چرا باید آب داغ بنوشیم؟!
به گزارش راه ساری، آب داغ مصرفی باید دمایی بین 120 تا 140 درجه فارنهایت (48.9 تا 60 درجه سلسیوس) داشته باشد و گرمای آب نباید به میزان ای باشد که موجب سوزاندن جوانه های چشایی زبان گردد. دمای 160 درجه فارنهایت (71.1 درجه سلسیوس) یا بیشتر آب می تواند به سوختگی قابل توجه منجر گردد.
نوشیدن آب یکی از برترین کار هایی است که می توانید برای حفظ سلامت بدن خود انجام دهید. به طور خاص، آب داغ می تواند فواید بیشتری نیز ارائه کند.
آب داغ مصرفی باید دمایی بین 120 تا 140 درجه فارنهایت (48.9 تا 60 درجه سلسیوس) داشته باشد و گرمای آب نباید به مقدار ای باشد که موجب سوزاندن جوانه های چشایی زبان گردد.
نوشیدن آب یکی از برترین کار هایی است که می توانید برای حفظ سلامت بدن خود انجام دهید. به طور خاص، آب داغ می تواند فواید بیشتری نیز ارائه کند.
نوشیدن آب می تواند به جایگزینی مایعات مورد احتیاج بدن یاری کند. بعلاوه، این اقدام می تواند به بهبود گوارش، برطرف احتقان، و حتی کسب آرامش یاری کند. افراد بسیاری نوشیدن آب داغ را به عنوان یک روش درمانی در نظر گرفته و آن را صبح ها با معده خالی انجام می دهند.
آب داغ مصرفی باید دمایی بین 120 تا 140 درجه فارنهایت (48.9 تا 60 درجه سلسیوس) داشته باشد و گرمای آب نباید به مقدار ای باشد که موجب سوزاندن جوانه های چشایی زبان گردد. دمای 160 درجه فارنهایت (71.1 درجه سلسیوس) یا بیشتر آب می تواند به سوختگی قابل توجه منجر گردد.
برای کسب فواید بیشتر می توانید به لیوان آب داغ خود مقداری آبلیمو تازه یا برش های لیمو ترش اضافه کنید.
1-یاری به گوارش: آب داغ می تواند دستگاه گوارش را تسکین داده و فعال کند. نوشیدن آب داغ می تواند خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد، زیرا به گوارش سریع تر غذا نسبت به آب سرد یا گرم یاری می نماید. به همین علت است که بعضی افراد به نوشیدن چای برای تسکین ناراحتی معده خود علاقه دارند.
2-یاری به سمزدایی بدن: آب داغ به بدن در دفع سموم به وسیله عرق و ادرار یاری می نماید. دمای بدن با مصرف آب داغ افزایش خواهد یافت که موجب تعریق می گردد. از این رو، شاید احتیاجی نباشد تا رژیم های غذایی سمزدایی مرسوم را دنبال کنید.
3-بهبود گردش خون: نوشیدن آب و هیدراته نگه داشتن بدن می تواند به درمان علائم آنفلوآنزا یاری کند. اما آب داغ می تواند به گردش بهتر خون نیز یاری کند. آب داغ به عنوان یک گشادنماینده رگ های خونی عمل کند که به افزایش جریان خون منجر می گردد.
عضلات شما نیز در نتیجه نوشیدن آب داغ شل می شوند که به جریان خون بهتر یاری می نماید. حتی یک حمام گرم آرامش بخش نیز می تواند به گشاد شدن رگ های خونی و بهبود جریان خون یاری کند.
4-یاری به تسکین درد: بعضی زنان در زمان روبروه با کرامپ های قاعدگی از یک کمپرس داغ برای تسکین درد استفاده نموده و آن را روی شکم خود قرار می دهند. نوشیدن آب داغ نیز می تواند از درون بدن به تسکین کرامپ ها یاری کند. حرارت آب گرم مصرفی به افزایش جریان خون، شل شدن عضلات و تسکین درد یاری می نماید.
5-یاری به کاهش وزن: مواد غذایی بسیاری وجود دارند که مصرف آن ها می تواند به کاهش وزن یاری کند، اما آیا می دانستید که نوشیدن آب داغ نیز می تواند در این زمینه موثر باشد؟ نوشیدن آب فراوان به واسطه احساس پری و پیشگیری از پرخوری می تواند به کاهش کیلو های اضافه بدن شما یاری کند.
بعلاوه، آب داغ دمای بدن را افزایش می دهد که می تواند نرخ سوخت و ساز را افزایش داده و به کالری سوزی بیشتر یاری کند.
6-تسکین علائم آشالازی: آشالازی یک اختلال نادر است که عبور غذا و مایعات از مری به سمت معده را سخت می سازد. افراد مبتلا به این شرایط ممکن است احساس نمایند که غذا در مری آن ها گیر نموده است یا به طور کامل در بلع با مشکل روبرو باشند.
نوشیدن آب داغ ممکن است به تسکین بعضی علائم آشالازی یاری نموده و می تواند فشار اسفنکتر پایینی مری را کاهش دهد که بلع غذا یا نوشیدنی های سرد را سخت می سازد.
7-تسکین یبوست: مصرف آب ناکافی می تواند به یبوست منجر گردد. آب داغ به انقباض روده ها یاری می نماید که حرکت غذا به سمت پایین در دستگاه گوارش را حفظ می نماید.
اگر بدن با کم آبی روبرو باشد، یبوست می تواند حرکات روده را دردناک سازد که ممکن است موجب هموروئید و نفخ گردد. آب گرم به تجزیه سریع تر غذا یاری نموده و درد را تسکین می دهد. بعلاوه، آب گرم برای روده آرامش بیشتری به همراه دارد.
8-آبرسانی به پوست: مصرف آب ناکافی می تواند موجب خشکی، سفتی و پوسته پوسته شدن پوست گردد. پوست خشک هرچه بیشتر مستعد بروز چین و چروک است.
9-تسکین احتقان بینی: چه احتقان بینی ناشی از یک سرماخوردگی باشد و چه از آلرژی های فصلی سرچشمه بگیرد، آب داغ می تواند به تسکین این شرایط یاری کند. نوشیدن آب داغ می تواند به کاهش غلظت مخاط و حرکت سریع تر آن یاری کند و در نتیجه، سرفه و فین کردن کارایی بیشتری در برطرف احتقان خواهند داشت. استنشاق بخار آب نیز می تواند به شل شدن مخاط یاری کند.
10-کاهش استرس: استرس به روش های مختلفی می تواند بر سلامت بدن انسان تاثیر منفی داشته باشد که از آن جمله می توان به اختلال در خواب اشاره نمود. مطالعه ای که در نشریه Psychopharmacology منتشر شد، نشان داد که مایعات داغ، مانند چای یا قهوه، می توانند به تسکین استرس و کاهش احساس نگرانی یاری نمایند. بنابر نتایج این مطالعه، اگرچه کافئین ممکن است سهمی در این اثر داشته باشد، اما گرمای نوشیدنی ها نیز در کسب آرامش و بهبود خلق و خوی شرکت نمایندگان موثر بوده است.
11-بهبود سوخت و ساز بدن: مطالعه ای که در نشریه The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شد، نشان داد که نوشیدن دو لیتر آب در روز می تواند به افزایش نرخ سوخت و ساز به اندازه 30 درصد تا 40 دقیقه یاری کند.
این شامل آب گرم می گردد که دمای بدن را افزایش داده و به سوخت و ساز سریع تر منجر می گردد. البته به این نکته توجه داشته باشید اندازه تغییر در سوخت و ساز بدن در نتیجه مصرف آب داغ چندان زیاد نخواهد بود و وزن، سن و ژنتیک تاثیر بیشتری بر سوخت و ساز بدن دارند.
12-تسکین گلودرد: آب داغ یک درمان طبیعی عالی در زمان سرماخوردگی است. آب داغ به شل شدن مخاط غلیظ ترشح شده به وسیله غشا های مخاطی و دفع آن از دستگاه تنفسی یاری می نماید.
منبع: محیانیوز
منبع: فرادید