خواص شگفت انگیز گلابی!
به گزارش راه ساری، گلابی (Pear) از پرخاصیت ترین میوه های موجود در طبیعت است. یاری به درمان انواع عفونت، اسهال، نقرس و افزایش فشار خون از خواص گلابی میباشد.

گلابی دارای انواع ویتامین ها واملاح ضروری برای بدن بوده دارای خاصیت دفع سموم از بدن می باشد. اثرات و اعمال طبی موثر این میوه شامل، خاصیت قابض، ملین، آنتی اکسیدان، آرامبخش و مدر است.
گلابی که به شاه میوهها یا امرود معروف بوده، به هدیه خداوند نیز مشهور است، میوه معطر و خوشمزه ای استکه مصرف آن باعث تقویت و پاک نماینده قوی روده و معدهمی باشد. همچنین خواص گلابی به مصرف میوه آن ختم نشده، بلکه از دم نموده برگ آن هم برای درمان عفونت ادراری در طب سنتی استفاده می گردد.
در روایات دینی ما در خصوص خواص گلابی آمده است، گلابی قلب را زنده میکند و دردهای درون را به اذن خدا تسکین میدهد. برای آگاهی کامل از خواص گلابی و فواید مصرف آن برای سلامتی در ادامه این مطلب با ما همراه باشید .
گیاه شناسی گلابی
گیاه گلابی متعلق به تیره گل سرخ (رزاسه) است. این درخت دارای برگهای ساده، گلهایی سفید، میوهای با پنج خانه و هر خانه دارای یک تا دو دانه و گوشتی با تودهای سفت است. این میوه مفید و پرخاصیت دارای انواع و اقسام گلابی وحشی، کوچک، عظیم، سبز، زرد، گلگون، مخروطی با ته گرد میباشد و بعضی انواع گلابی دارای طعم شیرین و انواعی نیز دارای طعم ترش و گس مانند هستند. میوه، برگ و دانه این گیاه مصرف طبی و ارزش غذایی بسیار دارد.
خواص گلابی (طبیعت و خواص درمانی)
میوه گلابی دارای طبع سرد و خشک بوده، از مهمترین خواص گلابی موارد زیر را میتوان برشمرد:
- مصرف میوه گلابی برای افزایش عملکرد ذهن، قدرت یادگیری و بهبود حافظه بسیار مفید میباشد. بالا بودن میزان مس موجود در این میوه بر روی افزایش قدرت سیناپس های عصبی اثر گزاشته، از اختلالاتی نظیر آلزایمر پیشگیری میکند.
- دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می گردد، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.
- استفاده از دم نموده برگ گلابی برای درمان اختلالات خواب مفید است.
- خوردن گلابی برای آرامش، رفع ضعف و رفع کردن خستگی مفید است و به درمان کم خونی یاری میکند.
- از دیگر خواص گلابی پیشگیری از بروز پوکی استخوان در زنان یائسه است.
- در طب سنتی از خواص گلابی برای درمان انواع عفونت، سنگهای کلیه و مجاری ادراری استفاده میگردد.
- گلابی برای سلامت پوست و حفظ تعادل محتوای آب موجود در پوست بسیار مفید بوده، مصرف این میوه میوه و ماسک تهیه شده از آن باعث درخشندگی و شفافیت پوست شده، در محو و از بین بردن خطوط کنار چشم و لبها موثر است. همچنین برای رفع آکنه و ضایعات پوستی مفید میباشد.
- گلابی دارای اسید لاکتیک بوده، برای درمان خشکی لب مفید میباشد.
- از خواص گلابی، استفاده از آن برای درمان اسهال است. همچنین به دلیل میزان اب بالا و فیبر موجود در ان برای درمان یبوست نیز مفید است.
- گلابی دارای خاصیت آنتی اکسیدان بسیار بالایی بوده، فشار خون بالا را کنترل میکند و در نتیجه خطر بروز سکته را کاهش میدهد. همچنین به طور کلی به دلیل میزان بالای پتاسیم موجود در این میوه، برای سلامت قلب مفید است.
- مصرف میوه گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم موجود در این میوه، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می نماید. به همین جهت از مهمترین خواص گلابی و و فواید درمانی آن یاری به درمان نقرس، آرتروز و رماتیسم است.
- مصرف میوه گلابی می تواند احتیاج روزانه بدن را به ویتامین ب9 یا همان اسیدفولیک به خوبی تأمین کند از اینرو مصرف آن به زنان باردار توصیه میگردد.
ارزش غذایی گلابی
میوه گلابی حاوی انواع ویتامین ها حیاتی و عناصر ضروری مورد احتیاج بدن است. فیبر غذایی، ویتامین ث، مس، ویتامین کا، پکتین و مشتقات اسید کافئیک از مهمترین مواد موثر موجود در این میوه است.
جدول ارزش غذایی و خواص گلابی | |
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 58 کیلو کالری |
چربی | 0/12 گرم |
پروتئین | 0/38 گرم |
کربوهیدرات | 6/64 گرم |
قند | 9/8 گرم |
فیبر | 3/1 گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
پتاسیم | 119 میلی گرم |
کلسیم | 9 میلی گرم |
فسفر | 11 میلی گرم |
آهن | 0/17 میلی گرم |
منیزیم | 7 میلی گرم |
منگنز | 0/049 میلی گرم |
فولات | 7 میکروگرم |
ویتامین ب6 | 0/028 میلی گرم |
ویتامین ای | 0/12 میلی گرم |
مضرات گلابی (موارد احتیاطی و منع مصرف)
- هضم پوست گلابی مشکل بوده، در بعضی افراد ایجاد نفخ میکند، بنابراین بهتر است افرادی که معده ضعیف دارند گلابی را پوست کنده مصرف نمایند.
- توصیه میگردد از گلابیهای کاملا رسیده استفاده گردد، تا هضم آن آسانتر و راحتتر صورت گیرد. همچنین افراد دارای مزاج سرد از زیاده روی در مصرف گلابی پرهیز نمایند.
منبع: setare.comواحدی: واحدی: وبسایت خبری، تفریحی و سرگرمی