بخش کشاورزی 85 درصد آب کشور را می بلعد

به گزارش راه ساری، خبرنگاران/مازندران عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه نوشیروانی بابل گفت: بخش کشاورزی 85 درصد آب کشور را می بلعد و این حوزه بزرگ ترین مصرف کننده آب کشور است.

بخش کشاورزی 85 درصد آب کشور را می بلعد

عزیر عابسی در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به گرمایش جهانی زمین و تاثیر آن بر منابع آبی اظهار کرد: در کره زمین به عنوان اکوسیستم پویا، طی میلیون ها سال، دی اکسید کربن اتمسفر زمین توسط گیاهان مصرف می شد و گیاهان نیز در نهایت دفن می شدند و همه این ها به اعماق زمین نفوذ می کرد.

وی توضیح داد: چند سالی است که ما از سوخت های فسیلی استفاده می کنیم و آنچه در اعماق زمین دفن شده بود را بالا کشیده و مصرف می کنیم و در نتیجه دوباره به اتمسفر برمی گردانیم یعنی این تعادل به خاطر فعالیت انسان بهم خورده است.

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه نوشیروانی بابل اعلام کرد: به این جهت که مواد کربنی از اعماق زمین دوباره سوزانده می شوند و به اتمسفر زمین می آیند در نتیجه موجب افزایش غلظت دی اکسیدکربن شده است.

عابسی با بیان اینکه امواج طولی خورشید وارد زمین شده و نمی توانند به راحتی خارج شوند که سدی مقابل انعکاس می گردد، اضافه نمود: این امواج گرمای خورشید را در اتمسفر نگاه می دارد و موجب بیشتر شدن دی اکسید کربن در اتمسفر، مصرف انرژی و سوخت های فسیلی به شکل های مختلف از جمله نوع مصرف آب باعث این افزایش است.

وی گفت: برای تامین آب احتیاج به انرژی است و مصرف انرژی یعنی اینکه باید سوخت فسیلی سوزانده گردد تا به فراوری برق منتهی شده و آب پمپاژ گردد و تجهیزات باید ساخته تا آب برای مصرف به شهرها برسد.

فرهنگ صحیح مصرف آب در حد حرف باقی ماند

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه فرهنگ صحیح مصرف آب در حد حرف باقی ماند، ادامه داد: اتفاق بدی که می افتد این است که آبی که اینهمه انرژی برای آن صرف شده است و سدهای زیادی نیز ساخته شد به شکل های مختلف در شهرها تلف می گردد.

عابسی فرهنگ نادرست استفاده از آب را مهم ترین چالش ها دانست و مطرح کرد: فرهنگ نادرست یعنی در شهرها از فشار آب به عنوان جارو و شستن حیاط و کوچه و خیابان استفاده می گردد و در بیشتر نقاط نیز فرسودگی و قدیمی بودن شبکه موجب نشست و نشت آب در خیلی از نقاط حتی در آسفالت خیابان ها شده است و باید گفت 10 تا 30 درصد آب شبکه در شهرها بر اثر نشت و نشست در شبکه از بین می رود.

وی با ابراز تاسف از اینکه به هیچ عنوان آب به درستی مصرف نمی گردد، اضافه نمود: اسراف آب بیشتر از همه در بخش کشاورزی و آبیاری نادرست نمود دارد، آنجا که با روش سنتی بخصوص در مازندران، این آب ساعت ها برای آبیاری در زمین کشاورزی و پای درختان هدر می رود در حالیکه در بسیاری از نقاط جهان به صورت قطره ای و فشرده آبیاری صورت می گیرد.

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه نوشیروانی بابل یادآور شد: آب تصفیه شده ای که در شهرها استفاده می گردد و برای تصفیه و پمپاژ آن هزینه زیادی نیز صرف شده برای شستن خودرو در منازل استفاده می نمایند که مقدار آب مصرفی آن 10 برابر کارواش است.

تشدید پدیده گرمایش زمین

عابسی اظهار کرد: نشت و مصرف نادرست آب باعث می گردد هزینه محیط زیستی آب بالا برود و همه اینها سوختن نفت، بنزین و برق و تشدید پدیده گرمایش زمین را به همراه دارد.

وی متذکر شد: وزارت نیرو به سمت مدیریت مصرف حرکت نموده است که آن چنان پیروز نبود و حتی سازگاری با اقلیم و ادبیات آن در کشور مطرح شده است اما اینکه مثال عینی از آن پیدا کنیم، در ذهن نیست.

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه نوشیروانی بابل به ارائه راه حل مناسب در این رابطه پرداخت و گفت: وزارت نیرو در بسته ای تحت عنوان سازگاری با اقلیم و سازگاری با خشکسالی را پیش بینی نموده است و به سمت کشاورزی مدرن و کاهش مصرف آب در صنعت، بهبود شبکه ها، تصفیه آب بازاستفاده شده، بهبود کشاورزی گلخانه ای، صنعتی و دامپروری صنعتی در حال حرکت است.

عابسی توضیح داد: کشور ما به دلیل اینکه همواره خشک بوده است، تجربیات پیروزی از قدیم دارد و در مناطق خشک ایران از جمله یزد، سمنان واصفهان سازگاری به نوعی با روح مردم نهادینه شده است اما در نگاه مدرن به اینها توجهی نشد و مشکل ایجاد کرد.

وی یادآور شد: تاریخ آبیاری قنات و کوزه ای در مناطق خشک وجود دارد و تجربه ناپیروز نیز شهرهای بزرگ و مدرنی است که بدون توجه به این موارد ساخته شد.

parisro.ir: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه

italyro.ir: سفر به اروپای شگفت انگیز

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 6577

به "بخش کشاورزی 85 درصد آب کشور را می بلعد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخش کشاورزی 85 درصد آب کشور را می بلعد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید