در محوطه باستانی چگاسفلی بهبهان دفتر فرهنگی برای نظارت و مراجعه گردشگران و افراد وجود ندارد

به گزارش راه ساری، ایسنا/ براساس خبرهای بدست آمده، در محوطه باستانی چگاسفلی بهبهان دفتر فرهنگی برای نظارت و مراجعه گردشگران و افراد وجود ندارد.

در محوطه باستانی چگاسفلی بهبهان دفتر فرهنگی برای نظارت و مراجعه گردشگران و افراد وجود ندارد

دولتی مختاران، یک دوستدار میراث فرهنگی با تاکید بر لزوم ایجاد دفتر فرهنگی و توجه به محوطه باستانی چگاسفلی بیان نمود: محوطه باستانی چگاسفلی به شدت در معرض خطرات طبیعی و انسانی است و همچنان به حال خود رها شده است.

وی با بیان اینکه کهن ترین آثاری که در کاوش های اخیر از محوطه چگاسفلی بدست آمده متعلق به پنج تا چهار هزار سال پیش از میلاد است، اضافه نمود: به آثار گرانبهای کشف شده در محوطه باستانی چگاسفلی نه تنها توجهی نشده بلکه در حال حاضر به حال خود رها شده اند و همین امر به تخریب چگاسفلی به وسیله غارتگران میراث فرهنگی در بهبهان منجر شده است.

او با اشاره به اینکه شهر شش هزار ساله چگاسفلی با خلیج فارس 20 کیلومتر فاصله دارد، اظهار داشت: چگاسفلی یک محوطه آیینی مربوط به شش هزار سال پیش است و شواهد بدست آمده از این محوطه باستانی ما را به جامعه ای ناشناخته در گذشته هدایت می نماید.

این دوستدار میراث فرهنگی یادآور شد: محوطه باستانی چگاسفلی با وجود ارزش تاریخی که دارد، در نیم قرن اخیر همیشه مورد تعرض قرار گرفته است.

چگاسفلی یا تل باستانی چگاسفلی از آثار ملی ایران است که در دشت زهره در جنوب شرقی خوزستان و به فاصله اندکی از خلیج فارس واقع شده است. این محوطه باستانی در دهه 1970 میلادی به وسیله هیاتی به سرپرستی هانس نیسن از موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو شناسایی شد و در سال 1388 به شماره 28822 در لیست آثار ملی به ثبت رسید.

این تل یک مکان آیینی بسیار مهم است که تاریخش به هزاره های کهن پیش از میلاد مسیح باز میگردد. نقوش سفال های بدست آمده از گورها از سنتی حکایت دارد که ریشه در فرهنگهای کهن ساکن در دشتهای جنوب و جنوب غربی ایران دارد.

چگاسفلی یکی از محوطه های تاریخی نامزد ثبت جهانی است. برنامه معین عرصه محوطه چگاسفلی در 2 مرحله پیش میدانی و میدانی صورت گرفته و در حین این عملیات گورهای هفت هزار ساله هشت گانه کشف شد که نشان دهنده سنت منحصر بفرد تدفین در این منطقه است و نظیر آن در هیچ مکان دیگری پیدا نشد.

کاوش های چگاسفلی تعلق خلیج فارس به ایرانی ها را به شش هزار سال پیش برد. این کاوش ها سرنخ هایی را به باستان شناسان داد که نشان می دهد ایرانی ها در 20 کیلومتری خلیج فارس چگونه در هزاره های بعد روی تمدن های منطقه در بین النهرین تاثیر گذاشته اند.

منبع: همگردی
انتشار: 2 آذر 1401 بروزرسانی: 2 آذر 1401 گردآورنده: rahesari.ir شناسه مطلب: 14691

به "در محوطه باستانی چگاسفلی بهبهان دفتر فرهنگی برای نظارت و مراجعه گردشگران و افراد وجود ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در محوطه باستانی چگاسفلی بهبهان دفتر فرهنگی برای نظارت و مراجعه گردشگران و افراد وجود ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید