5 نکته کاربردی و مهم برای تهیه قلیه ماهی اصیل جنوبی

به گزارش راه ساری، غذا های سنتی جنوب جایگاه خاصی در فرهنگ غذایی ایران دارند. غذا های استان های جنوبی معمولا پر ادویه و تند هستند. قلیه ماهی یکی از خورشت های معروف و پر هوادار جنوبی است که در استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان با روش های طبخ متفاوت تهیه می گردد.

5 نکته کاربردی و مهم برای تهیه قلیه ماهی اصیل جنوبی

به گزارش فرادید، قلیه ماهی یک خورشت لذیذ با ارزش غذایی بالاست که ماهی، سبزی و تمر هندی از ترکیبات اصلی این غذاست. در بعضی از شهر های جنوب به جای ماهی از میگو در تهیه قلیه ماهی استفاده می نمایند.

قلیه ماهی را همراه با نان و یا برنج سرو می نمایند که هر دو حالت آن مرسوم است. در ادامه این مطلب طرز تهیه یک قلیه ماهی خوشمزه جنوبی همراه با ارائه نکات اساسی پخت این غذای سنتی و خوشمزه تقدیم شما خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی جنوبی

ماهی شیر: 10 تکه

تمر هندی: یک بسته

شنبلیله: 125 گرم

گشنیز: 500 گرم

پیاز: 1 عدد

سیر: 5 حبه

نمک، فلفل قرمز و سیاه، زردچوبه: به اندازه لازم

روغن: به اندازه لازم

طرز تهیه قلیه ماهی

مرحله اول: ابتدا گشنیز و شنبلیله را بشویید و به صورت خیلی ریز خرد کنید. سپس سبزی های خرد شده را توی یک ماهی تابه بریزید و وقتی آب سبزی خشک شد، کمی روغن به آن اضافه کنید. اگر شنبلیله تازه در دسترس ندارید، می توانید از شنبلیله خشک بهره ببرید. سبزی را حدود نیم ساعت تفت بدهید تا رنگش کاملا تیره گردد.

مرحله دوم: پیاز و سیر را به صورت خیلی ریز خرد کنید و توی قابلمه بریزید و با کمی روغن تفت بدهید. مقداری زردچوبه و نمک به آن اضافه کنید و وقتی پیاز و سیر نرم شدند، سبزی های سرخ شده را به آن اضافه کنید. تمر هندی را توی یک کاسه با آب جوش خیس کنید و با یک قاشق از هم باز کنید؛ سپس یک آبکش بردارید و روی یک کاسه دیگر بگذارید. تمر هندی را توی آبکش بریزید و آب آن را به سبزی اضافه کنید. دوباره تمر هندی را توی کاسه بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید، بعد از چند دقیقه آبکش کنید و آب تمر هندی را به خورشت اضافه کنید. این کار را تا زمانی ادامه بدهید که فقط پوست و هسته های تمر هندی باقی بمانند. شعله اجاق گاز را کم کنید تا سبزی با آب تمر هندی بجوشد و خوب جا بیافتد.

مرحله سوم: این مرحله زمان آماده کردن ماهی است. ماهی شیر را به صورت تکه های 6 سانتی برش بزنید. کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به ماهی ها بمالید و آن ها را در روغن داغ سرخ کنید. ماهی را باید در حدی سرخ کنید که وقتی آن را به خورشت اضافه کردید، وا نرود. بعد از دو ساعت که خورشت خوب جا افتاد و غلیظ شد، تکه های ماهی سرخ شده را به آن اضافه کنید و بگذارید خورشت نیم ساعت دیگر با ماهی بجوشد. طی مراحل پخت هرگز در قابلمه را نگذارید؛ زیرا باعث عرق کردن و بریدن خورشت می گردد. بعد از این زمان اجاق را خاموش کنید. قلیه ماهی خوشمزه و اصیل شما در این مرحله آماده است.

5 نکته مهم و کاربردی برای پخت قلیه ماهی

1- تناسب سبزی برای پخت یک قلیه ماهی خوشمزه بسیار اهمیت دارد. توجه داشته باشید که نسبت گشنیز به شنبلیله تقریبا 4 به 1 است؛ یعنی اگر گشنیز شما 800 گرم باشد، باید 200 گرم شنبلیله داشته باشید. بهتر است اندازه سبزی را به همین نسبت کم و زیاد کنید، در غیر این صورت قلیه ماهی شما تلخ خواهد شد.

2- سرخ کردن سبزی در پخت قلیه ماهی اهمیت زیادی دارد. سبزی قلیه ماهی را باید در حدی سرخ کنید که رنگ آن به سیاهی بزند.

3- برترین ماهی برای تهیه قلیه ماهی، ماهی شیر است؛ ولی از ماهی های دیگر مثل ماهی سنگسر، هامور، شیر، سرخو، سِکِن و جَش هم استفاده می نمایند. به طور کلی برای تهیه این غذا بهتر است از ماهی های استفاده گردد که سفت، گوشتی و لخم باشند. در صورتی که به انواع ماهی های جنوبی دسترسی ندارید، می توانید از ماهی قزل آلا بهره ببرید.

4- قلیه ماهی اصیل بسیار تند و تیز است؛ بنابراین در صورتی که منع مصرف فلفل ندارید، می توانید اندازه فلفلی که در دستور پخت داده شده را بیشتر کنید.

5- در اضافه کردن نمک به قلیه ماهی احتیاط کنید؛ زیرا تمر هندی نمک زیادی دارد و ممکن است قلیه ماهی شما شور گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 17 بهمن 1401 بروزرسانی: 17 بهمن 1401 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 14729

به "5 نکته کاربردی و مهم برای تهیه قلیه ماهی اصیل جنوبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته کاربردی و مهم برای تهیه قلیه ماهی اصیل جنوبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید