با آب آشامیدنی این است که هیچ گونه تغییر و تحولی روی آن انجام نمی پذیرد، این آب ها تنها فیلتر گردیده و سپس بسته بندی می شوند.
نوشیدن آب های معدنی هیچ خطری برای انسان ندارد
رئیس انجمن مهندسی کیفیت صنایع غذایی مازندران با اشاره به اینکه نوشیدن آب های معدنی هیچ خطری برای انسان ندارد، یادآور شد: در برخی موارد آب های معدنی دارایی املاح زیادی هستند که طبق استاندارد بر روی پرچسب های این محصولات قید می گردد و آنچه که شایعه گردیده آب های معدنی برای انسان مضر است کاملا رد می گردد.
شیشه مناسب ترین بسته بندی برای آب
وی در مورد بهترین نوع بسته بندی برای آب های معدنی اظهار کرد: از زمان های گذشته شیشه به دلیل حفظ تازگی و ماندگاری محصولات بهترین انتخاب برای بسته بندی مواد غذایی بوده است اما متاسفانه امروزه به دلیل شرایط اقتصادی، حمل و نقل و سنگین و گران بودن شیشه از انواع بسته بندی های پلاستیکی استفاده می گردد.
منبع: خبرگزاری ایسناzeetova.ir: مجله زیتوا | مجله خبری ایران و جهان پیرامون