بازداشت دستیار سوچی
به گزارش راه ساری، خبرگزاری خبرنگاران- یک دستیار مهم آنگ سان سوچی، رهبر دو فاکتوی میانمار امروز آدینه چند روز بعد از وقوع کودتا در این کشور و درخواست جو بایدن از ژنرال های میانماری برای واگذار کردن قدرت، دستگیر شد.

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، این دستگیری بعد از آن رخ داد که خیابانهای بزرگترین شهر میانمار شاهد سومین شب ابراز مخالفت میانماری ها با کودتای اخیر از جمله با به صدا در آوردن بوق خودروها و کوبیدن به قابلمه های فلزی بود.
ارتش میانمار در روز دوشنبه گذشته با اجرای کودتایی آنگ سان سوچی، رهبر منتخب میانمار و وین مینت، رئیس جمهور این کشور را بازداشت کرد.
کی توئه، یک مقام مطبوعاتی حزب لیگ ملی برای دموکراسی اظهار کرد، وین هتین که به عنوان دست راست سوچی در نظر گرفته میشد، در خانه دخترش در شهر یانگون که شب را در آنجا میگذراند، دستگیر شد.
هتین 79 ساله که از اعضای پرسابقه حزب لیگ ملی برای دموکراسی میانمار است، مدتها زندانی سیاسی بوده و مدتهای زیادی را از بابت کمپین علیه حاکمیت ارتش در زندان گذرانده است.
وین هتین، قبل از بازداشت شدنش به یک رسانه انگلیسی زبان محلی گفت، کودتای ارتش عاقلانه نبود و رهبران ارتش کشور را به مسیری اشتباه برده اند.
سوچی از روز دوشنبه در انظار عمومی دیده نشده است. بنا به اعلام انجمن یاری به زندانیان سیاسی واقع در شهر یانگون میانمار که دستگیری های سیاسی در این کشور را رصد می نماید، بیش از 130 مقام و قانونگذار در ارتباط با کودتای اخیر دستگیر شده اند.
همچنین شورای امنیت سازمان ملل نیز بیانیه ای را در مورد شرایط در میانمار مورد توافق قرار داد. شورای امنیت در اولین بیانیه خود در واکنش به خلع دولت توسط ارتش در میانمار اعلام نمود: اعضای شورای امنیت سازمان ملل به ابراز نگرانی عمیق خود از بابت شرایط اضطراری اعمال شده از سوی ارتش در تاریخ اول فوریه در میانمار و بازداشت خودسرانه اعضای دولت از جمله آنگ سان سوچی، مشاور امور خارجه دولت و وین مینت، رئیس جمهور میانمار و مقام های دیگر می پردازد.
شورای امنیت در این بیانیه همچنین خواهان آزادی فوری همه کسانی شد که در میانمار بازداشت شده اند.
اعضای شورای امنیت همچنین بر لزوم تداوم حمایت از انتقال قدرت دموکراتیک در میانمار و حفظ نهادها و فرآیندهای دموکراتیک در آن، پرهیز از خشونت و احترام کامل به حقوق بشر، آزادی های اساسی و حاکمیت قانون تاکید نمودند.
در بیانیه شورای امنیت که به اتفاق آرا منتشر شد آمده که آنها پیگیری مصاحبه و آشتی مطابق با اراده و منافع مردم میانمار را تشویق می نمایند.
در عین حال شورای امنیت بر لزوم رسیدگی به دلایل ریشه ای بحران در ایالت راخین میانمار و برقراری شرایط لازم برای بازگشت امن، داوطلبانه، پایدار و همراه با حفظ منزلت افراد آواره تاکید نمود.
در بیانیه شورای امنیت آمده است: اعضای شورای امنیت بر تعهد قدرتمندشان به حاکمیت، استقلال سیاسی، یکپارچگی ارضی و اتحاد میانمار تاکید مجدد می نمایند.
منبع: خبرگزاری آریازرین گراف: زرین گراف: عصر طلایی گرافیک